Асен Агов: Руски олигарси от санкционния списък станаха още по-богати

Според него новите санкциите трябва да бъдат по икономически показатели
13 фев 2021 16:05, Красимир Ангелов
250

"Искам да подчертая, че сакциите сега не са срещу Русия, а срещу придворния кръг от олигарси на Путин. Това са персонални санкции," казва журналистът Асен Агов, бивш председател на Комисията по външни работи в НС, за предаването "Брюксел 1", което ще бъде излъчено днес от 17.30 по Bulgaria ON AIR.

Още по темата
"Второто, което искам да подчертая е, че тези санкции направиха тези хора още по-богати. Защото за да се отплати за тяхната лоялност, Путин им даде още огромни обществени поръчки. Например Ротенберг, който заявява, че притежава двореца на Путин в Геленджик на Черно море, получи огромна поръчка за няколко милиарда евро за строителството на моста, който свързва руската територия с Крим," заявява Агов в разговор с водещата Милена Милотинова.

"Друг случай, който искам да подчертая, е с Константин Малофеев - също под персонални санкции и от ЕС, и от САЩ. Огромен, колосален производител на храни в Русия. Заради него, за да може той да спечели, Русия наложи санкции на вноса на хранителни продукти от ЕС. И сега там се продават само продуктите на Малофеев, на цени, които той определя, и които са прекалено скъпи за десетки милиони руснаци, които гладуват, впрочем, заради тези високи цени. Но Малофеев забогатява все повече и повече," твърди Асен Агов.

Според него сега, когато все повече се обсъждат нови санкции заради случая с Навални, е задължително този път санкциите да се наложат по чисто икономически показатели - Русия да се изключи от системата за междубанкови преводи SWIFT и руските банки да бъдат блокирани и няма да могат да извършват плащания.

"30 % от руския дълг се притежава от инвеститори от свободния свят," казва Агов.

Какво предлага като мярка във връзка с това журналистът и политик - вижте целия разговор в събота от 17.30 часа по Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
202
1
 
7
 
! Отговори
Наско преди 3 години
ЕС по форма е политическо ,но по съдържание бизнес-турговско занятие. На раята му сипват от първото по много . А , на здраве !
201
3
 
26
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Сегашните ви любимци,които "управляват" България,всъщност са марионетки на американското посолство.
200
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Екзекуциите"За 30 години американско партньорство 2 милиона българи измряха от глад, болести, отчаяние и мизерен живот."Цитираното по-горе партньорство го виждам така:1) Американско партньорство:десетки хиляди българи драпат с нокти и зъби да избягат от тайните и явни комунисти в България!2) Бившите тайни и явни комунисти, управляващи без прекъсване като различни партии с "помощ" от русия:докарват доверчивите, наивни българи тук до просешка тояга с грабежа, който не е спрял и до днес
199
4
 
4
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен 205Не са българи. Да ти кажа ли какви са? Продажници, които чакат кой да им предложи нещо да се продадат, и тъй като демокрацията не предлага такива неща, я мразят. Мразят и хората, които се развиват, а не чакат някой нещо да им "предложи". Това са голяма част от хората в България: всичко това е наследство от Комунизма.
198
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Захарова е капацитетът на света.... за някои "българи"!Щом чак я цитират, за да защитят позицията, която пак тя изказва със същите тези нейни думи.Т.е.Казвам: --Днес е топло.Това е вярно, защото както казвам аз:-- Днес е топло.
197
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За пост 198плюсове=3, минуси=2"...Потърсете и прочетете късния Иван Вазов!Дотогава голям русофил, и той прозира накрая имперските им амбиции да държат България подчинена!Четете и Раковски, З. Стоянов...Все велики БЪЛГАРИ!"И този пост има минуси от българи!Не искат да четат велики наши писатели и революционери!Какви българи сте, бе, хора!Не го заслужавате!Станете руснаци, щом не четете и не знаете какво са писали те, но ги отричате, за да защитите любимия си Путин!
196
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия трябва да налагаперсонални санкции набългарски русофоби свъзможности да влияятна общественото мнениекато този идиотт.Вие от коя държава сте? Коя защитавате? За коя държава работите?Аз защитавам родната си България!Не се радвам на и не бих насърчил чужда държава да определя общественото мнение в България!!!!!!!
195
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: Чета и недоумявам. Вие какво очаквате от Русия? Да плеснат с ръце, да ахнат колко сме хубави и да ни дават всичко даром? Не. Всеки си гони интереса.Очаквам да ни оставят на мира най-после!Ако търсим сделка - да, договаряме се!Но не и те да диктуват чрез масата партии, русофили, привикване в Кремъл за отчет и за критика на наши "политици", награждаване с ордени за заслуги към Русия, патриарси-полковници от КГБ да се карат на президента на България, и т.н. ....ние как да живеем!
194
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"ТИЯ ПИСАЧИдето пишат, колко лошо се живеело в РУСИЯ не са ходили въобще там. Пишат каквото им спуснат"Не съм писал, но съм ходил из русия.Народите там живеят много зле, бедни много на село и в градовете.Администрацията са добре, а мафията и управляващата върхушка са милионери, някои от тях и милиардери.
193
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чета и недоумявам. Вие какво очаквате от Русия? Да плеснат с ръце, да ахнат колко сме хубави и да ни дават всичко даром? Не. Всеки си гони интереса.Като при всяка сделка. Ако е разумна - и двете страни са доволни. В момента ние ги цакаме, те ни цакат. И защо? Щото ит положението някой прави кинти, ама не сме нито ние, нито Русия. Малко обратно на умното изглежда, ако го погледнеш отстрани...
192
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Оставете Путин, вижте какво става в България. Бойко е доста по-зле от Путин. Медиите в България са по-зле и от тези в Русия, олигарсите около Тиквата, Доган и Пеевски взимат 100% от държавните поръчки."На Путин и сие хората, значи...Нали затова не обичаме русофилите - от техния преврат, та и досега, те колят и бесят в България!Под един или друг образ!
191
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"...Руснаците са ни роднини..."Изобщо не е вярно!Всички световни изследвания на генофонда потвърждават, че нямаме нищо общо!Руското изследване преди десетина години доказа точно същото!!!!!!
190
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Абе виж колко трагични песни и плач са написали хората срещу турското робство, а колко стихпотворения с благодарност,обич и надежда към Русия!"Не сравнявам русия и турция.Коментирам само русия и отношенията ни.Потърсете и прочетете късния Иван Вазов!Дотогава голям русофил, и той прозира накрая имперските им амбиции да държат България подчинена!Четете и Раковски, З. Стоянов...Все велики БЪЛГАРИ!
189
4
 
13
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Асен Агов стана кредитен милионер от БСП. Още не си е върнал кредита от милиони. Участва в разграбването на държавата, когато масово фалираха банки при БСП.
188
1
 
4
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Докато от масите всеки се стреми да оцелее сам, диктаторите се поддържат и мачкат масите.
187
0
 
5
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
После най_нагло ни обясняват как наследили обществената земя и как ние трябва да им плащаме пари под различна форма.
186
1
 
3
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Диктаторите по света се поддържат, нас ни заставят да се ядем като кучета помежду си. Бавно, тайно те богатеят, а масите обедняват.
185
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 192Сега щеше да работиш в администрацията на завода за телефони с шайба за 180лв и да викаш ура на Първомайската манифестация.
184
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, завърших специални,специфични технологии свързани с електричеството,а също и с елекровакуумните технологии,дойдохте вие и закрихте работните места на няколко хиляди работещи,специалисти,инженери, за да си напълните гушата!Върви в ада,Агов!
183
2
 
13
 
! Отговори
лелееее преди 3 години
Какъв гнусен лъжец е асенчо, да ти приседнат доларите нечистоплътник. Срещал съм го на улицата, мирише отвратително, кучето му изглежда по чисто то него.