Путин: Руските ваксини са най-добрите в света

Два милиона руснаци вече са получили и двете дози
4 мар 2021 22:45, Нели Христова
267
Путин: Руските ваксини са най-добрите в света
Снимка: БГНЕС

Два милиона руснаци вече са получили и двете дози от ваксината срещу COVID-19, а още два милиона - само първата доза, заяви днес президентът Владимир Путин, цитиран от ТАСС.

"Към днешна дата над два милиона души са получили и двата компонента от ваксината, направени са имунизации. И приблизително още толкова, но по-малко, също над два милиона (души) са получили първата доза", каза той на среща с доброволци от акцията "Ние заедно", предава БТА.

Руският президент подчерта, че ваксинацията е основният начин за борба с пандемията от коронавируса, а производството на ваксини ще се увеличава. Путин нарече руските ваксини срещу COVID-19 "най-добрите в света". "Наистина има с какво да се гордеем, предвид това, че ("Спутник V") и (другите наши) ваксини са най-безопасните и най-ефективните", каза руският президент.

Масовата ваксинация срещу COVID-19 на всички желаещи в страната започна на 18 януари. Руснаците могат да се имунизират безплатно с една от две регистрирани в Русия ваксини - Спутник V и Епиваккорона, отбелязва ТАСС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
7
 
10
 
! Отговори
Брато от коя секта преди 3 години
Русия е единствената страна към днешна дата, която владее отработена технология,позволяваща относително бързо придвижване между планетите на Слънчевата система..........си?
173
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя горе на снимката май е прекалил с ботокса. Много иска да е хубав и да няма бръчки.
172
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха хаааа....джуджето пак се фръцка.
171
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин много се е подул,май е прекалил с ваксините.
170
8
 
8
 
! Отговори
Червонец преди 3 години
Колективнозападните аналЛизатори са удивително плоско скроени. Как един от тях не се сети да размести две букви, като махне първата и последната. Тогава в названието "Спутник" щяха да открият закодирана фамилията на Руския Президент и щяха да получат неоспорим за мат'ряла коз в доказването на диктатурата на режима.
169
3
 
3
 
! Отговори
Идиота с клЪстерите преди 3 години
спри се каскет смачкан :)
168
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руските ваксини са най-добрите в света както и руските коли, руските телевизори и т.н.Руското джудже е наи-високото в света !!!!!!!!
167
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да всичко руско е най-добро другарю Путин.
166
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия е на второ място сред лидерите на световното корабостроене.Руснаците създадоха технология за пренасяне на енергията на големи разстояниябез помощта на проводници.Ростех представи новия промишлен компютър на базата на Эльбрус-8С.Руснаците стартираха работата на първата каскада на чисто руския колайдер в град Дубна.Русия е единствената страна към днешна дата, която владее отработена технология,позволяваща относително бързо придвижване между планетите на Слънчевата система.
165
2
 
9
 
! Отговори
Типичен рушнЯк преди 3 години
Босът на "ЛУКОЙЛ" Вагит Алекперов.......
164
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руският "Урал" с кош е единственият в света пълноприводен мотоциклет 3х3.Уникалният "Урал" с кош е единственият в света пълноприводен мотоциклет 3х3.Този уникат се продава в Пиндостан за $15 000. В Пиндостан цената на "Harley-Davidson" е по-ниска.
163
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Босът на "ЛУКОЙЛ" Вагит Алекперов на 02.12.20 г участва в среща на бизнес елита на Русия с президента Владимир Путин, състояла се в сибирския град Тоболск.Определяха се насоките в нефтогазохимията. Русия ще продължава да развива и разширява системния стратегически процес, насочен към осъществяване на дълбока преработка на природните ресурси вътре в страната. Кремъл реализира мощен промишлен клъстер /5 трил руб/ за производство на полимери, полиетилен, полипропилен и синтетичен каучук.
162
5
 
5
 
! Отговори
Къде ви намират преди 3 години
Кремъл реализира мощен промишлен клъстер,който ще съдейства за реализацията на прехода от износа на изкопаеми суровини,към продажбата на дълбоко преработени продукти с восока добавена стойност на външния пазар.........такива завършениИдиоти?
161
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато Вашингтон установява компании и лица, които могат да бъдат санкционирани по смисъла на Закона за санкциите срещу "Северен поток 2", Русия, начело с Путин, започна строителството на "Цифров тръбопровод - 1" с дължина 12 500 км.."Цифров тръбопровод - 1" ще свързва Мурманск и Владивосток през Арктика. Защо "Цифров тръбопровод - 1"? Защото се предвижда построяването на "Цифров тръбопровод - 2" и ЦТ - 3. Планира се построяването на мощни DATA-центрове по цялото арктическо крайбрежие.
160
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С цел да спре развитието на Русия, колективният запад въвежда нови и нови санкции, а Руската Федерация продължава да развива и разширява системния стратегически процес насочен към осъществяване на дълбока преработка на природните ресурси вътре в страната. Кремъл реализира мощен промишлен клъстер, който ще съдейства за реализацията на прехода от износа на изкопаеми суровини, към продажбата на дълбоко преработени продукти с восока добавена стойност на външния пазар.
159
3
 
8
 
! Отговори
Рушофилски трол преди 3 години
"Публично-деловият комплекс Лахта Центр в Санкт-Петербург е най-високата сградав Европа."Цар камбана е най-голямата и никога не е повдигана от земята.........мегаломания се нарича.
158
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За всичко се плаща За русофобията се плаща в трикратен размер. Изпълнявайки европейската санкционна политика немските производители на газотурбинни двигатели /ГТД/ отказаха на руснаците доставката им. Руските инженери и конструктори за кратко време създадоха свой ГТД с мощност 110 мВт иКПД=36%. По производителност руската турбина практически не отстъпва на немската /КПД=36,4%/, но габаритите и масата й са значително по-малки и цената й е в пъти по-ниска. Днес Русия разработва ГТД 170 мВт
157
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чудо ли е станало в Emporis Skyscraper Award?Публично-деловият комплекс Лахта Центр в Санкт-Петербург получи международната премия на Emporis Skyscraper Award и стана най-добрият, най-прекрасният и най-високотехнологичен небостъргач, построен през 2019 година в света.Публично-деловият комплекс Лахта Центр в Санкт-Петербург е най-високата сграда в Европа.
156
4
 
6
 
! Отговори
Нито водката преди 3 години
Тези освен водката и АК47........нито ак47 са техни.
155
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пападна ми застаряло социологическо проучване от 2019 г. Агенция Gallup задава въпроса "Коя страна най-много ви харесва като световен лидер?". Отговорите са от цял свят:1. ФРГ = 44%2. САЩ = 33% /повечето от гласувалите са от Африка/3. КНР = 32%4. Руска Федерация = 30%и тн.