Путин обеща: Ще се ваксинира със „Спутник V“

Руският президент дава традиционната си пресконференция
17 дек 2020 14:42, Елка Василева
39
Путин обеща: Ще се ваксинира със „Спутник V“
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин заяви днес в рамките на традиционната си пресконференция, че ще си постави руска ваксина срещу COVID-19 тогава, когато специалистите препоръчат масова ваксинация на хората от неговата възрастова група.

В момента в Русия се ваксинират хората от 18 до 60-годишна възраст, а самият той е на 68 г.

Путин за пореден път обяви, че Русия първа в света е създала ваксина срещу коронавирус и посочи, че разработеният препарат „Спутник V“ е високоефективен и безопасен, предаде БНР.

Още по темата

Държавният глава изрази и задоволството си от подписаното наскоро споразумение за сътрудничество между разработилия ваксината център „Гамалея“ и британско-шведската фармацевтична компания „АстраЗенека“.

Тази година форматът е необичаен заради мерките срещу разпространението на коронавирусната инфекция.

Владимир Путин отговаря на въпросите по видеоконферентна връзка от резиденцията си „Ново Огарьово“ край Москва.

Шестнайсетата пресконференция включва елементи от друг формат с участието на президента – „Пряката линия“, която трябваше да се състоя по-рано тази година, но беше отменена.

Въпроси могат да задават не само журналистите в международния пресцентър, но и граждани от различни региони на Русия.

Акредитираните руски и чуждестранни журналисти са около 770 или два и половина пъти по-малко в сравнение с миналата година.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Актуален интерес представлява обръщение на Путин към поръчителите на поредната хакерска афера и обвинителите на Русия:Да не се ръководят от съображения за отмъщение за минали поражения и да не се основават на своята мнима изключителност, а да изграждат отношения с международните партньори на основата на взаимното уважение и фундаменталните норми на международното право.
6
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На този ще му инжектират водка за пред камерите в шишенце от ваксина.
5
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като нашия нищоправещ фигурант ще се ваксинира последен,ама преди това трябва да излезе от бункера.
4
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добра новина!!! Значи точно руската ваксина е най безопасна !!!! Управляващият герберски режим да внесе известно количество от нея за да се ваксинират желаещите !!!!
3
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия първа в света създале ваксина срещу COVID-19. Разработените ваксини Спутник V и препаратът на "Вектор" от Новосибирск са високоефективени и безопасни.От изнесеното на ежегодната пресконференция на Путин стана известно, че Русия безплатно лекува не само нуждаещите се от болнична помощ руски граждани, но осигурява безплатни лекарства за заболелите в лека форма на Covid-19 и лекуващи се в домашни условия.
2
7
 
9
 
! Отговори
Кога Боко? преди 3 години
Кога Боко ще даде такава пресконференция? Или РР? ОТГОВОР: на Куково лето. Единия се е надул и е кух като руска матрьошка, две израчания не може да върже, само джип кара и говори глупости. Не е компетентен по нито един въприс на ежедневието ни. Другия толкова са го изолирали, толкова са го набили в кюшето, че гласът му не се чува.
1
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На мен ми е много интересно с какво е ваксинирал дъщеря си :)))))