Русия затрупана от заявки за ваксина от чужбина, не може да ги изпълни

Кремъл: Оборотите на производството се вдигат всяка седмица
1 мар 2021 13:22, Елка Василева
107
Русия затрупана от заявки за ваксина от чужбина, не може да ги изпълни
Снимка: архив, БГНЕС

Русия реагира с разбиране на исканията за доставки на ваксини срещу COVID-19 в чужбина, но производствените мощности не дават възможност всички те да бъдат задоволени. Това заяви пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

Песков коментира молбата на чешкия президент Милош Земан Русия да предостави на страната му ваксини "Спутник V", отправена към руския лидер Владимир Путин.

Още по темата

Русия заема отговорна позиция с оглед колкото може повече ваксини да бъдат доставени в различни страни, които засега срещат проблеми с ваксините. Оборотите на производството се вдигат всяка седмица, увери говорителят на Кремъл.

Милош Земан съобщи по-рано пред чешка телевизия, че е изпратил до Путин писмена молба за "Спутник V" и разчита на бързи доставки. Той добави, че "ако е бил вярно информиран, молбата му ще бъде удовлетворена".

Здравното министерство на Чехия информира, че засилващата се в страната коронавирусна епидемия е убила вече 20 194 души. Според данните от миналата седмица Чехия заема първото място в света по брой новозаразени на 1 милион жители. Инфектираните в страната с 10,46- милионно население са общо 1 227 595.

Чехия започна ваксинация срещу COVID-19 на 27 декември и 644 300 души вече са имунизирани с препаратите на Пфайзер/Бионтех, Модерна и АстраЗенека. Чешките власти се надяват Европейската агенция по лекарствата възможно най-скоро да регистрира и "Спутник V", добавя руската агенция, цитирана от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 42"Нормално, евтина и много ефективна ваксина по класическа технология, нормално е да я търсят, но руснаците нямат ресурси за да произведат и реално не изнасят нищо, освен за сърбите на които наистина помогнаха много."Я кажи колко "много" са помогнали на сърбите?Колко ваксини са им доставили руснаците и колко да речем Западните фирми?
44
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 44Мда, и то от Русия и това се приема, щото реално руснаците не го пипат да го променят.
43
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали Русия ви беше най-големия враг, що сега ревете пред вратата й за ваксина...___ Кой точно, мислите, реве за спутника?На Земан ли говорите?
42
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до Чебурашка"Русия е подала документацията в Европейската Медицинса Асоциация, през февруари, но още чака.."През Февруари ... но още чака.Ахахахахахахахаххахахаххахахаха.Другаре, днес е 1 март.Ахахахахахаххахаххахаххахаххахахахаха
41
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От русия се вземат само природни суровини и нищо друго. Другото е Издялано в русия с топора и става само за руснаци и африканци.
40
5
 
11
 
! Отговори
до Чебурашка преди 3 години
Русия никога няма да може да изпълни заявките от чужбина.--------------Русия дори не се опитва да изпълни всички заявки за Ваксината!Тава е невъзможно за една държава, дори за САЩ!!!!Затова Русия предлага на държавите, които имат технологиите за производство на Ваксини сами да започнат производството й!Русия е подала документацията в Европейската Медицинса Асоциация, през февруари, но още чака...
39
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормално, евтина и много ефективна ваксина по класическа технология, нормално е да я търсят, но руснаците нямат ресурси за да произведат и реално не изнасят нищо, освен за сърбите на които наистина помогнаха много.
38
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Не гласувам...Нито ми казваш нещо ново, нито ме плашиш. По-важното е не какъв е бил, а какво прави, а "Буда" прави повече отколкото тия, дето се пишеха демократи в България и затова управлява вече 10 години, а "Демократите" никой не ги знае има ли ги.За БКП (БСП) дори няма смисъл да коментирам.
37
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 38Не, че чехите са отчаяни, а явно Земан го е страх за властта му, но и там ще стане като навсякъде, където комунистите са се опитали да направят нещо: излагация след излагация.Руснаците биха тъпана в Италия с "помощта" изгониха ги с камъни оттам, на Сърбия са доставили 10 хил ваксини срещу над 200 хил на Пфайзер, в Унгария даже не смеят да кажат колко ...
36
1
 
4
 
! Отговори
до 21 преди 3 години
Ъъъ, цената на доза Пфайзер е 10$ на дребно, а на Модерна- 20$. Не знам какви хиляди са ти в празната глава, ама няма нищо вярно.
35
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧебурашкаСтава дума за обикновена комунистическа измама, каквито червените правят дори когато спят.По-изненадващото е, че има политици, които се хващат още на тая измама, нищо че страните им с десетилетия са си патили точно от такъв тип измами.
34
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чехите наистина са отчаяни щом са се обърнали за помощ към хората чиито ръце са навряни в задниците. Каквито им са самолетите, ракетите, колите и каквото още се сетите под бренда "сделано в расии" такива им са и ваксините.
33
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До РУСИЯ НЕКАДЪРНАТя определено го е поела. Лъжите им не минават никъде, а руснаците продължават да *** като мухи, нищо че "имат" ваксина.
32
0
 
2
 
! Отговори
До преди 3 години
Лара Кьовеши - То и руските ваксини лично Путин не ги изнася , ама знаем за какво става дума.
31
6
 
4
 
! Отговори
Не гласувам... преди 3 години
до до анонимен 21Такива като твоите са всичките сметки на комунистите, затова ни докарвате за нула време до разорение.-----------------Шъ ти кажа нещо, мъ ти не съ плаши!Знаеш ли, че всички, които са нъ управлявали са все "бивши" комунисти или кандидат комунисти!Знаеш ли, че твоя "Идол" Винету също е "бивш" ч.лен на БКП и дори агент на ДС с псевдоним "Буда"?Ха, сега *** си вземи малко Валерянче и съ успокой!
30
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия: за 2020 в Русия има т.нар. допълнителна смъртност (т.е. разлика в смъртността с предходната година) от 335 хиляди души, докато властите в Москва са обявили досега 86 хиляди жертви от КОВИД.Изводи?
29
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Иначе казано - отзад на опашката. Да сте поискали по-рано.
28
0
 
3
 
! Отговори
vlady преди 3 години
До Лаура КьовешиМагистър-борец Илия Павлов.
27
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще се изкефя максимално ако продажните поляци ревнат за ваксината на Русия. Щото господарите не дават от свойте достатъчно.
26
8
 
7
 
! Отговори
РУСИЯ НЕКАДЪРНА преди 3 години
До ЧЕХИЯ ПОМОЛИ ПУТИНПесков: Русия няма нужния капацитет да произвежда нужните ваксини.ЧЕТЕТЕ!