Русия кипи: Десетки градове на протест срещу ареста на Навални

Сблъсъците с полицията започнаха преди началото на демонстрацията
23 яну 2021 14:05, Петя Славова
711

В десетки градове на Русия са насрочени протести в подкрепа на опозиционера Алексей Навални, който беше задържан при пристигането си от Германия в Русия.

Властите предупредиха, че участието в протестите е незаконно и че ще предприемат всички необходими мерки за опазването на обществения ред.

Още по темата

В навечерието на протестите някои от поддръжниците на Навални бяха арестувани, други – глобени, на трети бяха връчени предупредителни протоколи. Пресаташето на опозиционера Кира Ярмиш беше осъдена на 9 денонощия арест заради призивите ѝ за участие в протестите.

Активистът Георгий Албуров получи 10 денонощия, а юристът на "Фонда за борба с корупцията" Любов Собол беше глобена с 250 000 рубли или около 3300 долара. Арестувани бяха десетки координатори на регионалните щабове на Навални, предаде БНР.

Кметът на Москва Сергей Собянин нарече протестите недопустими и обеща полицията да осигури необходимия ред. Той определи като особено цинични опитите за въвличане в протестните акции на непълнолетни.

Федералната служба за надзор на информационните технологии и масовите комуникации започна да блокира информацията за протестите в социалните мрежи.

 

Стигна се до сблъсъци с полицията. Десетки са арестувани. Стотици излязоха на протест във Владивосток, развявайки лозунги като "Ние сме силните", "Путин е лъжец", предаде Bulgaria ON AIR.

Пресаташето на опозиционера беше осъдена на 9 дни арест заради призивите ѝ за участие в протестите. Алексей Навални беше арестуван при пристигането си от Москва. От ареста той заяви, че няма намерения да се самоуби и е в добро психическо здраве.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


711
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
413
6
 
6
 
! Отговори
Румен Радев преди 3 години
Агент на цру навални в затвора!
412
4
 
4
 
! Отговори
Христо Иванов преди 3 години
Ние от Да, България! настояваме България да наложи санкции на Русия!
411
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 447При толкова много природни богатства ,25% от световните,все ще се намерят пари за 5-6млн.руснаци които да имат пари за имот в чужбина!Имотите ни по Черноморието ни са най -евтините в Европа,по евтини са единствено в Албания.
410
3
 
11
 
! Отговори
ВРАЧАНИН преди 3 години
Гледайте България ! Не се правете на велики.
409
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бай дън минава в настъпление с агента на цру нахални.. докато тръмп беше на власт си траеха хехе
408
3
 
4
 
! Отговори
Пропаганден проблем преди 3 години
До Анонимен 455: Отношението към пропагандният проблем "Навални" наистина е разделителна линия, но по политическите възгледи на хората, а по способността им да правят разлика между пропагандната и реалната истина.Реалната истина е, че Навални има условна присъда, заради нарухаване на условията по която е задържан и може да бъде осъден на реална присъда. Най-вероятно няма да бъде, но той не е привилегирован. Ще се яви пред съда.А който иска да протестира, това си е негово право.
407
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Мяу 444 А ти въобще имаш ли идея , какво представлява монархията ?В нета пише , винаги може да прочетеш
406
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЦРУ 434 Колегите ти ни плашат ,че Путин щял да отцепи Черноморието ,защото там живеели , или имат имоти стотици хиляди руснаци Ти разправяш ,че руснаците били мега бедни Не ви ли дават насоки , как да избягвате подобни оксиморони ?така няма да съберете много точки
405
2
 
3
 
! Отговори
юбералес преди 3 години
До Нищо новоНяма знаение кое е първо. Моят ник е първото изречение от ''Песен за Германия'' композирана от австриеца Хайдн през 1841г. и сегашен химн на Германия. По времето на Третия райх химна беше ''Хорст Весел марш''.
404
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
'' според Нинова това е вътрешен проблем '' ................ Ами тука е разделителната линия между образованите българи и чалга селяните закърмени с комунизъм ... а аз почти бях помислил, че Нинова става за нещо. Мълчанието на Радев за Русия е наистина оглушително и отговори от типа - 'aма в Америка бият ***', не вършат работа в случая.
403
9
 
4
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Никъде Русия не е обявена за монархия, но Путин я направи като узурпира цялата власт . Това не законно. Редно е да се проведе референдум и народът да си каже каква форма на управление искат. Такъв никога не е имало. Тогава всички Пименови закони са извън закона. Законен е Началник и той трябва да бъде освободен заедно със съмишлениците си!! Свобода за Начални!! Долу диктаторите!!!
402
2
 
2
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
До юбералес: Как е правилно да се напише "уголовна условна" или "условна уголовна"? Нека да бъдем прецизни.А между другото твоят ник "юбералес" от известният марш от времето на Р'айха "Deutschland Deutschland über alles" ли е взет?
401
3
 
3
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 3 години
До АнонименОк Сталинските лагери също са били законни.
400
4
 
1
 
! Отговори
юбералес преди 3 години
До Как се прави рейтингСП-2 е друга бира. Разбира се че ще бъде завършен и то от немците. Те имат най-голям интерес от това. СП е 50% немски и 50% Газпром. А Газпром е 50,25% руски, 38% немски инвеститори и 11,75% много други. отделно СП е кредитиран от банки в Люксембург. Така че Германия имат най-малко интерес да тровят Навални.
399
3
 
10
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
И това, ако е "кипене"... 3-4 хиляди души за 12-милионен град и по 100-200 в още 4-5 града! Жалка работа!
398
2
 
4
 
! Отговори
до 434 преди 3 години
Огарево бе ЦРУ, такива сте разузнавачи, четрибуквието да си забърше човек с вас.
397
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дедо Йоцо, едно е масов геноцид срещу народ, друго е спазване на закона срещу криминален тип, като Нахални!А кафявият полицай в Капитолия законно ли уби бяла жена без оръжие?
396
5
 
6
 
! Отговори
юбералес преди 3 години
До Как се прави рейтингНавални е с уголовна условна присъда. Уголовна присъда е равнозначно на криминална, а присъдата може да е условна или ефективна. По делото Ив Роше братът на Навални като съуправител на адвокатската им кантора получи 5 години еективно, тоест вкараха си го в затвора - заложник.
395
8
 
6
 
! Отговори
ЦРУ преди 3 години
Джуджи СКОРО ще го бесят на Червеният Площад !!! Затова вече 8-ми месец се крие в землянката в Горно Озерово ! Джуджи доведе рашките до " ПРОСЕШКА ТОЯГА " ...МРЗ равностойна на 209 лв....(в БГ = 650 ) ...СРЕДНА ПЕНСИЯ = 180 лв ( в БГ = 520 бв ) .
394
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 423...бивш министър на герб )