Прокуратурата на Русия иска ефективна присъда за Навални

Тя ще подкрепи замяната на неговото условно наказание
1 фев 2021 10:00, Елка Василева
69
Прокуратурата на Русия иска ефективна присъда за Навални
Снимка: архив, БГНЕС

Руската прокуратура ще подкрепи в съда искането на Федералната служба за изпълнение на наказанията условната присъда на опозиционера Алексей Навални по дело за измама да бъде заменена с ефективна. Това съобщи днес пресслужбата на главната прокуратура, цитирана от ТАСС.

Според Федералната служба за изпълнение на наказанията Навални е нарушил многократно миналата година мярката си за неотклонение - подписка, а след приключването на своето лечение в Германия по повод предполагаемо отравяне през август не се е явил за регистрация нито веднъж. В резултат надзорният орган е поискал от съда промяна на наказанието.

Още по темата

Това е обичайна практика, цитира ТАСС коментар на Анатолий Якунин, заместник-директор на службата по затворите. Само през 2019 г. руски съдилища са променили на ефективни условните присъди на над 15 000 души, посочил той.

През декември 2014 г. московски съд осъди Алексей Навални за измами спрямо фирмите "Ив Роше" и "Многопрофилна процесингова компания" на три години и половина условно с изпитателен срок от 5 години, който впоследствие бе продължен поради закононарушения от страна на осъдения, припомня ТАСС.

Вчера на много места в Русия отново имаше протести с искане за освобождаване на Навални. Силите за сигурност задържаха над 5000 души.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За сега Навални печели срещу човека който е известен с това че не е собственик на двореца Геленджик.
35
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напънала се сороснята и родила мишка,напънали се мисирките и снесли запартък.В общи линии така стоят нещата с темата за този нискоразряден циркаджия Навални.Подобни нискобюджетни сапунки вече станаха досадни.Той и оня клошар Гуйдо щеше да става президент на Венецуела.И мустаката белоруска пикла щеше да сваля Лукашенко.Абе мина времето на цветните золуми.Дайте да говорим за сериозни неща.
34
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо не напишете как и с какви средства е завършил висшето си образование Навални в САЩ? Как за консултантски дейности в американски фирми е получавал години наред солидни премии. Жив подкуп, приходите му били уж били легални. НПО-тата подкопават държавите и трябва да бъдат забранени. Няма нужда да ме "защитават". Лошото, че се върват хората. Който иска да те "оправи" на държавно и лично ниво - особенно отвън, бягай. Това е война в съвремието.
33
12
 
2
 
! Отговори
преди 3 години
Мразт го, не им е удобен и нямат нищо срещу него. Затова за подписката се заяждат. Човека има десетки видеа в които ясно показва корумпираната иерархия на Вова а те за подписката са се хванали! Както той сам казва, страх ги е и се чудят как да се отърват от него и протестиращите в негова защита.
32
2
 
8
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
До АнонимеН: Дотук имаш три поста, и то доста еднотипни. Действай и ще ги преброим в края на деня. Тогава ще се види кой какъв е.А Навални утре е пред съда. Не вярвам да приключат делото за един ден, но да ги видим. У нас такива дела се влачат с години.
31
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Тикволандия Именно. Защо не снимал как Путин си почива там? :))) Дори от далеко. :) Това са клевети. И затова трябва да бъде съден Навални. Днес всеки може да си съчини всичко. Къде са доказателствата? Нещо документи? Платежни? Нотариални актове?
30
1
 
12
 
! Отговори
Ss преди 3 години
Ами нормално законите са за всички не като в родината ни осъден аптекар да обикаля телевизиите и да се прави на невинен !
29
10
 
5
 
! Отговори
Aнонимен преди 3 години
Тролската фабрика на Путин воюва, заплатите им са 800-1000 лв. Не им вярвайте
28
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да изпратят Навални в Чепения за да го осъди Кадирев. Ъъъъххх, ще го направи на части
27
1
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
До Нищо ново:Серийно ли ще ги публикуваш г'лупостите по темата? Показаха вчера по телевизията човек, работил като ***, та сподели нещо за технологията на публикуването.
26
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестиращите в САЩ и евродържавите ще напраеят лоша услуга на Навални, който сам прие ролята на репресиран и впоследствие - замалко жертва в Русия. Той вече е осъден за криминална проява, сега ще заменят условната присъда със затвор и ще го изпратят някъде по Сибир. Така че нищо чудно след месец-два тупурдията около Навални да заглъхне. За разликата от скандала с тестетата банкноти по 500 ?, кюлчетата злато и Глока на нощното шкфче.
25
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Дали да се създават нови и да продължава обогатяването на старите руски олигарси подкрепяни от Путин..."============Подлъгваща информация за Путин. След екологическата катастрофа в Норилск, Путин затяга примката около врата на най-богатия руски олигарх Потанин. Реално го лишава от властта, която упражнява в цялата обширна област на северния Красноярски край. След Нова година Путин започна национализацията на въгледобивния отрасъл в Русия.
24
2
 
5
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
До АнонимеН: Серийно ли ще ги публикуваш г'лупостите по темата? Показаха вчера по телевизията човек, работил като ***, та сподели нещо за технологията на публикуването.
23
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
'' Наследниците на комунистите искат властта на всяка цена '' ................... Битката за демокрация далеч не е приключила в България ... наследниците на комунистите са по-активни от всякога, имат подкрепата на Кремъл и се готвят за скок. Така както 44-та година върнаха България 100 години назад и ни обрекоха на световно презрение ... сега искат същото.
22
11
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ПРОКУРАТУРАТА В КОМУНИСТИЧЕСКИЯ ФЕДЕРАЛЕН ЗАТВОР ОБЯВИ, ЧЕ НАВАЛНИ СЕ Е САМООТРОВИЛ И , ЧЕ ОНЕЯ 10 ДУШИ ДЕТО ГИ ПОКАЗАХА, ЧЕ СА ОТРОВИТЕЛИТЕ МУ БИЛИ ПЛАТЕНИ ОТ НЕГО !!!НАПРАВИЛ ВСИЧКО ТОВА ЗА ДА ПОДКОПАЕ ДОВЕРИЕТО ВЪВ РЕЖИМА КОЙТО НЕ КРАДЯЛ НАСЕЛЕНИЕТО НЕПРЕСТАННО!
21
9
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
НЕ СЛУЧАЙНО ОБИТАТЕЛИТЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ ФЕДЕРАЛЕН ЗАТВОР СЕ ДЪРЖАТ ВЪВ ДЪЛБОКА БЕДНОСТ ЗА ДА НЕ ЛИКВИДИРАТ РЕЖИМА ТУТАКСИ!!!ГОЛЕМИТЕ ПАРИ СА САМО В ТОЧНО ОПРЕДЕЛЕНИТЕ ЛИЦА СЪС БЛАГОСЛОВИЯТА НА РЕЖИМА!
20
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека бойко борисов коментира филма на навални с аква дискотеката, частното казино и залата за стриптийз и да каже къде точно се намират за да ги посетим?
19
9
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
КОМУНИСТИЧЕСКИЯ ФЕДЕРАЛЕН РЕЖИМ ПО СКОРО ЩЕ ИЗБИЕ ЦЯЛОТО НАСЕЛЕНИЕ ОТКОЛКОТО ДА СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА И ДА ПРОВЕДЕ ЧЕСТНИ ИЗБОРИ!!!
18
5
 
12
 
! Отговори
От цинизъм влязъл? преди 3 години
Навални вече има две условни присъди - по делата Кировлес и Ив Роше. Те са свързани с кражба в размер на над 46 милиона рубли. Друго наказателно дело, образувано от Следствения комитет по чл. 159 ч. 4 от Наказателния кодекс на Руската федерация (Измама в особено големи размери), включва наказание до 10 години затвор.
17
8
 
16
 
! Отговори
vlady преди 3 години
Алкаш Навални има нужда да остане без пиячка за известно време и да изтрезнее най-накрая.