Русия напуска Договора за открито небе

САЩ излезе от договора през ноември
15 яну 2021 14:18, Елка Василева
109
Русия напуска Договора за открито небе
Снимка: архив, БГНЕС

Русия заяви, че започва процедура по излизане от Договора за открито небе (ДОН) - пакт, позволяващ да бъдат извършвани невъоръжени наблюдателни полети в небето на страните участнички в него, предаде Ройтерс.

Новината съобщи руското министерство на външните работи.

През ноември САЩ напуснаха договора, който по същество представлява споразумение и механизъм за контрол на въоръженията, и обвиниха Русия, че го нарушава. Москва отхвърли обвинението.

"Поради липсата на напредък в отстраняването на препятствията пред продължаването на действието на договора при новите условия руското министерство на външните работи е упълномощено да заяви, че започва вътрешнодържавните процедури по излизане на Русия от ДОН", подчерта дипломатическото ведомство, цитирано от ТАСС.

То добави, че излизането на САЩ е нанесло сериозни вреди на договора, защото така е бил нарушен балансът в интересите на държавите участнички и е била подкопана ролята на ДОН като инструмент за укрепване на доверието и сигурността.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До Да да..! 42Алоооуууууууу..............преди да се появяваш на сайтове, където пишат грамотни хора, се ходи на училище и се учи история! Там още може и да те научат и на ум, разум и КУЛТУРА!!!
37
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 41все се разпада Русия , пък продължава да си маха по задачките От днес възобновяват строителството на СП2 в датски води . Продължава да си прави бизнес и с американски , и със западни и с азиатски , южноамерикански компании - цял святКакто обикновено се оказва санкциите са за васалите, балъците на САЩ , те трябва да ги спазват и да си вредят на икономиките - такива като полша , украйна , българия
36
8
 
20
 
! Отговори
До Да да..! преди 3 години
И Наполеон и Хитлер са превзели без проблеми маскава, след това пред тях се е изправил Сибир с блатата си, болестите, руската зима, калта и другите непригодни условия в които могат да оцеляват само местните *** ... !!!
35
9
 
18
 
! Отговори
До Мен преди 3 години
Разпадането на раССията не е в ръцете на бог а в тези на товарищ путин, подобно на СеСеСерето което се огради от останалия свят със Желязната си завеса и путинова раССия със своите контрамерки, контрасанкции и реципрочни действия все повече се забива в дълбините на гравитационният си колапс ... !!!
34
15
 
5
 
! Отговори
Американофобски трол преди 3 години
До грозната Чебурашка"Първо, истината за Русия е единствено истина." - така е, ама не говориш истина, значи е плюене.И второ - единствено в американофилските глави плюенето по враговете минава за информационна война и всякакви простотии са допустими.и трето - колкото и да разправяш митове и легенди, митове и легенди ще останат.
33
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чебурашке,правилно си се кръстил на маймунка.Само че на церемонията по встъпването на Байдъна е поканен руския посланик,а не световнонеизвестен неандерталец като тебе.
32
6
 
3
 
! Отговори
Мен преди 3 години
Що са палите и едните и другите ако някоя от страните има явно надмощие отдавна да е приключила с другата .Империи са умирали и няма такива вечни.Сигорно и Русия ще се разпадне но това е в ръката на Бог. А Сащ може и да ги изпревари . след като са тръгнали да воюват с Бог на ниво правителството не самите граждани голям процент са християни и не приемат хомосексуализма като норма.и това не означава че мразиш хомосексуалистите защото първо са човеци и то които имат нужда от помощ
31
17
 
12
 
! Отговори
До Амераканофобски т преди 3 години
Ами няма, всички русофили изпратиха децата си там - в Америка или в Западна Европа, а в Матушката си нещат да ходят, но искат да ни я натресат на нас живеещите тук ... !!!
30
17
 
8
 
! Отговори
Да да..! преди 3 години
До Анонимен"Русия е тръгнала да се разпада до съставните си части" - така са твърдели и Наполеон и Хитлер.
29
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия е тръгнала да се разпада до съставните си части
28
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Истината"Третата фаза на разпад на руската империя отдавна е в ход и нищо не може да я спре!"Се така да се "разпада"! И наистина нищо да не може да я спре!
27
11
 
9
 
! Отговори
Амераканофобски трол преди 3 години
До Чебурашка"Когато видиш де били" - еми видях те!Айде пак:Как да няма американофили?! - ето виж се само: "като америка няма тъй велика на света" десетки коментари наред.Аватара ти е като снимка на американски президент и непрекъсното плюеш срещу Руссия!Ако това не е чистокръвен американофил - то какъв друг може да е?
26
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вървете на матушката си, другари
25
6
 
13
 
! Отговори
Нища ново ... !!! преди 3 години
Винаги когато стане въпрос за Матушката на нашенските русофили и се появяват едни "Патриоти" с български паспорти и руско самосъзнание, които по примера на Матросов без колабание заемат местата си на амбразурата ... !!!
24
9
 
14
 
! Отговори
usaфоб преди 3 години
До грозната Чебурашка"Каквото направи Рейгън със СССР, това ще направи Байдън с Русия!"много ти се иска американофилче - ама ако не стане?
23
13
 
14
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Америка първа излиза и нарушава международни спогодби, но Русия лоша ,това ли да разбираме ???
22
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво, ибанатовците зад океана да му мислят.
21
3
 
18
 
! Отговори
Дааа преди 3 години
Но след като сащ го напуснаха първи!!! не може сащ дане дава да снимат и контролират територията има а Русия да дават нали.
20
10
 
5
 
! Отговори
готвят преди 3 години
русия готви нова балистична ракета задвижвана от дресирани врабчетазатова излиза
19
24
 
15
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Третата фаза на разпад на руската империя отдавна е в ход и нищо не може да я спре!