Блумбърг: Кремъл ще хвърли Навални в затвора за години

Опозиционерът работел "от името на западни правителства"
22 яну 2021 11:25, Елка Василева
93
Блумбърг: Кремъл ще хвърли Навални в затвора за години
Снимка: БГНЕС

Кремъл е решен да държи опозиционера Алексей Навални в затвора за няколко години или повече и така ще наруши практиката за предишните му присъди, които не са били повече от няколко седмици. Това заявяват близки до руското ръководство анонимни източници на агенция Блумбърг, предаде БНР.

Навални може да получи до 3,5 г. затвор на изслушване, което е насрочено за 2 февруари, по друго дело е заплашен от още 10 години зад решетките.

Още по темата

Твърдата позиция идвала от мнението на Кремъл, че опозиционерът работи „от името на западни правителства“ и от опасения, свързани с масови протести.

Властите се надяват, че „строго индивидуалното“ движение в подкрепа на Навални ще изгуби сила, ако се окаже в затвора.

Негови съратници междувременно се надяват, че делото срещу опозиционера ще стане катализатор на общественото недоволство на фона на намаляващи доходи и ограничения заради коронавируса.

Само преди дни Навални се завърна в Москва от Берлин, където се възстановяваше след отравяне в родината си, според германските власти с вещество от типа „Новичок“. Москва отрича да има нещо общо със случилото се с опозиционера и критик на Путин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
5
 
! Отговори
адвокат Тенев преди 3 години
Блумбърг е вражеска организация.
66
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Опозиционерът работел "от името на западни правителства""Ами то се видя за кого работи след като настояха да бъде предаден за лечение в Германия.
65
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Утре ще е денят на истината и ще се види какво е съотношението на силите в Русия, защото Навални призова привържениците си да излязат на улицата на 23 януари. Но гръбнакът на руското общество е против Навални. Жириновски, зад който стоят 12 % от руснаците, заяви, че Навални трябва да бъде изпратен "там, където птиците замръзват, летейки", а Зюганов, зад който са 13 % от руснаците, заяви, че Навални е втори Елцин, който иска да потопи отново Русия в хаоса и разрухата на 90-те години. Джеджето Навални напразно си мери кафтана на мономаха.
64
10
 
4
 
! Отговори
До 63 преди 3 години
Берьозка е руска верига, предимно за руснаците у насиначе нищо не внасяме от русия.И следващият път хубаво виж къде е произведено това дето го купуваш от Берьозка, щото 98% от стоката там е от Литва, Латвия и Естония.Дори в Берьозка не рискуват да предлагат руски храни и напитки.Във Варна имаме няколко такива магазина и са все празни от към клиенти, а Лидл, например, е винаги с пълни магазини.
63
1
 
7
 
! Отговори
Отечествен Фронт преди 3 години
До БВП по държави ти за дълговете ли говориш че 24 трилиона дългове на САЩ ни повече ни по малко . И още повече затъват докато не фалират съвсем .
62
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя човек вместо да си гледа живота и семейството угажда на някакви педофили зоофили изврътеняци на запад . Направи среща с Путин вземи едно 300-400 милиона евро и си гледай живота и семейството . Кво ти трябва да си разбиваш живота и семейството не знам .
61
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е в Търново съм пазарувал руски стоки от Берьозката.Не са толкова лоши.
60
0
 
13
 
! Отговори
Ай Сиктир преди 3 години
Те в западните демокрации на техните герои тип Навални не им дават въобще поле за медийна изява. Един Асандж дето им се откопчи и им развя нечистото бельо в уж несвободните медии. Ама като е за добрите демокрации лошо не може да се говори, нали? Като за умрел - или хубаво, или нищо.
59
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Няма руски стоки по магазините в Света... защото" от запад са им наложили ембарго, а нас са ни зачислили към западниата сфера на влияние на пазара.
58
1
 
6
 
! Отговори
В Перник е ад преди 3 години
Службите и мутри-главорези на ББ изтезават,убиват и изселват хора от домовете им на тяхно място настаняват служители от МВР!
57
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма руски стоки по магазините в Света... защото не стават за нищо.Това е Русия- за нищо не става.
56
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"В България няма демонстрации с образа на американския президент,"Я-а чебурашке - ти ли си бе?:) или плагиатстваш неговия лозунг ;)тогава:Понеже новите ни господари са американци и на тях се кланяме, новото деление е на американофили и американофоби.логично нали?
55
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кажи за Перник , кво става там ?
54
9
 
4
 
! Отговори
БВП по държави преди 3 години
Русия 1,7 трилн $Китай 16 трилн $САЩ 24 трилн $Русия била могъща :)))И даже много бедна за да се прави на голямата работа.
53
4
 
6
 
! Отговори
Между другото преди 3 години
В Перник има цял нацистки концлагер но за него нищо не чувате,няма и да чуете докато Борисов и Гешев са на власт!Свобода на БГ медиите 111 място!
52
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Време е Навални да вземе властта и да се намърдат западните капитали и да превърнат Русия в бананова република. Да живее демокрацията
51
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До РеципрочноВ България няма демонстрации с образа на американския президент, не се носят американски знамена на знайни и незнайни събирания на яз. Копринка и България не е осеяна с американски паметници, на който каскети отиват всяка година да бият чело в земята.Както обикновено, комунистите само копирате, но без акъл.:)))
50
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Амин!За 20 години Руснаците не са мръднали и живеят при същата мизерия, а петрола с години беше на рекордно високи нива. Само палата на Путин се пови за това време и успя да направи и стриптийз бар в него.:)))
49
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин е авторитет и сила доказан , нормално е да наритва такива предател
48
3
 
6
 
! Отговори
Реципрочно преди 3 години
До АнонименБългарските американофили са най-големите американофили на планетата! по-големи американофили са и от американците!Срам и позор за американосите !