Путин: Русия има най-модерните оръжия, никой в света няма такива

"Авангард" се движи със скорост 27 пъти по-голяма от тази на звука, каза той
Обновена: 19 сеп 2020 17:08 | 19 сеп 2020 16:52, Анисия Иванова
598
Путин: Русия има най-модерните оръжия, никой в света няма такива
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин заяви, че за първи път в съвременната история на Руската федерация, тя притежава най-модерните оръжия, способно да предпази страната от всякакви външни посегателства, предава TACC.

В Деня на оръжейника държавният глава поздрави всички служители и ветерани от военно-индустриалния комплекс, които изпълняват най-важната задача - "създаване на нови уникални видове оръжия, които могат да защитят страната от всякакви външни посегателства“.

В продължение на десетилетия непрекъснато трябваше да бъдем в ролята на догонващи, това се отнасяше за атомни, ядрени оръжия, след това стратегическа авиация на далечни разстояния и след това междуконтинентални ракетни технологии и т.н., каза още той, цитиран от "Фокус".

Според него „това винаги е поставяло страната в много трудна и дори опасна ситуация“,

"Всъщност имаше моменти, в които бяхме заплашвани, но нямаше с какво да отговорим и всъщност това беше очевидно, опасно нарушение на стратегическия баланс“, призна президентът.

"В момента за първи път в съвременната ни история Русия притежава най-модерните видове оръжия, които в пъти превъзхождат силата, мощността, скоростта, точността на всички съществуващи днес оръжия, никой в света няма такива оръжия, във всеки случай, все още няма", каза Путин.

Руският президент има предвид оръжейния комплекс "Авангард", състоящ се от изтребител  MiG-31, въоръжен с хиперзвуковите ракети "Кинжал"

"Авангард" се движи със скорост 27 пъти по-голяма от скоростта на звука, променя посоката на движението си хоризонтално и нагоре. Това не е просто нова система, а е нов вид старегическо оръжие, убеден е Путин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


598
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
442
2
 
2
 
! Отговори
Разбирач преди 3 години
Да, никой в света няма такива...Су57 се опитва да копира Ф35 пък Охотник се опитва да копира Б2 Спирит, на който първия полет е 1989г ама никой няма такива...Е вярно, на американските двигателите са във фюзелажа пък на супер модерните руски образци двигателите със соплата стърчат навън все едно за им ги забучили отзад.
441
2
 
3
 
! Отговори
Преподобна Стойна: преди 3 години
"Крепостна Русия ще нападне Америка през 2022 г. и ще бъде сразена от небето." предсказание от 1930 г.
440
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 468Еврейските болшевики дигаха революция и в Германия но това което ги спря бехе Хитлеровите щурмоваци от СА.
439
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 3 години
"Руският президент има предвид оръжейния комплекс "Авангард", състоящ се от изтребител MiG-31, въоръжен с хиперзвуковите ракети "Кинжал"Тези "Журналисти" дето са писали това са направо "НАЙ-ИНТЕЛИГЕНТНИТЕ""Авангард" е Хиперзвуков блок поставен върху СТРАТЕГИЧЕСКА РАКЕТА С ШАХТНО БАЗИРАНЕ обсег 11000км"Кинжал" универсална хиперзвукова ракета с въздушен старт с носител МиГ-31К(бъдещи Ту-160М и Ту-22М3М) обсег 2000-2500км
438
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде хайде, все някой друг й е виновен на Русия. Болшевиките опитаха да наложат комунизъм и в други държави, но само руснаците бяха толкова глyпави да повярват на Ленин, който им обещаваше хляб, а им взе земята и ги остави да умрат от глад. След ВСВ Чехия и Полша попаднаха под комунизъм, но се оправиха и вече гонят стандарта на западняците. Но те не се кланят на крeмльовци и не плащат данък Русия, като БГ.
437
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин докара руснаците до просешка тояга и ги изолира от цял свят, скара и настрои съседите си. Само бледия молец може да загуби завинаги Украйна. Младите руснаци не могат да пътуват и работят свободно защото имат визи за цял свят за разлика от нас българите. Рускините се продават само и само да избягат от милиционерския фризер. А "безаналоговите" им оръжия на фотошоп са за вътрешна консумация, да се радват ония които целуват портрети на Путин и пият бояришник.
436
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комунизма е измислен от евреите.
435
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комунизма е измислен в Германия. Прехвърлен е в Русия по време на война с цел да се отслаби, понеже е печелела войната тотално. Финансирането на болшевиките е било от германски, английски, френски и американски банки. Германците най - много отнесоха от глупостта си - в момента все още повечето германци знаят и руски... Ако наричаш това опорни точки, значи някой здраво те е подпрял в главата. Или си паднал на нея докато си бил малък...
434
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И колко избиха в Русия? А колко избиха в САЩ? Чувал ли си за трудовите лагери там по време на индустриализацията? Било е престъпление да си жив в тези лагери... Айде холан... А да не говорим за германците. Или англичаните. Или французите или италианците. Или белгийците или австроунгарците... Айде холан... Чети малко история, не вестници.
433
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 462"Хората, които избиха над 20 милиона души в СССР, бяха болшевики от Ню Йорк от племето на малките шапчици и големите носове на чело с хора като Леон Троцки(Бронщайн) и Генрих Ягода."Давай, можете и повече. Чувал съм червените *** да говорят така за всеки руски/съветски лидер. Просто каквото и да става, все "врага" е виновен.Жалка история сте, но няма значение, оставате си последна дупка на кавала.:)))))
432
8
 
11
 
! Отговори
раша преди 3 години
В Русия няма нищо модерно и иновативно. Не се залъгвайте! Това е страна от 3-тия свят!
431
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"А колко са избили вътре в Русия, ти е бедна фантазията и то в модерни времена."Хората, които избиха над 20 милиона души в СССР, бяха болшевики от Ню Йорк от племето на малките шапчици и големите носове на чело с хора като Леон Троцки(Бронщайн) и Генрих Ягода.
430
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Donald TrumКъде е тръгнала африканската *** САЩ да се мери с държавите от азия.
429
6
 
8
 
! Отговори
Donald Trump преди 3 години
Пхахаха. *** нещо е предозирал. Само с евробазите можем за го изтрием от картата за половин ден. Всеки изправил се срещу мега държавата САЩ пропада и тъне в разруха. Дори "могъщия" СССР беше повален от Американската световна мощ без нито една ракета! Тия оръжия са неприложими срещу супер държава като САЩ!
428
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако бях на мястото на руснаците щях много повече да се безпокоя, че имам хиляди километри обща граница с все по-агресивния и многолюден Китай, отколкото от Запада. Русия е крала земи от Китай, а Сибир е обезлюден. САЩ спаси Русия по време и след ВСВ, а можеха да им хвърлят атомна бомба и да се приключи. След разпада на СССР отново им помогнаха с пари и предотвратиха разпад на самата Русия. Но нали са на тежък бояришник са оставили дребен милиционер да ги лъже.
427
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ляв+Ти се моли да не се наложи формулата на китайците, че тогава ще разбереш какво значи диктатура. Познай дали ще можеш да пишеш нещата, които си драскаш тук.
426
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 456Русия е разположена на 1/6 от територията на света. Ако си мислиш, че на тия територии навсякъде живеят "руснаци", явно си нямаш идея за какво точно говориш. А колко са избили вътре в Русия, ти е бедна фантазията и то в модерни времена. Само Мао може да ги конкурира евентуално и то.:)))))
425
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вярно, немита е Русия, но това е понеже никога не е имала роби и колонии, които да я мият. И не е избивала милиони в колониите си. КОето, мисля, говори за качествената разлика между твоите господари и руснаците като цяло :)Смятай на кого си роб и какво те чака ;)))
424
7
 
6
 
! Отговори
Ляв+ преди 3 години
Русия - това, Русия - онова. Спорите като малки деца. Има ли значение какво може и има Русия? По-важното е, че тандемът Русия-Китай осигури надеждна бариера срещу Атлантическата инвазивна агресия за покоряване на Света и насилственото установяване на глобалистически унилатерализъм Не може Светът да е свободен под "ботуша" на "Империята на Демокрацията". "Капиталистическата Демокрация е скрита форма на Диктатура на Капитала. Това е!
423
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЩерюОбщото между индивидитe, които изброи е, че една майка ги е правила всичките: БКП/ДС. Това е наследството което ни завеща Русия: 45г. комунизъм и 30г. руско-олигархичен посткомунизъм. И въпреки това имаме по-високи стандарти от руснаците, които идват да живеят в България. 300 000 руски имота има в БГ.