Русия с ответни санкции срещу Германия и Франция заради Навални

Поздравления за победителя от вота в САЩ - след официалните резултати
12 ное 2020 16:29, Елка Василева
84
Русия с ответни санкции срещу Германия и Франция заради Навални
Снимка: архив, БГНЕС

Русия е приела и скоро ще обяви ответни санкции срещу Германия и Франция във връзка със случая „Навални“. Това съобщи руският министър на външните работи Сергей Лавров в интервю за руски и акредитирани в Москва чуждестранни журналисти.

„Доколкото санкциите на Европейския съюз във връзка с Навални засягат пряко ръководни служители от администрацията на президента на Русия, нашите ответни санкции ще бъдат огледални“, посочи Лавров, цитиран от БНР.

Той уточни, че мерките ще бъдат насочени срещу ръководни служители в администрациите на лидерите на Франция и Германия.

Още по темата

Руският министър на външните работи отговори и на спекулациите за евентуално присъствие на турски миротворци в Нагорни Карабах. Той беше категоричен, че в района на конфликта ще бъдат разположени единствено руски миротворци.

Турски военни ще има само в центъра за контрол на примирието на територията на Азербайджан, където ще си сътрудничат с руските си колеги.

Лавров коментира и президентските избори в Съединените щати, като подчерта, че Русия ще поздрави победителя след обявяването на официалните резултати. Той допълни, че не очаква промяна в курса на Вашингтон спрямо Москва при евентуална победа на Джо Байдън.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
10
 
22
 
! Отговори
Juan преди 3 години
Постоянно слушаме за санкции срещу Русия, в същото време най-големите фирми в света драпат да отварят заводи там - Мерцедес, Крайслер, ПроктърИГембъл... Дълъг списък.Тук, в демократична България, никой не инвестира и отваря заводи...Няма логика.Защо ли е така?
11
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро Тръмп като поеме втория си мандат ще наложи и той санкции на европуделите на глобалистите. Тябвашо още първия мандат да ги санкционира,но и сега не е късно,като участват в опит за преврат.
10
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Французите са си хапвали френско замразено месо на връщане от Москва 1812 година. Човекоядци французи.
9
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този Лавров ще измори Меркел от смях
8
27
 
11
 
! Отговори
Велика Франция преди 3 години
Франция е велика, там хората получават достойно заплащане и имат най-доброто здравеопазване. Франция ще я има дълго след като отвъдокеанските диваци се разпаднат. Франция ще си го премести за санкциите, но Германия да се замисли дали да продължава лицемерната си политика да храни режима на Путин срещу гaз. Също така да се замисли дали затварянето на всички ядрени централи и оставането на гола зелена енергия и руска газ е най-разумната политика. Да си зависим от Русия е пагубно!
7
21
 
13
 
! Отговори
Даниел преди 3 години
умрялата баба меца тръгнала да прави санкции... Хахсххссййс тия руснаци верно прекаляват с алкохола
6
11
 
19
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Запдняка разбира само от сила ,то се е видело!Каквото повикало такова се обадило!Държавите им вече са ислямистки коптор,колят ги изнасилват ги посред бял ден!Стандарта на живот им става по-зле и от нашия!Те с Русия тръгнали паляците!Май забравиха колко техни сънародници са наторили руската земя!
5
7
 
16
 
! Отговори
чемадан преди 3 години
До До хехеняма никой да ходи никъде,защото никой не ни иска освен за слугинаж.А Русия-независимо какво ти се иска на теб,е велика страна и си е самодостатъчна.Ние за една Македония слушаме,,началниците,, и сме в надупена позиция за всичко.
4
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Немците умряха от смях :-)
3
21
 
16
 
! Отговори
До хехе преди 3 години
ВИЕ С ГАЙДИТЕ стягайте чемоданите и беж при товарищ путин, щом смятате че там е толкова добре ... !!!
2
25
 
23
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Германия и Франция много ще ги заболи ... и ще си го преместят в другия ... !!!
1
18
 
38
 
! Отговори
хехе преди 3 години
Руснаците не ги мислете ...те ще се оправят.... имат си всичко...и ресурси ...и човешки капитал .... и територия ...и заводи .....НИЕ С ГАЙДИТЕ какво ще правим !?