Русия видя очевидни пропуски в демокрацията в САЩ

Москва се надява, че няма да има масови безредици
6 ное 2020 08:00, Елка Василева
78
Русия видя очевидни пропуски в демокрацията в САЩ
Снимка: архив, БГНЕС

Русия смята, че напрежението около президентските избори в САЩ показва очевидните пропуски на американската избирателна система и изрази надежда, че тази криза няма да доведе до масови безредици, предаде Франс прес.

"Очевидните пропуски в американската избирателна система са видими, това подчертаха много пъти международните наблюдатели, включително Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) и признати експерти в тази област", заяви на пресконференция говорителката на руското външно министерство Мария Захарова.

По думите ѝ американската система страда от "архаично законодателство в тази сфера и от липса на регламентация на определен набор от фундаментални въпроси".

Още по темата

Захарова каза, че се надява "съществуващите правни механизми да позволят да бъде определен бъдещият държавен глава в пълно съответствие с американската конституция", и че това ще позволи да се избегнат масови безредици в страната".

Говорителката заяви също, че "американските граждани заслужават гласовете им да бъдат преброени правилно".

"Що се отнася до руско-американските отношения, Москва е готова за конструктивно сътрудничество с американския президент, който и да е той, според резултатите от изборите", допълни Захарова.

Отношенията между Москва и Вашингтон са в най-тежката си криза от времето на Студената война, свързана с американските икономически санкции, разногласия по теми като Украйна и Сирия и обвинения за намеса в изборите и шпионаж, отбелязва АФП, цитирана от БНР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
2
 
! Отговори
Байдънид-20 е вируса преди 3 години
Захарова: "американските граждани заслужават гласовете им да бъдат преброени правилно"... Доста снизходително. По-точно е да се каже "Търсите сламка в окото на преброителя на бюлетините при изборите за президент на Беларус, а не виждате гредата в окото на преброителя на бюлетините в изборите за президент на САЩ".
60
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 37 "Не харесвам Русия и Америка , но ако трябва да избирам къде да живея то определено бих избрал Москва или Санкт Петербург . Никога не бих избрал САЩ"-разбрам ви все пак сащ са гето метиси като франсия,деутчланд,холандия.....
59
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ФактЗа някой който се е кръстил Факт си отчайващо далече от фактите, и то в над 95% от случаите (този не прави изключение).
58
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Американците трябва да се учат на демокрация от Путин и Мария Захарова.
57
6
 
10
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Лъжите на демократите са вече очевадни за цял свят. Създават една илюзия за демокрация, но тайно и явно са готови на всякакви мерзости за да властват.
56
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
байдън няма да управлява дълго. Скоро ще се разболее и вицето му ще стане президент. Това е идеята на тази двойка.
55
5
 
2
 
! Отговори
qmsi lainata преди 3 години
Много им пука на Русия кой ще е президент на САЩ.Дават поводи за разделение в обществото на САЩ, защото когато САЩ е в остър вътрешен конфликт, Русия са добре.За това и удобно си мълчаха на предните избори, като ги обвиняваха, че имат намеса в изборите.Един вид: "Може и да имаме намеса, може и да нямаме... go figure."Сега филма е: "Изборите на демократичните САЩ са по не-демократични от нашите бе, хаха. shame on you"
54
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чувам, че отношението на Байдън към руснаците е доста негативно.Дали няма да ги набута в *** зъг а?
53
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 64в един момент се появи Путин които спря този грабежИ като го е спрял защо минималната заплата в Русия е 310лв БРУТО а 72% от руснаците получават по-малко от 600лв?
52
9
 
10
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
ФАЩ се видя че е страна от третия свят !Сеира на света!
51
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боже ела си събери вересиите!Защо изобщо някой се занимава с тях??
50
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В интерес на истината в Русия са по точни в преброяването на гласовете ,но това не се дължи на по добри механизми а на това, че русия беше разграбвана от запада и в един момент се появи Путин които спря този грабеж, от тогава той вечно има мнозинство просто руснаците не искат да бъдат разграбвани от чужди държави , но ако изборите бяха на кантар и там вероятно щяхме да видим уникални механизми , просто в момента не работят защото няма нужда от тях и не ги ползват.
49
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да изборите са интересни реално е за Тръмп и срещу Тръмп ,Байрън или някоя *** сложена на негово място няма значение , но демократите очевидно отказали се от демократичните си идеи също излиза наяве.Тръмп изкарва наяве , че демократите не са демократи.А за Тръмп че не е демократ това е ясно , другите също вече не се правят на демократи.Което реално рухва демократичната идея в цял свят и си остава правилната дума капитализъм.Не е имало демокрация но имаше илюзия за нея която падна.
48
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да имаш повече от един кандидат за определен пост наистина е пропуск.
47
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Северна Корея и Иран също имат критики към демокрацията в САЩ!!
46
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ има много още да се учат, докато достигнат нивото на Руската демокрация!!
45
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой знае ли нещо за демокрацията в Русия?
44
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прави сте за Мария Захарова и Путин. Борис Джонсън, Тереза Мей, Ангела Меркел са къде-къде по-красиви.
43
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само като се види положението на двете държави и става ясно коя система е по-добра.Русия води пълна с бели хора.А в сащ пълно със всякакви.Погрешно тълкуване на нещата.Разнообразието не е по добро от еднотипността при конкретни условия.
42
4
 
11
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен 41"Не харесвам Русия и Америка , но ако трябва да избирам къде да живея то определено бих избрал Москва или Санкт Петербург . Никога не бих избрал САЩ"Интересно защо.