Навални: Още почти нищо не умея, но вчера цял ден дишах сам

Появи се първата снимка на Навални от болницата в Германия
Обновена: 15 сеп 2020 15:31 | 15 сеп 2020 15:29, Елка Василева
88
Навални: Още почти нищо не умея, но вчера цял ден дишах сам
Алексей Навални със семейството си в клиниката "Шарите". Снимка: Instragram

Руският опозиционер Алексей Навални, който е настанен в берлинската клиника "Шарите", публикува в социалните мрежи първата си снимка, откакто излезе от кома.

Още по темата

„Привет, това е Навални. Липсвате ми. Аз все още почти нищо не умея, но вчера успях цял ден да дишам сам. Съвсем сам. Никаква странична помощ, дори най-прост вентил в гърлото не съм използвал. Много ми хареса. Удивителен, недооценен от мнозина процес. Препоръчвам го“ , написа Навални в Instagram.

Той публикува снимка от болничната стая, на която е заобиколен от семейството си.

Говорителката на Навални Кира Ярмиш заяви в Тwitter, че той планира да се върне в Русия от Германия, където се лекува от отравяне. "Ще потвърдя отново за всички: изобщо не са обмисляни други варианти", подчерта тя.

Навални беше приет в болница в Омск на 20 август, след като се почувства зле по време на пътуване със самолет от Томск за Москва. Той изпадна в кома, беше включен към апарат за изкуствено дишане и транспортиран в берлинската болница "Шарите".

На 2 септември германското правителство заяви, че направените изследвания доказват, че опозиционерът е бил отровен с нервнопаралитично вещество от групата Новичок, създадено през 70-те години от СССР.

По-късно Берлин съобщи, че три европейски лаборатории, включително френска и шведска, са потвърдили тези резултати.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че Москва е готова за всестранно сътрудничество с Берлин. Той подчерта, че до транспортирането на Навални в Германия в организма му не са били открити никакви отровни вещества, припомня ТАСС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До БомжТи дай заявка на правилните хора и някое евро, доларче..според тарифата и им кажи като какъв искаш да те издокарат и къде! Ще ти издокарат такава биография - сам няма да се познаеш! Все пак трябва и да е с мярка, че като ти цъфне не на място някой отпреди да не падне някой скелет от гардероба!
56
2
 
5
 
! Отговори
Бомж преди 3 години
Само искам да отбележа за някой от пишещите в този форум.Навални НЕ Е диабетик,НЕ употребява алкохол,НЕ употребява наркотици,почитател Ена здравословно хранене и начин на живот.Спортува и бяга редовно 15-20км.Редовно бяга на маратони в Москва и други градове в Русия.Това е което може да се намери в нета за него.Уверете се кое е истина и кое лъжа за един човек преди да хейтите.Факт е че той е в отлична форма,което се вижда от последното видео в YouTube за разследването в ОМСК.Ето ви видеото https://m.youtube/watch?v=hx48jaOroRQ
55
1
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До анонимен..не съм конфликтна личност,това е истината...но друг път,ако пак изпадна в такава ситуация,ще си затрая известно време!..успех!
54
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До ПроСоТоДа бе изтраял още малко! Таман ти ударих четката и на! То пък толкоз честност!
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Абе разбирач !Той много добре различава Вапцаров от Смирненски! Това е захранка за шаранчета да кълват и да се хващат!Специално с това "бре" направо къртиш мивки! Ама бутай! Коментара да минава!
52
0
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Абе разбирач !да бе,да бе!.."Смирненски" ми се "изплъзна"...Но се радвам,че има люде,които са в течение!..така че благодаря за забележката!
51
2
 
1
 
! Отговори
coltura преди 3 години
Абе и Новичокот им ги дефектен на Мужиците от матюшка Русия
50
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
нелепо е вече с тези явни постановки, ако искаха да го убият имало е и по-ефективни начини
49
3
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До diana21Политика на чувствата - "дрън-дрън"!За да няма база на НАТО в Крим! А това значи трета световна!Разумяваш ли? Или само имитираш говора и писането на рускиня живееща в България!
48
1
 
0
 
! Отговори
Абе разбирач ! преди 3 години
До ПроСоТоВапцаров го е писал бре !
47
4
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До Въпрос"Не е ли странно Русия да трови руски политик с отрова произвеждана само в Русия? Какво им пречи да го отровят с нещо Американско например?"Инсталацията за новичока беше в днешен Киргизстан! Демонтирана и прибрана в Щатите преди много години! И един от тия дето са го измислили е там в Щатите!Форт Дитрик говори ли ти нещо!
46
2
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Имало е с него една рускиня от Лондон - Мария Певчих /това е като вица за чахкинчето от Сливен/! Тази Мария е била с Навални в последния ден/нощ! Май и чайчето тя му е дала! Първоначално германците казаха, че новичок намерили по бельото на Навални! По руските сайтове настанал страховит, подробен, обстоятелствен бъзик! Та това с долните *** малко го поскриха! Сега ще видим къде са намерили новичока! Ако пийне алкохол или хапне нещо със захар не се знае...!
45
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е сега ще направи добро на руснаците като им пуснат нови санкции заради него. Аз по рано го уважавах.Това ми прилича на някаква скалъпена инсинуация.
44
3
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
.."И ето,аз дишам,говоря,живея!И стихове пиша/тъй както умея/".../по Смирненски/.....така..Е,какво ни интересува нас дереджето на некакъв руснак?!..Все пак не е Айнщайн,та поне научната общност да са попритесни!..Та?..В какво отношение е Навални към нас-българите и собственото ни дередже?
43
3
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До Анонимен 44Захар! Диабетика трябва много да внимава със захарта и евентуално твърдия алкохол! Лекарите в Томск/Омск... все тая са знаели и са го изкарали от хипергликемичната криза! Сега руснаците чакат тия дето се заиграват да стъпят на килимчето! Стъпиха с едното краче, да видим ще стъпят ли и с двата крака! Между временно американците купуват петрол от тях!
42
1
 
1
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
мумия!
41
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 42"Кремълските железни автократи не търпят някой да оспорва властта им"Обясни ми тогава защо тоя е жив?
40
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този западните служби с какво го назобиха,че изпадна в кома,и руските лекари нищо не откриха? Трябва да е нещо по-яко от новичока,жив е мърда вече,без никакви странични ефекти.
39
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кремълските железни автократи не търпят някой да оспорва властта им. Така е било така ще бъде. А Навални е луд да иска да се връща във фризeра. С новичок го тровиха, киселина му хвърляха, пребиваха го по затворите, единия му бъбрек не функционира, зрението му е развалено. Никой не би се подложил на такова нещо за пари. Очевидно е идеалист, по цял ден разкрива чудовищната корупция и крадене в Русия. Но трагичното е че нищо не може да се промени докато свобода и законност са мръсни думи в Рaшистaн
38
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Продавам чугунeни шапки срещу 5G мрежи !