Русия с нови 16 550 случаи на COVID-19, затяга мерките

320 души са починали за последното денонощие
Обновена: 27 окт 2020 11:44 | 27 окт 2020 11:44, Ния Христова
21
Русия с нови 16 550 случаи на COVID-19, затяга мерките
Снимка: БГНЕС
Според официалните руски данни, публикувани във вторник, в страната са били регистрирани 16 550 нови случая на заразени с коронавирус през последните 24 часа. Техният брой от началото на пандемията достигна 1 547 774.
 
В Русия починалите от COVID-19 вече са 26 589, като през последното денонощие са регистрирани 320 нови смъртни случая.
 
Русия се нарежда на четвърто място в света по брой заразени с COVID-19.
 
Заместник-директорът на Централния изследователски институт по епидемиология на Русия Александър Горелов заяви пред ТАСС, че ситуацията трябва да се стабилизира до началото на декември.
 
Руската агенция за защита на потребителите издаде заповед руските граждани да носят маски на места, където се получава струпване на хора, в обществения транспорт, на паркингите и в асансьорите. Заповедта влиза в сила от 28 октомври, съобщи РИА Новости.
 
Забраняват се още и зрелищно-развлекателните мероприятия и работата на заведенията между 23:00 и 06:00 часа. В транспортните средства, такситата, магазините, ресторантите и театрите трябва ще се извършва засилена дезинфекцията.
 
Препоръчително е регионите да правят не по-малко от 150 теста за коронавирус на 100 000 души население. 
 
В Москва е най-сериозна ситуацията. Там е задължително да се носят маски и ръкавици, а част от служителите и учениците в горните класове преминаха на дистанционна работа и обучение. 
 
Препоръчва се на пенсионерите и хората с хронични заболявания по възможност да си останат вкъщи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руската ваксина била трудна за производство.На рашките им беше трудно да произвеждат и Москвич при положение, че окупираната от тях територия беше затвортена и нямаха никаква конкуренция
18
0
 
3
 
! Отговори
Да допълня... преди 3 години
До Зозо 18 Руската ваксина отдавна се продава във ветеринарните аптеки, като препарат против *** по свинете.
17
3
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Някой нормален изобщо вярва ли на руската статистика или на руснак изобщо?
16
3
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Кво стана с ваксината бря комунистчета? :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))Май излезе и тя като новата Волга :)))))))))))))))))))) Похвалиха се, пък никаква я няма :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
15
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 12"Руската ваксина просто е по-трудна за производство."Защо руската ваксина е по-трудна за производство и откъде знаеш това?
14
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
12, аа не думай ве! Трудна кайш...що се мъчиш с дупе на амбразурата? Руската ваксина всички знаем какво е, поредния колхозен фарс. Да са уж първи в нещо, а те горките още пият боаярищник и ядат корени и врабчета. Олаби малко, копейките няма да избягат.
13
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Безаналоговата, супер, ултра, свръх уникална ваксина май ще се окаже солена водица :))) ватенки напреееед !
12
9
 
14
 
! Отговори
АК-47 преди 3 години
Малко статистика. Русия е с население 144 000 000 души. За последното денонощие заразените са 16 550 човека и починали 320. България, да кажем, че е с население 7 000 000 души. За последното денонощие заразените са 2 234 човека и 42 починали. Нещо да ви светва червена лампичка, като се направи съотношение, би трябвало в България за последното денонощие заразените да са най-много 900 човека и починали около 15. И там затягат мерките, а тук от лъжливи мангъровци с тяхните грипчета и чайчета, и ревящи алибеговци, ще си скубем косите още в края на ноември.
11
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали помните далаверата с българското БЦЖ заменено за непозволена в ЕС турска ваксина? Ами ей за това е. Защото БЦЖ е хубава и скъпа ваксина с живи но отслабени бактерии, предполагам затова и тя се прави бавно и трудно като руската. Виж има други типове ваксини дето се правят на конвейер. Не знам коя е по-добра, а и не мисля, че някой ще ни пита. Просто обяснявам защо в Русия още много малко хора са ваксинирани. Освен това, те тестват КАТО ЛУДИ. За разлика от нас.
10
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уважаеми коментиращи, знам че е трудно да го проумеете, но някои ваксини се произвеждат бавно. Русия каза, че ваксинирането ще започне ноември, но най-вероятно ще бъде само за хора на първа линия. Просто защото нямат достатъчно ваксини. Спокойно, АстраЗенека и Пфицер вече са произвели милиарди, просто чакат някой да им подпише одобрението, което ще стане независимо от клиничните изследвания и всички ще имаме възможността да се ваксинираме. Руската ваксина просто е по-трудна за производство.
9
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 6"Ние не сме кой знае колко по- добре от братушките в съотношение брой починали.В Русия на всеки 97 руснака един е заразен, у нас на всеки 175 души един е заразен.При умрелите: на всеки 5370 руснака един е умрял, у нас на всеки 6140 човека един е умрял."Само дето нашите данни са реални а техните са ЯКО фалшифицирани и са вероятно в пъти повече жертвите особено.
8
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ам кво стана с прехвалените 2 ваксини бря,ааа да сетих се...и те като новата Лада, аха да излезе и все я няма,но иначе снимчици на макети през 2г се появяват,ама ние русняшката пропаганда си я знаем.
7
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никакви случаи не са това! Първо, както Путин на времето каза, това не е КОВИД, това е просто бум на двойната пневмония. КОВИД-19 не съществува. Няма такова заболяване, но същевременно Русия прави ваксина срещу него. Ама май не е направила, защото не съществува. Пък сега имало болни. Ох, обърках се, ще ида до централата на русофилите да попитам как така става. Ей тъй, кат станИ...
6
14
 
4
 
! Отговори
От къде преди 3 години
смучете измислени данни за русия.А ве големи тарикати сте.
5
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кат Русия втора няматъй просташка и голяма. Ковид - 19 нет, мьй не сме у ред!
4
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Починалите в Русия от вируса са над 100 000, но по стар съветски навик си лъготят. Не че някой им вярва де.
3
5
 
15
 
! Отговори
Джо преди 3 години
Онова в бункера ще ги остави да измрат, и без това пари за пенсии и здравеопазване нямат. А вакцината им никой я неще!
2
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе те нали имат ваксина? Даже втора патентоваха.
1
4
 
23
 
! Отговори
Навални преди 3 години
Какво стана с Руската ваксина дето изкараха - май нещо не хваща а?