Полицията в Русия: При Навални не било отрова, а панкреатит

Диагнозата за отравяне не е потвърдена, съобщи пресслужба
6 ное 2020 17:15, Елка Василева
37
Полицията в Русия: При Навални не било отрова, а панкреатит
Снимка: архив, БГНЕС

Руската полиция съобщи, че опозиционерът Алексей Навални, лекуван в Германия, след като се почувства зле по време на полет в Сибир, е страдал от панкреатит и по този начин отново отхвърли твърденията, че той е бил отровен, предаде Франс прес.

"Окончателната диагноза бе поставена от лекарите, взимайки предвид няколко химически и токсикологични изследвания: нарушение на глуцидния метаболизъм, хроничен панкреатит с нарушение на някои функции", заяви днес пресслужбата на сибирския клон на руската полиция.

"Диагнозата за отравяне не е потвърдена", се казва в изявление на пресслужбата.

В края на август Навални се почувства много зле по време на полет от Сибир за руската столица. След два дни в местна болница бе разрешено той да се лекува в Германия. Според три европейски лаборатории, чиито заключения бяха потвърдени от Организацията за забрана на химическите оръжия Навални е бил отровен от невротоксичния агент от групата Новичок - вещество, разработена по съветско време, припомня БТА.

Още по темата

Навални все още се възстановява в Германия, след като беше изписан от берлинска клиника. Той директно обвини президента на Русия Владимир Путин, че стои зад отравянето му. Москва отрича.

Руските власти представиха няколко версии за случилото се с Навални, според които ту отричат, че е бил отровен, ту твърдят, че зад това стоят близки на Навални или западни тайни служби.

Днес директорът на службата за външно разузнаване Сергей Наришкин заяви, че ако Навални бе умрял, той щеше да се превърне в жертва, която да бъде от полза за западняците, за да дадат нов тласък на протестното движение в Русия.

В отговор на това Навални написа, че Наришкин е глупак и каза, че е "тъжно да видиш в какво се е превърнало руското разузнаване". "Странно е, че в един и същи ден Наришкин казва, че съм бил отровен от страни от НАТО и после идва тази история с вътрешното министерство, което твърди, че не е имало отравяне", заяви Навални в Тwitter. "Вероятно страни от НАТО са ме убедили да спазвам убийствена диета", иронизира той, имайки предвид една от версиите на Москва, че проблемите му се дължали на небалансирано хранене.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До УнуфрийТе не могат да си признаят, защото преди 15 години са декларирали пред световната организация за забрана на химическите оръжия че всички нолични БОВ в Русия са унищожени. Белингкат доказа че Русия не само не е унищожила всички налични БОВ, но и в момента разработва такива под егидата на руското военно разузнаване.
8
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Само в блатная, може военните да се изказват за ваксина против Covid-19 и полицията да взема отношение по медицински въпроси!"В твоята страна един прозападен пожарникар решава всичко, изказва се по всичко, управлява всичко... , а ти за тези си се загрижил
7
10
 
7
 
! Отговори
Унуфрий преди 3 години
Руснаците не успяха да измислят една и съща достоверна версия какво е станало. Тоз казал едно, министерството казало друго и т. н. Страхливци.
6
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Появилите се следи от Новичок в кръвта на Навални в Германия са от зловонните изпарения на гниещият капитализъм там.
5
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да не се окаже на края, че са били глиcти?
4
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това "руската полиция... панкриатит..." беше достатъчно да не чета статията.Само в блатная, може военните да се изказват за ваксина против Covid-19 и полицията да взема отношение по медицински въпроси!
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руската полиция била обискирала офиса на Навални в Москва.Дан би да е внесал нещо капиталистическо??
2
3
 
14
 
! Отговори
ууу преди 3 години
Този повече в Русия няма да иска да се върне, защото знае, че с камъни ще го претрепят. Политическите аутсайдери си ги държат на запад като плюнкохвърлящи устройства.
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да не е паркисонит !!!?