Путин твърди, че Навални се е отровил сам, той: Сварих си "Новичок"

"Хубава версия", пише иронично опозиционерът
23 сеп 2020 11:00, Нели Христова
450
Путин твърди, че Навални се е отровил сам, той: Сварих си "Новичок"
Снимка: Instagram

В телефонен разговор с президента на Франция Еманюел Макрон Владимир Путин е предположил, че опозиционерът Алексей Навални може и да се е отровил сам с "Новичок", съобщават от в. "Монд". Руският президент говорил с презрение за отровения активист и го нарекъл  "обикновен размирник в интернет, симулирал и преди различни болести", съобщи на сайта си BBC.

Разбира се, тази версия не остана и незабелязана от самият Навални, който публикува шеговит пост в Instagram.

"Хубава версия. Според мен заслужава най-внимателно проучване. Сварил съм си "Новичок" в кухнята. Тайничко съм отпил от бутилчица в самолета. Изпаднал съм в кома. А преди това съм се разбрал с жена ми, с приятели и колеги, че ако здравното министерство настоява да ме откарат за лечение в Германия, в никакъв случай да не допускат това. Да умра в болницата в Омск и да се озова в моргата в Омск, където да заключат: "Поживял си е, стига му толкова" - ето крайната цел на хитрия ми план", иронизира Навални.

"Путин обаче ме надхитри. Не му минават такива. В крайна сметка като глупак съм лежал 18 дни в кома, без обаче да постигна своето. Провокацията не успя!", пише опозиционерът. 

Все още не е ясно как "Новичок" е попаднал в организма на Навални. Според екипа му виновник за това не е чаят, който опозиционерът е изпил на летището в Омск, а бутилки вода в хотелската му стая. Разследващите в Германия настояват и за връщането на дрехите, с които е бил облечен Навални, когато се е почувствал зле. Те са били отнети от руските власти преди активистът да бъде изпратен за лечение в Берлин. В самолета той е бил качен гол.

Според "Монд" в разговора Путин казал още, че "Новичок" не е с толкова сложен състав, колкото се е твърдяло преди. Освен това той подхвърлил да се провери версия, според която случилото се с Навални било свързано с Латвия, където живеел един от разработвалите "новичок".

 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

«Владимир Путин сообщил французскому коллеге: «Навальный мог сам проглотить этот яд». Хорошая версия. Считаю, что заслуживает самого пристального изучения. Сварил на кухне «Новичок». Тихо отхлебнул из фляжки в самолете. Впал в кому. До этого договорился с женой, друзьями и коллегами, что, если Минздрав будет настаивать, чтоб меня увезли лечить в Германию, они ни в коем случае не позволяли это сделать. Помереть в омской больнице и оказаться в омском морге, где установили бы причину смерти «пожил достаточно», - вот конечная цель моего хитрого плана. Но Путин меня переиграл. Его просто так не проведёшь. В итоге я, как дурак, пролежал в коме 18 дней, но своего не добился. Провокация не удалась!

Публикация, споделена от Алексей Навальный (@navalny) на

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


450
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
261
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БобиВие случайно не работите ли в една "кантора" до Шереметево или просто Ви плащат???
260
2
 
9
 
! Отговори
мдааа преди 3 години
"Сварил съм си "Новичок" в кухнята"Кво да с рови повече , сам си признава
259
3
 
8
 
! Отговори
ЛЪЖИ преди 3 години
ЗА ДА СЕ УСТАНОВИ ТОЗИ НОВИЧОК Е НУЖНО ДА ГО ИМАШ ЗА СРАВНЕНИЕ, ИНАЧЕ Е НЕВЪЗМОЖНО ДА ГО ОБЯВИШ ЧЕ Е НОВИЧОКНО АКО ГО ИМАШ КАТО ЕТАЛОН ТО ЗНАЧИ ЧЕ ТИ ГО ПРИТЕЖАВАШ ,ТУК Е ЗАРОВЕНО КУЧЕТОЩОМ ГО ПРИТЕЖАВАШ КАТО ЕТАЛОН ,ТО ТИ МАЖЕШ ДА ОТРОВИШ КОГОТО СИ ИСКАШ ШВЕЦИЯ СЪЩО ТВЪРДИ ЧЕ НАВАЛНИ Е ОТРОВЕН С НОВИЧОК АМИ ТЕ ИЛИ ГО ИМАТ ИЛИ ЛЪЖАТ ЧЕ СА ГО НАМЕРИЛИ В НАВАЛНИ
258
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
308, какви ги плещиш?!?Режимът бил твърд?А знаеш ли, че основната опозиционна радиостанция "Ехото на Москва" където всичките тези отровни деятели си изливат злобата всекидневно, се финансира чрез руската държава, през ГазПром?Нахални също много мед яде от руската държава, докато го даваше "опозиционер".
257
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нахални се опитаха да го отровят от британските служби, чрез агента Певчих, но за пореден път станаха за смях.Той затова сега обявил, че иска час по-скоро да се върне в Русия, защото извън нея става нездравословно за него.Вече не е полезен на кукловодите си и дори не можа да "умре" за да им послужи за последен път. Сега остава да го тровят втори път, но истински, за да не им тежи на финансите.
256
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълни глупости "Путин твърди..." поредната партенка от западната пропаганда!Путин си няма друга работа, та да се занимава с Нахални?Ако е искал тоя тип да изчезне, отдавна да са го махнали от тоя свят.Цялата тази комедия е поредния опит да очернят Русия и да и слагат пръти в колелата.
255
7
 
1
 
! Отговори
юбералес преди 3 години
До АсРуските тайни служби допуснаха двамата агенти тровещи Скрипал, да имат последователни серийни паспортни номера и още на летището в Лондон са ги ''прихванали''. Така че не ми хвали тези служби.
254
0
 
12
 
! Отговори
Ас преди 3 години
Наистина е уникално т ъпо, едни от най-бруталните тайни служби да "отровят" опозиционер със същата отрова, заради която се вдигнаха толкова скандали и драми... Хора руските тайни служби имат далеч далеч по-брутални начини да заличат някого и да изглежда, като нещастен случай, че да рискуват да се разрастне още един скандал с "Новичок" , смешно е и съм почти на 90% сигурен, че този би рискувал живота си по този начин за да обвини Путин в това.
253
0
 
0
 
! Отговори
юбералес преди 3 години
До до анонименкажи на кой въпрос искаш да ти отговоря
252
2
 
3
 
! Отговори
юбералес преди 3 години
До БобиВарианти да отстраниш ''обекта'' са най-разлини, може ПТП, самоубийство, инфаркт, и т.н., но дяволът се крие в детайлите. Трябва така да го изпипаш, че публиката да повярва. Затова смятам че акцията е провалена.
251
0
 
3
 
! Отговори
до анонимен преди 3 години
Вместо да се правиш на умен вземи почети малко и ще разбереш коя, как и защо.-------------Хайди, ся дъ нъ светниш нас, Дилетантите, кът си "чел" толкуз многу!Тъй да съ кажи, да дадеш отговор на простичките въпроси които зададах!Елементарну, нъл тъй!)))))
250
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е лесно да си опозиционер в Русия-режимът е твърд и няма тази европейска хлабавост. Уж е демокрация, но не се случва да хвърлят яйца по парламента... И така опозиционерите започват да имат един измъчен вид и го карат повече на инат и лично озлобление- изобщо това е държава на огромните дисиденти- биещи се до смърт с правителството и системата и на общо взето инертните маси от населението.
249
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до юбералесСъс сигурност има и други натровени, но ако дозата достигнала до тях е малка, са се отървали, ако е голяма - ще имат проблем, но бъди сигурен - нищо няма да разберем. В Русия се извършват стотина убийства дневно - и още толкова умират от самоубийства и инциденти.
248
1
 
0
 
! Отговори
юбералес преди 3 години
До pichРазбира се че не е проблем да се сложи по-голяма доза и да се убие ''обекта'', но тогава ще се разбере че е бил убит и всички ще погледнат към Кремъл за обяснение. Тук целта е да се сложи такава доза, та да изглежда че ''обекта'' е умрял от нещо си друго. Тогава Кремъл е ''непричом''. Тази акцията е напълно провалена.
247
1
 
4
 
! Отговори
до юбералес преди 3 години
Сериозно???Е, как пък нито един чиляк в Арогарата, в Самолетя, у Болницатъ даже "не кихна", бре!Че, то има толкуз многу отрови кото биха го "тръшнали" без дори да оставят грам следа - на основата на РНК!Мъ, не!!!!!!Задължително - "Новичок"!Горкоту руско ФСБ и ГРУ, мъ то поне един високовлалифициран служител не им остана, бре!-))))
246
0
 
0
 
! Отговори
юбералес преди 3 години
До до анонименКоя нормална армия ще се съгласи да отпие от БОВ на другата армия ''по лъжичка'' на всеки. БОВ се разпръсква чрез снаряди и целта е да убие или задрудни дишането и визията на врага в зависимост от дозата.
245
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БобиДругарю, харчиш парите на данъкоплатците да тролиш и в ущърб на страната!
244
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до анонимен 295"Ся, коя "Нормална" Армия по светъ шъ създаде Бойну Отровну В-во което не е толкуз "смъртоносну", тоест, не отговаря на армейските стандарти по време НЕ на "Виртуална", а на Реална война???"Вместо да се правиш на умен вземи почети малко и ще разбереш коя, как и защо.
243
0
 
4
 
! Отговори
pich преди 3 години
Размятат се едни БОВ, пият се като чай и хората оцеляват. Да му се ненадява човек, тези БОВ май предизвикват кашлица, световъртеж и там подобни. А все пак говорим за Бойни Отровни Вещества, проктирани за масово изтребление при използване на съвсем малки количества. Така ни промиват мозъците, че нищо чудно утре някое хлапе, ако намери нещо подобно в нашата разградена татковина (остатъци от едно друго време), да се заиграе с него и резултата ще бъде плачевен.
242
3
 
1
 
! Отговори
Бузов преди 3 години
Пак ни налазиха троловете на Рогозин,да ни обяснят как *** е чист като сълза и как мн17 са го свалили укрите.Хахаха,ходете се скриите с вашите опорки.*** свършиха