Прокуратурата на Русия иска ефективна присъда за Навални

Тя ще подкрепи замяната на неговото условно наказание
1 фев 2021 10:00, Елка Василева
69
Прокуратурата на Русия иска ефективна присъда за Навални
Снимка: архив, БГНЕС

Руската прокуратура ще подкрепи в съда искането на Федералната служба за изпълнение на наказанията условната присъда на опозиционера Алексей Навални по дело за измама да бъде заменена с ефективна. Това съобщи днес пресслужбата на главната прокуратура, цитирана от ТАСС.

Според Федералната служба за изпълнение на наказанията Навални е нарушил многократно миналата година мярката си за неотклонение - подписка, а след приключването на своето лечение в Германия по повод предполагаемо отравяне през август не се е явил за регистрация нито веднъж. В резултат надзорният орган е поискал от съда промяна на наказанието.

Още по темата

Това е обичайна практика, цитира ТАСС коментар на Анатолий Якунин, заместник-директор на службата по затворите. Само през 2019 г. руски съдилища са променили на ефективни условните присъди на над 15 000 души, посочил той.

През декември 2014 г. московски съд осъди Алексей Навални за измами спрямо фирмите "Ив Роше" и "Многопрофилна процесингова компания" на три години и половина условно с изпитателен срок от 5 години, който впоследствие бе продължен поради закононарушения от страна на осъдения, припомня ТАСС.

Вчера на много места в Русия отново имаше протести с искане за освобождаване на Навални. Силите за сигурност задържаха над 5000 души.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
8
 
14
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
До каква низост трябва да падне тоя политически шмекер Навални за да разпространи видео за сграда, която се строи в момента като "дворец", на който вътрешните помещения (които са строителна площадка) са заменени с фотомонтаж.
15
4
 
15
 
! Отговори
гУляма Дилема преди 3 години
Голяма дилема... Руския едър бизнес или американския едър бизнес да ограбва руския народ . Дали да се създават нови и да продължава обогатяването на старите руски олигарси подкрепяни от Путин или Навални да заеме неговото място и да отвори широко врати за американските компании. Които както знаем за нула време ще изорат страната като диви прассета.Като например в Украйна, шайката на Байдън вече владее ЦЯЛАТА страна.... или като в България където дори Б.Н.Банка отдавна вече не е Българска.
14
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 7"Руските сили за сигурност задържаха над 5000 души за какъв период от време?За периода от 17-ти януари до днес ли?"5083 души само за 31.01.21При "грандиозните" според русофилите протести вчера в Европа има арестувани общо 30 човека.
13
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Не се гаси туй, що не гасне."===================Не се гаси омразата на руските граждани към чуждите агенти и предателите.
12
5
 
1
 
! Отговори
до 1 преди 3 години
И ты тоже...
11
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На 15 хиляди от условни в ефективни...
10
9
 
17
 
! Отговори
Войко преди 3 години
Цирка на американският агент с плоска глава - Нахални СВЪРШИ !!! Сега Нахални ще замине на заслужена екскурзия в Сибир!
9
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЖЕГЛОВВор должен сидеть в тюрме!Да не лежи, а да пили лес и да копа уран.
8
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
О неразумные болгары, что вам стыдно называть себя путинoфилы ?
7
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руските сили за сигурност задържаха над 5000 души за какъв период от време?За периода от 17-ти януари до днес ли?
6
3
 
19
 
! Отговори
Таганка преди 3 години
Дорога дальная, тюрьма центральная.....
5
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледайки мащабното недоволство изразено в цяла Русия спрямо текущия модел на управление, то Путин вече е стъпил върху котлона. Почва да му пари под краката. Или ще изгори или ще даде "на заден"
4
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
5 години в панделата добре ще му се отразят на този.. Тъкмо ще натрупа стаж за американска пенсия като протестър
3
5
 
30
 
! Отговори
Словянин преди 3 години
Навални е един наивник. Ако парите не са в руския едър бизнес, няма да има пари за Русия, за руснаците, а за западните банки и корпорации. Както стана при Елцин.
2
6
 
30
 
! Отговори
СЛУЧАЯТ НАХАЛНИ преди 3 години
е криминална пародия Пионката на ГЕРМАНИЯ и САЩ си мисли, че е самостоятелна фигура. Нека полежи в затвора за кражбите. В САЩ за далеч по-малки престъпления дават 30г
1
6
 
22
 
! Отговори
ЖЕГЛОВ преди 3 години
ВОР должен лежать в тюрме