Русия кипи: Десетки градове на протест срещу ареста на Навални

Сблъсъците с полицията започнаха преди началото на демонстрацията
23 яну 2021 14:05, Петя Славова
711

В десетки градове на Русия са насрочени протести в подкрепа на опозиционера Алексей Навални, който беше задържан при пристигането си от Германия в Русия.

Властите предупредиха, че участието в протестите е незаконно и че ще предприемат всички необходими мерки за опазването на обществения ред.

Още по темата

В навечерието на протестите някои от поддръжниците на Навални бяха арестувани, други – глобени, на трети бяха връчени предупредителни протоколи. Пресаташето на опозиционера Кира Ярмиш беше осъдена на 9 денонощия арест заради призивите ѝ за участие в протестите.

Активистът Георгий Албуров получи 10 денонощия, а юристът на "Фонда за борба с корупцията" Любов Собол беше глобена с 250 000 рубли или около 3300 долара. Арестувани бяха десетки координатори на регионалните щабове на Навални, предаде БНР.

Кметът на Москва Сергей Собянин нарече протестите недопустими и обеща полицията да осигури необходимия ред. Той определи като особено цинични опитите за въвличане в протестните акции на непълнолетни.

Федералната служба за надзор на информационните технологии и масовите комуникации започна да блокира информацията за протестите в социалните мрежи.

 

Стигна се до сблъсъци с полицията. Десетки са арестувани. Стотици излязоха на протест във Владивосток, развявайки лозунги като "Ние сме силните", "Путин е лъжец", предаде Bulgaria ON AIR.

Пресаташето на опозиционера беше осъдена на 9 дни арест заради призивите ѝ за участие в протестите. Алексей Навални беше арестуван при пристигането си от Москва. От ареста той заяви, че няма намерения да се самоуби и е в добро психическо здраве.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


711
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
393
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия протести ! Голям праз ,затвора е за тежики присъди ,тире убийци ,ще го по обработят малко )
392
4
 
6
 
! Отговори
Как се прави рейтинг преди 3 години
До юбералес: Но Навални остана с условна (а не уголовна) присъда. И от него се искаше само да ходи периодично да се подписва. Но не го правеше (вероятно умишлено) да го осъдят на реален срок. А в Томск някой местен корумпиран му спретна и отравяне (не чак с новичок, защото досега щеше да е на "том свете"). И хайде сега да защитаваме Навални. Просто, нали?И най-интересното: Защо заради ареста на Навални ЕС да не спре строителството на Северен поток? Да, ама Ангела Меркел за това каза "Не".
391
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нашите партньори от сащ бият народа си демократично ! Руснаците бият народа си тоталитарно ! По - друго си е , като те набият демократично , закалява духа !
390
1
 
6
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 3 години
До АнонименСпоред легитимното законодателство на Третия райх евреите също са престъпници. Холокоста е законен акт, действали са според закона.
389
4
 
12
 
! Отговори
Дани преди 3 години
Навални си е проблем на Русия, не зная какво толкова го мислите. Бих се радвал да има толкова коментари (колкото тук) по нашите си теми и проблеми.
388
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Страшни протести , нема кво ,в Москва излезли на протест 4000 от 15 милиона.
387
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кипи само в продажните медии и главите на платените ***. При 155 000 000 руснаци Навални има 0,6% подкрепа!Но да питам, руснаците нещо да ни се бъркат за Божков, Бобокови, Банев и други престъпници.Ми Навални съгласно легитимното руско законодателство е престъпник и толкозПука му на Путин.Ха сега изтрийте това мнение за да докажете продажността си!
386
5
 
7
 
! Отговори
с Градина преди 3 години
Ей, тва и в почивните дни не ни оставяте на мира и постоянно ни заливате с помия и лъжи! А бе, я кажете къв е тоя световно неизвестен ''борец за свобода" в Русията ,че нещо никой не го знае?
385
2
 
3
 
! Отговори
ДСБ преди 3 години
Навални е Руския Христо Иванов!!
384
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да не се самоубие в ареста? Слувало се е и друг път. Дори в Америка.
383
1
 
9
 
! Отговори
Ужас преди 3 години
В София протестираха десетки хиляди, защо не отразихте нито веднъж това?
382
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Алексей Навални е еквавалент на Българския опозиционер Яне Янев!!И двамата се изправиха срещу управляващия диктатор!!
381
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Върнаха го да организира майдана, но да не свърши като Емцов зад снегорина?
380
6
 
1
 
! Отговори
юбералес преди 3 години
Но както казва Навални, ако не е Ив Роше, щеше да е нещо друго - оскърбени чувства на някой си или призив за преврат или наркотици в апартамента му или данъчни измами и т.н. Една власт винаги може да измисли каквото си поиска.
379
4
 
12
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Колко десетки градове???!!! Избройте ги ! Утре в София ще има протест против човеконенавистното правителство на хунтатата ГЕРБ-Суджук и лично срещу Бойко Методиев Борисов !!!
378
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руски простотии на Путин.
377
7
 
1
 
! Отговори
юбералес преди 3 години
До Как се прави рейтингНавални водеше дело с Ив Роше за пари.Руския съд го осъди да плати.Ив Роше оттегли жалбата. След като Навални обяви кандидатирата си за президент през 2018г. Госдумата промени закона и ''случая Навални'' са определи на повторно заседание на съда като уголовно престъпление. На тази база ЦИК отхвърли кандидатурата на Навални. През 2019г. Госдумата отново върна стария закон(защото беше правен абсурд). Но Навални остана с уголовна присъда. Навални се жалва в ЕСПЧ и спечели.
376
5
 
2
 
! Отговори
Карандаш преди 3 години
Пасти да ядат пред шайката на Президента.
375
5
 
14
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Абе тоя тъпук Навални да си беше изпил новичика до края.Щеше да спести много проблеми.Сега ще трябва да го влачат по затвоеи и арести с години.А всичко можеше да приключи много бързо.
374
2
 
3
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
До дядо йоцо гледа: Фирмата Роше си оттеглила жалбата срещу Навални? Може. Сигурно е била посъветвана да го направи. Но по-важното е: дали я е оттеглила преди Навални да бъде осъден условно или след това.