Чавушоглу: Турция ще продължи подкрепата си за Азербайджан

Анкара щяла да защитава справедливата кауза на Баку
6 окт 2020 18:15, Елка Василева
341
Чавушоглу: Турция ще продължи подкрепата си за Азербайджан
Снимка: архив, БГНЕС

Турция ще продължи подкрепата си за Азербайджан и неговата справедлива кауза, обеща турският външен министър Мевлют Чавушоглу в Баку, където е на работно посещение днес, съобщиха турски медии.

Чавушоглу говори на съвместна пресконференция с азербайджанския си колега Джейхун Байрамов. Преди това той се срещна и с азербайджанския президент Илхам Алиев.

Турският външен министър обясни на пресконференцията, че посещението му е проява на солидарност с Баку на турската държава и народ. Той обеща, че Турция винаги ще подкрепя Азербайджан, "и днес, и утре", предаде турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк, цитирана от БТА.

Обръщайки се към международната общност, Чавушоглу подчерта: "Нагорни Карабах е на Азербайджан", и я обвини, че не е предприела никакви конкретни действия за изтеглянето на Армения от тези територии независимо от резолюциите на ООН.

Още по темата

Според Чавушоглу е несправедливо Армения и Азербайджан да бъдат поставяни на равна основа, защото това би значело "възнаграждаване на окупатора". По думите на турския министър правото е на страната на Азербайджан и следователно той трябва да бъде подкрепен.

Турският външен министър смята, че дори и в случай на прекратяване на огъня, за каквото всички призовават, нещата отново ще се върнат постарому.

"Международната общност трябва да види, че това вече няма да продължава по същия начин", изтъкна Чавушоглу, имайки предвид положението в Нагорни Карабах.

Министърът подчерта, че Турция ще продължи да разяснява пред света справедливата кауза на Азербайджан и да я защитава.

"Притисната, Армения започна да напада мирни селища. Това е престъпление срещу човечеството, знак за безпътицата, в която е изпаднала Армения", заяви още той.

Азербайджанският министър на външните работи Джейхун Байрамов на свой ред обвини Армения, че има "терористичен манталитет", предаде Анадолската агенция.

"Държавата Армения има терористичен манталитет. Тя няма червени линии в постигането на целите си", заяви Байрамов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


341
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
4
 
1
 
! Отговори
Н20 преди 3 години
До 262Абе пукал арменското царство се простира дълбоко в турската земя преди да я завладеят а селджуките Арменците би трябвало да са многолюден народ ама нали знаеш геноцид..
183
6
 
2
 
! Отговори
Н20 преди 3 години
До 258Ти чети бе пукал Сталин е дал арменската земя на азерите!
182
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ние какво да правим какво на интересува това нормалните
181
9
 
6
 
! Отговори
Сатира преди 3 години
Турските политици едва ли не използват приоми от Средновековието. Само където не обявиха и Джихад на Армения.Правят си каквото си искат- Сирия, Гърция, сега и в Армения. Време е Запада да се вземе в ръце и да вкара Турция там където и е мястото.
180
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До аа 260Ай да видим така ли е ? СССР с цел да намали опасността от етническо самоопределение на своя територия се заема с разместване на населението. С нейния край, територията е надупчена от азерски и арменски анклави. Това довежда до невъзможност за нормално териториално деление. Въпреки това голяма част от населена с арменци територия (тази за която се бият) обявява независимост. Защо ще ги прави ? Защото не се живее с турска власт. От тогава ония не могат да го преживеят.
179
5
 
10
 
! Отговори
Абе ей.. преди 3 години
Абе пукал това са земи на арменците дадени на азерите от Сталин ,исторически изконни арменски земи населени от арменци от векове!
178
2
 
1
 
! Отговори
Тиква загубена преди 3 години
Абе чоджум, нали уж не са се месили в този конфликт.
177
3
 
0
 
! Отговори
От бореца преди 3 години
Поредния стресиран хомовоин *** от прага на психиатрията, набедена за родно място на пуйките .!.
176
9
 
7
 
! Отговори
Некъф преди 3 години
Турция като се пише толкова принципна кога ще освободи северен Кипър?!!
175
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Начи, ислямско косово - може. Християнски карабах - не може ? Или принципите не са за самоопределянето, а за ислямската експанзия. Щом се дупат на запад, като си поискат земя им се дава, а ако някой не им иска мяученето от минаретата го наричат нарушител на международното право ? Айде мерси. Имат достатъчно земя, нефт и подкрепа. Карабах е населен с 90% арменци. Сещате ли се каква ще им е съдбата под азербаджанска власт. Сещате се. Ай, кой от къде е.
174
5
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
До Ястреб ОсманлиятаИ като се върнат вилаетите ще те назначат за главен *** на Ердоганя :))))))))))))))Ех, *** мечти :)))))))))))))))))))))))))
173
12
 
14
 
! Отговори
Н20 преди 3 години
До 275Когато Турция окупира Русия тогава ми говори ,че били ги турците победили! През годините турчина е изял много пердах от руснака! И това е ФАКТ! Не просто празни приказки седни и прочети малко за руско-турските войни!
172
13
 
12
 
! Отговори
Bg преди 3 години
турците много смели срещу 3 милионна Армения .Сега ще ги видим срещу руснацити какви жени са турците
171
1
 
7
 
! Отговори
Севърския договор преди 3 години
Ще се поднови Макарон ще уреди детайлите!
170
9
 
11
 
! Отговори
Bg преди 3 години
Руснаците готвят удар.ердоган е поръчал на всички турци памперси.
169
6
 
8
 
! Отговори
Чукачев преди 3 години
Първият секс на арменеца и българина е със свинята 🐖
168
7
 
8
 
! Отговори
Арменеца преди 3 години
Обичам жена ми да е под турчин а аз да лъскам бастуна.
167
10
 
9
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 3 години
До Nikos PetrosДруже, Фнимавай с това Узо мой човек. Виж арменеца Пашинян прекали с коняка и стана на Пишманян, та и на теб да ти се не случи случка, че която случка така или иначе ще ти се случи де! Що се касае за Хафтеракис, доколкото си спомням беше навлязъл в предградията на Триполи, ама беше ритнат толкова надалече, че вече и с бинокъл не може да го види. И между другото си чакайте реда, един по един вилайетите ще се връщат обратно там, където принадлежат - под крилото на Високата порта
166
10
 
15
 
! Отговори
Nikos Petros преди 3 години
НА ТУРКИЯ И ОСТАНАХА САМО 4 ПРИЯТЕЛИ ОТ ЦЯЛАТА ПЛАНЕТААС = 1. АЗЕРБАЙДЗАН , 2. СЕВЕРЕН ГРЪЦКИ КИПАР (ПОД ТУРКО-ИСЛЯМСКА ОКУПАЦИЯ), 3. СОМАЛИЯ, и 4. ПАКИСТАН !!....5. МОЖЕ БИ КАТАР ДОНЯКЪДЕ, НО АЗ НЕ ВЯРВАМ ЧЕ КАТАР Е ПРИЯТЕЛ НА ТУРКОСТАНИЯ ......КАТАР = 25 ПРОЦЕНТА ПРИЯТЕЛ .МУУУАХАХАХА !СУДАН вече е на Египет и Сауди Арабиас . = СМЪРТНИ ВРАГОВЕ НА ТУРКИИАС .ЛИБИЯ 2/3 от ЗЕМЯТА ----- Е НА ГРЪЦКИЯ ГЕНЕРАЛ ХАФТАР, КОЙТО ВЪРНА Античната Гръцка Земя КИРЕНАЙЙКА --- на МАЙКА ЕЛЛАДА .
165
4
 
2
 
! Отговори
flach преди 3 години
Каква трудна съдба?Ново преследване.Жените и децата се опитват да намерят убежище в Армения