Асен Агов: Руски олигарси от санкционния списък станаха още по-богати

Според него новите санкциите трябва да бъдат по икономически показатели
13 фев 2021 16:05, Красимир Ангелов
250

"Искам да подчертая, че сакциите сега не са срещу Русия, а срещу придворния кръг от олигарси на Путин. Това са персонални санкции," казва журналистът Асен Агов, бивш председател на Комисията по външни работи в НС, за предаването "Брюксел 1", което ще бъде излъчено днес от 17.30 по Bulgaria ON AIR.

Още по темата
"Второто, което искам да подчертая е, че тези санкции направиха тези хора още по-богати. Защото за да се отплати за тяхната лоялност, Путин им даде още огромни обществени поръчки. Например Ротенберг, който заявява, че притежава двореца на Путин в Геленджик на Черно море, получи огромна поръчка за няколко милиарда евро за строителството на моста, който свързва руската територия с Крим," заявява Агов в разговор с водещата Милена Милотинова.

"Друг случай, който искам да подчертая, е с Константин Малофеев - също под персонални санкции и от ЕС, и от САЩ. Огромен, колосален производител на храни в Русия. Заради него, за да може той да спечели, Русия наложи санкции на вноса на хранителни продукти от ЕС. И сега там се продават само продуктите на Малофеев, на цени, които той определя, и които са прекалено скъпи за десетки милиони руснаци, които гладуват, впрочем, заради тези високи цени. Но Малофеев забогатява все повече и повече," твърди Асен Агов.

Според него сега, когато все повече се обсъждат нови санкции заради случая с Навални, е задължително този път санкциите да се наложат по чисто икономически показатели - Русия да се изключи от системата за междубанкови преводи SWIFT и руските банки да бъдат блокирани и няма да могат да извършват плащания.

"30 % от руския дълг се притежава от инвеститори от свободния свят," казва Агов.

Какво предлага като мярка във връзка с това журналистът и политик - вижте целия разговор в събота от 17.30 часа по Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 165 Какъв глад ?Нали олигарси забогатявали , като увеличили родното производство ?не знам някой да е умрял от глад , като не яде швейцарско сирене , или развалено 100-годишно месо Тоест за развитието на някои олигарси са виновни Брюкселските зелки . Ако не бяха наложили санкции , Русия нямаш да налага ответни такива . И щяха да купуват ЕС стокиА какво произвежда ЕС ,че Русия да не може да си произведе , а ако климата не позволява - да го внесе от друго място
161
3
 
5
 
! Отговори
З. Стоянов 1 преди 3 години
Има два въпроса, които ме вълнуват защо Захари Стоянов не участва във войната 1877-78 година и след това в Сръбско-българската. Малко дискутирани, но много съществени въпроси. Това са хора, тръгнали да *** моето възхищение към саможертвата им, и е логично да отидат да се бият. Досегашното изследване показва, че двамата със Стамболов са били в тила на армията по време на Руско-турската война много благодатно място за особени разпоредби с пари и стоки.
160
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 163 Нямаш си на представа колко русофили-масони е имало и има в България и на Балканите.Захари Стоянов като масон какви държавни постове е заемал?Никакви,всъщност като прочутия русофил капитан Петко войвода ,който е имал имение в Русия ,и добре платено русофилство от офицерска заплата!
159
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименАми така казаха във филма,осъдили са Берия и са го изхвърлили,защото е бил английски шпионин, за Хрусчов също казаха,че е бил шпионин,даже обясниха как е предавал материали и записи.
158
0
 
0
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Защо ? Ти да не би да обедня???
157
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименА това, че наричаш Захари Стоянов английски платен агент само показва, че си абсолютен БЕЗРОДНИК.-------------------------------------------*** като З. Стоянов и подобни нему до ден днешен, са тези, които доведоха допревръщането на България в територия.
156
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Агов идва от Ага, което е турска дума правете си изводите.
155
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До hmmm"А според Агов всяка страна трябва да унищожи родното си производство / както направихме ние/ , за да може да внася стоките на ЕС"Никой не кара руснаците да налагат ответни санкции, това си е техен избор, тъй че, да Путин ограничава руснаците (а сега след новите санкции още повече ще ги ограничи. Става дума за реална опасност от ГЛАД).
154
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПроСоТоЗахари е масон, и Левски, и Раковски. Ръкописът на Раковски Разсъждения върху франкмасонската същност за човещина, дължим на адвокат Христо Раев от Варна. Колекционер на стари книги, той открива двата текста случайно в църковен ръкопис. Благодарение на него ние можем да се насладим на изключителния език и невероятната духовност на един от големите, за съжаление по слабо познати, дейци на българското Възраждане и неговите възгледи за Масонството.
153
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Агов е отврат,но в повечето неща е прав.
152
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 159"Не сменяй темата!!!Говорехме за Захари стоянов, който е английски агент? Платен!"Темата е какво българските възрожденци мислят за "освободителката" Русия, тъй че си неграмотен, ако мислиш, че съм сменял темата.А това, че наричаш Захари Стоянов английски платен агент само показва, че си абсолютен БЕЗРОДНИК.
151
2
 
6
 
! Отговори
hmmm преди 3 години
"Заради него, за да може той да спечели, Русия наложи санкции на вноса на хранителни продукти от ЕС"-------някой май послъгва Тази забрана не беше ли в отговор на санкциите наложени на Русия А според Агов всяка страна трябва да унищожи родното си производство / както направихме ние/ , за да може да внася стоките на ЕС .
150
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И сега какво излиза? Целта на американските *** като Агов, била чрез санкциите да направят санкционираните руснаци още по-богати.
149
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименА Христо Ботев, той какъв агент е?--------------------Не сменяй темата!!!Говорехме за Захари стоянов, който е английски агент? Платен!
148
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 152"Понеже обиждат Сталин"АХАХАХАХАХХАХАХААХХААА. НЕ МОГААААААААААА
147
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Агов е един платен от американците дезинформатор.
146
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 152Ахахахахахахахахаххаа.Берия английски агент. АХАХАХАХАХХАХАХХАХАХАХХАХАААААХруСчов.Тва да не ти е вафла от хоремага.Ахахахахахаххааа.Някакви *** седнали да говорят за история и политика.ДругарЕ, концентрирайте се върху пръжките с лук. За друго не ставате.
145
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Агов, един от многото българофоби, продали България за няколко долара
144
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименДругарете дали са чели Захари Стоянов, как мислиш?Какво има да му четеш на този английски агент?--------Извинявай, че ти цъкнах минус,в момента гледам такива док. филми, понеже обиждат Сталин, да кажат и колко английски агента и шпиони са работили в СССР през соца там - Берия,генерал Жуков, Хрусчов,Молотoв, Мая Плисецкая,която е направила опит да отрови Сталин и т.н., а също и доста евреи са участвали в управлението на соца в СССР,но не като шпиони,те наистина са вярвали в соца,
143
1
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
до 144:-Нито ТИ,нито съпровождащите те мажоретки НЕ сте чели "Записките по българските въстания"!Ако бяхте си направили труда щяхте да сте наясно,че Захари е просто един БЕЗПРИСТРАСТЕН НАБЛЮДАТЕЛ и РЕГИСТРАТОР на ТОГАВАШНИТЕ събития!!!..ПРОСТОТИИ от сорта на "английски агент",или.."масон",..или нещо подобно, СА ОБИДА за човека,който изнесе на гърба си Въстанието барабар с ОСТАНАЛИТЕ НАЦИОНАЛНИ ГЕРОИ!!!!!!..немате СРАМА,защото немате и КАПЧИЦА ДОСТОЙНСТВО!!!!!