Азербайджан се извини на Русия за сваления хеликоптер

При инцидента загинаха двама пилоти
128
Азербайджан се извини на Русия за сваления хеликоптер
Снимка: БГНЕС

Азербайджан призна, че е свалил по грешка руски военен хеликоптер до границата си край Армения и поднесе извиненията си за този трагичен инцидент, предаде Франс прес.

Още по темата
"Азербайджанската страна поднася извиненията си на руската страна след този трагичен инцидент, станал случайно", се казва в изявление на азербайджанското министерство на външните работи, цитирано от БТА.

В него се посочва, че до това се е стигнало, след като част на азербайджанските сили си е помислила, че става дума за провокация от страна на Армения в рамките на конфликта в Нагорни Карабах.

Както е известно, при свалянето на хеликоптера загинаха двама пилоти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Алиев пред BBC- "После победного завершения Отечественной войны мы займемся демократией". Е сега го згепсахме!
57
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МОСКВА, 9 ноя РИА Новости. Организация Договора о коллективной безопасности (ОДКБ) прокомментировала трагический инцидент в Армении, в результате которого азербайджанские военные сбили российский вертолет.Пресс-секретарь организации Владимир Зайнетдинов выразил сожаление, что обострение конфликта в Карабахе "привело к печальным последствиям". "Выражаем серьезную озабоченность из-за произошедшего инцидента, выражаем соболезнования родным и близким погибшего экипажа.
56
8
 
7
 
! Отговори
Огуз Хан преди 3 години
До До Оуз ХанТука Българите ги е страх от новата създаващият се Тюрски съюз. Но ние проблеми с тях нямаме. Както виждаме Украйна и Унгария също са страни които искат да бъдат членки на съюза и в момента са в наблюдаваща позиция и чакат на опашката. Войната в Нагорни Карабах като свърши Азербайджан и Турция ще се обединят. А Турция ще има вече излаз към Каспийско море и Азиатските тюрски държави.
55
7
 
4
 
! Отговори
До Оуз Хан преди 3 години
Тюрките, ако могат само две неща, те са да създават империи и да воюват. Още Пророка е предупредил арабите, че ще дойдат неараби след него - атрак, които ще са страшни воини и ще завладеят, това което арабите не са успели. Прав си, и към Сибир има тюрки, Тува. Това ще стане, езика ни е един, религията, предимно сунити. След азер-тюрк, следва узбек, после къргъз и казак. Оттам няма да има какво да ни спре. Ще завладеем и Луната.
54
6
 
7
 
! Отговори
Огуз Хан преди 3 години
До До 75Ние сме взели поуки от историята. Създали сме над 16 империи и всичките сме ги разрушили ние Тюрките. Ататюрк ни показа как да бъдем единен Народ. Да почива в мир великият и последен Хан Ататюрк.
53
1
 
6
 
! Отговори
До 75 преди 3 години
Нищо на ви е обединено. Колкото на нас със Сърбите и Македонците ни е обединено. Ако ни заплашите с унищожение ще се обединим набързо. Ама огледално същите сте и вие, азерите, уйгурите и др. Хора сте. Ще се скарате преди да сте се разбрали. Ако не беше в човешката природа още да я има империята ви. Просто големите тромави загниват
52
6
 
5
 
! Отговори
Огуз Хан преди 3 години
До До КаганатДа братле има още няколко Тюрски държави които са под Руски контрол. Някои вече са признати за държави но управляващите им са руски пийонски например като Тюркменистан. А другите държави които все още са сателит и са автономен регион в Россия ще бъдат признати за държави от света и Тюрският каганат ще порастна до Сибирските граници.
51
11
 
6
 
! Отговори
До Каганат преди 3 години
Иншаллах, скоро. Към Каганата има още народи и държави - Тюркменистан, Татарстан, Башкуртистан, Черкезия, и прародината Тюркестан. Много братя са още под руските или китайските комунист-терористи. Обединим ли се в Туран ще бъдем единствената световна сила. Последните събития и това, че Алиев - син на комунист, говори, че сме братя и най-нормалното е да веят турски знамена, а ние азерски, ме обнадеждава. Целта е Туран, пътеводителя - Куран.
50
8
 
5
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Никой не иска съюз с Русия. Християнски държави като Унгария и Украйна чакат на опашката за турския съюз ХАХАХА. Членки на съюза Турция, Азербайджан, Киргизистан, Казахстан, Узбекистан. Наблюдаважи: Унгария и Украйна.
49
1
 
4
 
! Отговори
До 69 преди 3 години
Икономиката ***! Не армиите или диктатори като Боко и Ердо печелят войни!От времето на римската (Не забравяй османската) империите рухват (и ще рухват) когато заложат на войни, армия.И напротив, малки динамични, креативни и икономически пробивни народи винаги и след 1000 години ще подсичат тромавите империи
48
3
 
7
 
! Отговори
Вуте преди 3 години
Помачор дьонмета, пийте си лекарствата и легайте да спите...Козите ви чакат утре...
47
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Байдън хич няма да го бави Ердо.
46
5
 
9
 
! Отговори
МАКО ДАКОВ БКП преди 3 години
ПУТИН ГО БЪЗИКАТ И ГО ГАВРЯТ ВЕЧЕ ДОРИ ПУДЕЛИТЕ НА ТУРКИЯСТАН .СРАМ ЗА ЕДНО ВРЕМЕ ХРИСТИЯНСКА РОССИЯ....А ДНЕС ИСЛЯМО-ТАТАРСКА РОССИЯ .
45
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
GokTurk, чети Юнус бе пич и ще ти мине.
44
3
 
7
 
! Отговори
Biden преди 3 години
Турските Байрактари ще веят белия флаг след Януари 20 2021.
43
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Почна ли се вече мурабето, или утре да одам до Софето?
42
4
 
1
 
! Отговори
вуте... преди 3 години
кажи муШоп и не го обиждай...
41
1
 
6
 
! Отговори
Щом се извиняват преди 3 години
Значи ще платят подобаваща цена.
40
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ВутеМного ли се ентусиазираш докато говориш като хлапаците пред блока (а пък моя батко е по-силен от твоя).Между другото, как се успокояваш, когато блядниците ПАК се оакат?
39
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ХА-ХА-ХА-ХААААААААААИЗВАДИ СИ РЪКАТА ОТ КОНТАКТА ВЕДНАГА ХАХО