Русия кипи: Десетки градове на протест срещу ареста на Навални

Сблъсъците с полицията започнаха преди началото на демонстрацията
23 яну 2021 14:05, Петя Славова
711

В десетки градове на Русия са насрочени протести в подкрепа на опозиционера Алексей Навални, който беше задържан при пристигането си от Германия в Русия.

Властите предупредиха, че участието в протестите е незаконно и че ще предприемат всички необходими мерки за опазването на обществения ред.

Още по темата

В навечерието на протестите някои от поддръжниците на Навални бяха арестувани, други – глобени, на трети бяха връчени предупредителни протоколи. Пресаташето на опозиционера Кира Ярмиш беше осъдена на 9 денонощия арест заради призивите ѝ за участие в протестите.

Активистът Георгий Албуров получи 10 денонощия, а юристът на "Фонда за борба с корупцията" Любов Собол беше глобена с 250 000 рубли или около 3300 долара. Арестувани бяха десетки координатори на регионалните щабове на Навални, предаде БНР.

Кметът на Москва Сергей Собянин нарече протестите недопустими и обеща полицията да осигури необходимия ред. Той определи като особено цинични опитите за въвличане в протестните акции на непълнолетни.

Федералната служба за надзор на информационните технологии и масовите комуникации започна да блокира информацията за протестите в социалните мрежи.

 

Стигна се до сблъсъци с полицията. Десетки са арестувани. Стотици излязоха на протест във Владивосток, развявайки лозунги като "Ние сме силните", "Путин е лъжец", предаде Bulgaria ON AIR.

Пресаташето на опозиционера беше осъдена на 9 дни арест заради призивите ѝ за участие в протестите. Алексей Навални беше арестуван при пристигането си от Москва. От ареста той заяви, че няма намерения да се самоуби и е в добро психическо здраве.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


711
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
433
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руското посолство спешно набира български русофили контрареволюционери за потушаване на цветната революция в Русия. Заплащането е много добро. Отличилите се в потушаването на революцията ще получат ваучер за разглеждане двореца на господин Путин в Геленджик.
432
7
 
8
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Ха_ха, ТОЙ ИМАЛ ПРАВО ДА СЕ КАНДИДАТИРА И ТОВА БИЛО УСТАНОВЕНО С КОНСТИТУЦИЯ. ИМА ПРАВО ,АМА ТОЙ НЕ СЕ КАНДИДАТИРА, ЗАЩОТО НЕГОВИЯТ РЕЙТИНГ Е СИЛНО СПАДНАЛ. ПРЕДПОЧЕТЕ ДА СВИКА ШАЙКАТА И ДА ПРИЕМАТ КОНСТИТУЦИЯ, СПОРЕД КОЯТО ТОЙ ДА ВЛАСТВА БЕЗОБЛАЧНИ 16ГОДИНИ, ОЩЕ.
431
25
 
11
 
! Отговори
podkrepqm преди 3 години
Навални е съвременния Левски за руснаците, дано успее Путин е истинско зло!Гледайте в тубата всичката им корупция е на показ в разследванията му...
430
6
 
9
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
някои интересува ли се от нашите протести днес е 199 ден утре е 200 кои мупука за нас а ние защо трябва да вземаме отношение по техни вътр проблеми
429
5
 
12
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 3 години
До Мяу: Властта на Путин била нелегитина? Хайде де. Както се казва, не маукай г'лупости. Правителството на американския президент Джо Байдън ще се стреми за 5-годишно удължаване на действието на договора за ограничаване на стратегическите оръжия с Русия. С кого ще подписва това удължаване на договора? С Навални?
428
4
 
5
 
! Отговори
Кой преди 3 години
му плаща разноските на тоя мухар искат да скарат русияните в България.Веднага да му се проверят сметките банките са виновни.
427
9
 
12
 
! Отговори
Евтина... преди 3 години
...Американска пропаганда. Кой ли ви и вярва.
426
4
 
3
 
! Отговори
до ЦРУ преди 3 години
все така се извинявата нещастници. "Аз друго исках да кажа, *** не ме разбрали".Илитерати на квадрат. При това смешни и жалки...
425
9
 
12
 
! Отговори
Малко за политика преди 3 години
До Тошето: Защото Путин няма никакъв интерес да се занимава с Навални. На предните избори Навални получи 5%. На следващите, след пропагандните напъни в негова полза може да вземе и 10%, но и тогава пак ще може да прави само шоу. Нещо като нашият Марешки.
424
6
 
9
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Както се казва, властта на Путин е нелегитимна. Нея я признават само диктаторите. НАВАЛНИ И НЕГОВИТЕ СЪМИШЛЕНИЦИ НЕ,.
423
9
 
15
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Цитат от филма "Време разделно"-Да колим навън,за да не се колим вътре.Оправиха западняците себе си,тръгнаха и на други да "помагат".
422
11
 
15
 
! Отговори
Ех преди 3 години
Тоя Навални -мухал сега ли се сети да разбива Русия не му вярвайте тое нагласен да разпилява и разгражда по заръки от запада.
421
11
 
7
 
! Отговори
Тошето преди 3 години
Не ми е ясно защо Василевса не нареди просто да застрелят Нахални в главата вместо да се мъчат да го тровят?!
420
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе да си мисирка от гъзоближещите , и то не е лесно.Пишеш ,плюеш по Русията за дребни центове и накрая обикновения български народ продължава да си я харесва.
419
2
 
7
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
До Sk: Като на по-п'рост от "много умният анонимен" ще ти се обясни. С референдум в РФ бяха направени промени в конституцията, съгласно които (освен останалото) действащият президент да има право да се КАНДИДАТИРА за нов мандат. Танка Путин може да се яви на следващите избори и може да бъде избран отново. И най-вероятни ще бъде.А Навални, ако се кандидатира, я вземе 10%, а не.
418
5
 
5
 
! Отговори
Sk преди 3 години
Хайде много умният анонимен да ми каже, как без избори ПУТИН дойде на власт още 16 години? Избори няма само за монарх. Какви алабализми. пише в бета не ме интерес.
417
4
 
10
 
! Отговори
Малко за политика преди 3 години
До Христо Иванов: Защо само санкции? Да обявим мобилизация и да тръгваме към Москва!Не се напъвай, че ставаш смешен. А Навални ще се яви пред съда. Ти нали уж приказваш за върховенство на закона? Навални да не е привилегирован, че за него да правят специално изключение.
416
6
 
13
 
! Отговори
Айде стига, а преди 3 години
Ври и кипи само в главите на со ро сои дите и тъпите гроб ари. Даваха наживо всичко, като шоу с коментари и интервюта. Посланникът на сащ в Москва дори уточняваше маршрутите, ама до движение не се стигна. Групички надрусани но с обучение как да действат срещу полицията. Опит за нещо като в щатите но слаба работа
415
5
 
8
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 3 години
В понеделник ще наредя на България да обяви война на Русия! ГЕРБ ПОБЕДА!
414
9
 
5
 
! Отговори
sd преди 3 години
Айде, да чупят черепа на мръсното жуже!