Навални категоричен: Путин стои зад отравянето ми!

Той не се страхува и ще се завърне в Русия
1 окт 2020 11:46, Нели Христова
99
Навални категоричен: Путин стои зад отравянето ми!
Снимка: Instagram

"Казвам, че Путин стои зад това престъпление, и нямам други версии за случилото се." Така опозиционерът Алексей Навални директно обвини президента на Русия в отравянето с "Новичок" пред германското списание "Шпигел".

Най-големият Критик на Кремъл бе лекуван в болница в Берлин, а лекарите там обявиха, че той е бил отровен с нервнопаралитичен газ "Новичок". Руският опозиционер беше изписан миналия месец.

Кремъл отрича да е замесен в инцидента и заяви, че все още не са му предоставени доказателства, че е било извършено престъпление, припомня Ройтерс.

Навални заяви за "Шпигел", че ще се върне в Русия.

"Задачата ми сега е да остана безстрашен. И аз не се страхувам", каза той.

Според близък до Навални политически активист на руския опозиционен лидер ще е нужен още поне един месец, за да се възстанови напълно.

Същевременно стана ясно, че Европейският съвет ще обсъди днес няколко въпроса от външната политика, сред които и отравянето на руския опозиционер Алексей Навални. По въпроса с руския опозиционер ЕС предвижда да изчака заключенията на Организацията за забрана на химическите оръжия. Едва след това е възможно да се обсъди въвеждането на санкции за отговорните за нападението.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
27
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Съжалявам трабва да си интелектуален мазаохист да вярваш на цялата тази пропагандна каша на хибридния отдел на американския департамент !
3
2
 
19
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Намали пиеньето ,момче ! Путин ако иска ,отдавна да те е пратил при Свети Пьотр!
2
2
 
21
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
Путин има сметка от нищожна опозиция като тази на Навални. Само 3% от руснаците подкрепят Навални. Може би той е достоен човек и се бори за народа си, но не го познавам отблизо, както не познавам и неговото обкръжение. Отвсякъде ни заливат с фалшиви новини и дори човек да притежава здрав разум се мята като риба на сухо между новините. Съобщават, че дъщеря му учи в САЩ, че от фондацията му са изчезнали милиони, "но дали е така, кой да ти каже" - пееше едно време Васко Кеца.
1
28
 
5
 
! Отговори
България в НАТО и ЕС преди 3 години
Без съмнение това е дело на джуджето отровител от Кремъл. НАТО трябва да се самосезира и да ликвидира злодея с високоточен ракетен удар.