Навални признат за виновен по дело за клевета срещу ветеран от войната

Съдът му наложи глоба от 850 000 рубли
20 фев 2021 20:03, Анисия Иванова
206
Навални признат за виновен по дело за клевета срещу ветеран от войната
Снимка: БГНЕС

Руски съд призна днес основния критик на Кремъл Алексей Навални за виновен по обвинение в накърняване на доброто има на ветеран от Втората световна война и постанови опозиционерът да плати глоба от 850 000 рубли (около 11 500 долара), предадоха световните агенции.

Прокуратурата поиска подсъдимият да плати глоба от 950 000 рубли и настоя условно наказание на Навални да бъде заменено с ефективна присъда затвор, посочва Франс прес.

Още по темата

"Навални е извършил престъпление", заяви съдия Вера Акимова, прочитайки решението си. Опозиционерът беше обвинен в разпространяване на лъжлива и оскърбителна информация за ветеран, защитил във видеоклип от агитационна кампания през лятото на миналата година референдум, който засили правомощията на руския президент Владимир Путин.

В публикации в социалните мрежи Навални нарече участниците в клипа "срам за нацията" и "предатели". Той отхвърли обвиненията в клевета и ги определи като част от усилията на властите да го омаловажат и очернят, припомня Асошиейтед прес.

По-рано днес апелативен съд потвърди присъдата на Навални от две години и половина затвор по друго дело. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
0
 
3
 
! Отговори
джо преди 3 години
До анонимен 181. Лесно е на хора с жълто на устата да пишат за война, защото за тях това е като компютърна игра. Но аз помня разказа на моя дядо, израснал като сирак от първата световна война, загубил баща си още пеленак. И изпратен на фронта 44г. оставил жена с три деца на ръце. Та ако този НАГЛЕЦ навални, няма грам съвест , си е негов проблем. Хора, като този ветеран са на истинска почит, не само в Русия,но и във Франция , Великобритания и двсички страни участвали в тази война.
144
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И защо Навалеца така се изхвърли. 94 годишен човек. Ааааа защото е кордисан че всичко му е позволено. Хитро бе да каже сори дедо, не съм ти светил когато си бил нелегален или легален армеец. другите така ми казаха. не ги помня. ако ги позная тия дето ме учат да лъжа и мажа веднага ще ги предам. и дисвидос.Навалеца бе зарязан от демонстрантите,сега се бърбори че една от кураторките била правила аборт,жена му се изнесе в Германия,нито едно от децата му не му донесе ни Хляб, ни Халат, нито Хап(че)
143
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Осъдиха ли го-осъдиха го.Има ли други засегнати-Има!Другите ще се оплачат ли-някои да някой ще изчакат.Ще го осъдят ли-Ще го осъдят и конфискация ще последва!Ще платили? Не само ще плати а ще попита и в Германия дали има засегнати. Защото нацистите също са участници в ВСВ, а загиналите нацисти -руснаците уважават. Защото ако небяха загинали когато са ги трепали-Победата щеше да закъснее!
142
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този ветеран е някакво менте. Та той е бил на 16 г. Когато е почнала войната.
141
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 181Тоя е от последните издихания на голямата лъжа на Комунистите, наречена Отечествена война. Вече не останаха живи свидетели и тоя е от последните, които могат да бъдат използвани от Отровителя за нещо "полезно". Така де, все пак да изкара рублите, с които са го хрантутили от КГБ цял живот. Там, че внука му е съден два пъти и го използват като бухалка, за да не отиде самия той да *** камъни в Сибир, е една чиста "случайност".
140
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин ще бъде съден от своите като най-големия предател в историята на Русия: едно, защото с отказа си да реформира страната безнадеждно я е обрекъл на мизерия и второ, защото посредством преориентирането й от Европа към изолация, я е хвърлил в устата на Китай.Провала на Путин е вече виден.
139
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин се занимава с репресия срещу руснаците. А китайците си плетат кошниците на голямата му територия и се развиват пред носът му.
138
1
 
5
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Начални=Страдални
137
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя ветеран да живее до тия години. Е голям хитрец и нагаждач. Повече му отива да е артист. Криел се зада оцелее. А послецял живот разказва за измислени подвизи и то срещу добра пенсия. Както е и народната приказка " първите паднаха в кърви, вторите станаха първи"
136
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 171И в какво се изразява предателството му. Че не иска да има диктатура на Путин ли. Като толкова го харесваш Путин ходи да живееш там.
135
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заради един пенсионрр /цял живот е дърпал рубли без да произвежда. И са го разкарвали като кукла по сцените. Да си показва медалите/. На това му се казва сбъркан Съд, сбъркан мислене.
134
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Убужавам такива нувини. Направу ми пувдигат настуениету
133
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малко му е на този предател ! Две години и половина само ! Тоя трябва да гние при нечовешки условия 20 години ако не и до живот
132
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 176 АнонимеНМмда аа. там меките китки като тебе са малтретирани в Сибир та затова мрънкяш тука
131
11
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
НИКОЙ НОРМАЛЕН НЕ БИ СЕ ВЪРНАЛ В СЕВЕРНА КОРЕЯ ЩОМ ВЕДНЪЖ Е УСПЯЛ ДА ИЗБЯГА ОТ РЕЖИМА !!!НЯМА КАК ДА ИМА ПРОМЯНА ОТ ВЪТРЕ!!! НАСЕЛЕНИЕТО НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ Е 80% АТЕИСТИ БЕЗ ГРАМ СЪВЕСТ!!!
130
12
 
9
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Руското кри.вос.ъдие потвърди присъдата за Начални.
129
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко е зле Русия. В Русия при раждане на дете дават безвъзмездна помощ (матерински капитал) от 7000 долара. Отделно има месечни помощи за семейства с деца до 16 г. В училищата безплатен обяд за учениците. Сега Путин ще дава безплатни купони за храна за най-бедните. Още за най-бедните - извънредна еднократна финансова помощ плюс месечните помощи; За хора над 80 г. - домашен помощник. Евтин бензин, ток, газ, отопление, хляб. Пенсиите редовно се индексират. Финансова помощ за започване на бизнес. И т.н.
128
0
 
12
 
! Отговори
0т 168 преди 3 години
До Анонимен 169Последно бях през 2018, общо съм ходил 7-8 пъти, включително когато Одеса още беше в състава на СССР и се пътуваше с кораб дотам.Що, ти колко пъти си ходил, кога и къде?
127
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Резултатите от "политиките" на Отровителя ще се видят след 15 години: диктатурата се затяга и ако не построят нова Берлинска стена ще настъпи масово бягство на млади хора от Русия. Така и без това обезкървената страна ще стане още по-зле.Пък нека фенчетата на диктатора приказват, колко бил велик.
126
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1Затова съм казвал, че си заслужават съдбата. Ако не се вземат ръце никога нямат да имат шанс да тръгнат напред. Там е ПЪЛНА МИЗЕРИЯ и не говорим само за бедността им. Където и да отидеш в страната им, имаш чувството, че си в 80те на миналия век, а окултизма към върховния лидер е във всичко, като почнеш от водките и свършиш до имената които дават на копторите, в които живеят: сталинка, хрушчовка, брежневка и пр.