В кадър: Разрушени домове, снаряди, жертви - разрушенията в Нагорни Карабах

Сблъсъците в региона са най-тежките виждани някога
Обновена: 6 окт 2020 11:07 | 6 окт 2020 11:07, Нели Христова
104

Разрушени къщи, снаряди, изникващи от пътя, горящи автомобили, съсипани магазини - така изглежда Нагорни Карабах след две седмици на ожесточени боеве между Армения и Азербайджан.

Случващото се там вече не е просто конфликт, а истинска война. Сблъсъците в региона са най-тежките виждани някога, а двете държави се обвиняват взаимно за насилието. Армения и Азербайджан започнаха война за региона през 1988-94 г. В крайна сметка обявиха прекратяване на огъня, но така и не са постигнаха споразумение по спора. Сега Нагорни Карабах е част от територията на Азербайджан, но се управлява от етнически арменци.

И двете страни са разгърнали силен артилерийски огън като разрушават домове и сгради в цивилни райони. Много от жителите на столицата на Нагорни Карабах - Степанакерт, трябваше да напуснат града, за да не станат жертва на войната. Жертвите там са много, а населеното място остана без ток. Из всички градове в региона пожарникари се борят с горящи домове и коли.

Страхът, че жертвите както сред военните, така и сред цивилното население, са много повече от тези, които са били докладвани, расте. Домовете на цивилни хора и от двете страни на конфликта са празни, напълно унищожени или понесли сериозни щети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Посланичката на Азейрбаджан у нас вчера беше на интервю в 7/8 тв-каква наглост от Тошко Хаджията , който обвиняваше азерите,че първи са нападнали арменците без да има доказателства/Бабикян *** сигурно му казал/. И този ще ми става зам.министър председател.
24
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Факт, ти очевидно си доста *** и доста неграмотен.Нагорни Карабах е област в Азербайджан.Армения нападна и окупира тази и още 6 области.
23
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ФактПрав е. Точно Армения нападна първа,западните медии и пропаганда крият това,и намекват,че султана Еродган е виновен. Явно той е мишената,а се използва един стар конфликт между 2 държави.
22
4
 
6
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 3 години
До 19Азерите са купили ракети от Изрел, Канада ще спира доставки на оръжия за Турция, защото канадско оръжие се използва от азерите. Турция прехвърли наемници от Сирия да се бие и започнаха да бомбандират мирно население, сега реват за всяка ръкета, която удари техните градове.
21
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еее, и тези арменци са изнаглиха като евреите! Карабах е Азербейджанска територия и всяка държава има право да контролира територията си. Сега турците по Родопите да обявят независимост и ние да си чоплим носа и чоплим семки ли?
20
10
 
11
 
! Отговори
Хюго Бос преди 3 години
естествено либерастонацистите ще подкрепят башибозука и ислямаския Азербайджан, никога не подкрепят християни. Срам за Европа, че оставя анадолостанците да разбутват така цели региони. Толкова жалък Ес..
19
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДДРонеге живеят само арменци сега, щото при предната война азерите ги изслеиха, в Баку има цял квартал с изселници, арменците го играят малко тарикати
18
9
 
15
 
! Отговори
Факт преди 3 години
До АнонименАрмения нападнала Азърбейджан???Ти добре ли си?Или си от "мирната" религия?
17
6
 
14
 
! Отговори
Мда преди 3 години
Има поне една полза-турците и азерите настройват белите хора срещу себе си.А и арменското лоби е доста силно.
16
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега е момента и ние да се съюзиме с Турция и да нападнеме Гърция, за да си върнем заграбената зема от гърците! Да живее Българотурската дружба!
15
1
 
10
 
! Отговори
ДДРонег преди 3 години
След като в Нагорни Карабах живеят само арменци, кой го е дал на Азербайджан и защо ???
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
купуват и получават много оръжие-------тези огромни кратери които се виждат на видеото не са от обикновенни оръдия . кой е най-големият играч на световния пазар за ракети ?
13
5
 
12
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 3 години
До KromГлупости говориш, руснаците имаха достатъчно време да съботират проекта и най-малкото да го забавят с години. Азерите просто имат повече пари, купуват и получават много оръжие и бяха насъскани от Турция. Това си е чист геноцид, почхана вече да мислят да сменят имената на селата и градовете, които превземат.
12
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вестник "Ди Велт" на свой ред припомня старите битки около Нагорни Карабах и отбелязва, че никога досега Анкара не се е намесвала толкова активно в конфликта в Кавказ. Този ангажимент на Турция отново пробужда историческата травма на арменците, коментира изданието и цитира един арменски лекар, който казва: "Ние тук се борим не само за Армения, но и за вас, в Европа. Вие явно още не сте разбрали какви са целите на Турция и Ердоган. Чак когато превърнат вашите черкви в джамии, ще го схванете!"
11
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до KronА от 2001 година евреите и техния съюзник сащ не са спряли да избиват народи, като Ирак, Либия, Сирия! Щото в сащ било демокрация!!!!!
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ужас
9
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
в една война няма победител , има само губещи .
8
7
 
14
 
! Отговори
Krom преди 3 години
Ето Ви резултата от "Руско Турската Дружба". Тези хорица ще бъдат съсипани докрай. После отново ще "настане мир". Когато се разберат зад кадър, че азерската газ няма да конкурира руската! Що значи живота на някакви си хора?! ООН и т.н. "Световни институции" са напълно безпомощни пред двама неконтролируеми диктатори. Добре дошли в Brave New World.
7
3
 
8
 
! Отговори
SS преди 3 години
А бе нали войните се правят оръжие да се купува? Тоя който губи ще си купи по хубаво оръжие (по модерно) и ще навакса.Ама сега хора загивали.Не хора а прекариат.Той дали ще живее или не за политиците им е все едно.Прекариата живее за да се мъчи.Цял живот работи,плаща данъци,такси,глоби,и умира с мизерна пенсия.Често го погребват и на кредит.Че щял да умре по време на война?Отървал се е.
6
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е нали Армения нападна Азербайджан, тогава какво ми пука за наглите арменци! Същите демони са като евреите, това са хора на сатаната