Русия със санкции към САЩ: Кремъл иска да спрат провокациите на Киев

Кремъл посочи, че е "хубаво“ Джо Байдън да търси диалог с Владимир Путин
16 апр 2021 23:16, Петя Славова
123

Русия ще наложи контрасанкции на Съединените щати. На фона на напрежението - Кремъл призовава Франция и Германия да убедят Украйна да прекрати провокациите срещу Москва, предава Bulgaria ON AIR.

Кремъл посочи, че е "хубаво“ президентът Джо Байдън да търси диалог с руския си колега Владимир Путин. А Москва обмисля отговор.

"Съединените щати допуснаха грешка с налагането на санкциите. Отговорът на Русия в момента се разработва. Нашите експерти вече са пряко ангажирани в подготовката му", посочи говорителят на Външно министерство на Русия Мария Захарова.

От Кремъл разкритикуваха и пристрастяването на Вашингтон към санкции, наложени на Русия заради ситуацията с Украйна. Реакция дойде и от Брюксел - Европейският съюз подкрепи Украйна. Но засега министрите на външните работи на страните от Европейския съюз няма да обсъждат нови санкции срещу Москва.

В последните седмици напрежението се засилва. Украйна обвинява Русия, че търси повод за война, за да нахлуе на украинска територия. А Москва обвинява Киев, че готви офанзива срещу проруските сепаратисти в Източна Украйна. Западните сили увеличават натиска върху Москва, за да изтегли войските си от границата с Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още по темата: САЩРусияBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 27Какви "обидени". Властта на Лукашенко в Беларус зависи от Путин.Мислех, че си говоря с възрастни.
31
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 24/26Горбачов няма нищо общо със сегашната ситуация на тотален разпад на репутацията на Русия.
30
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 28Русия да притисне икономиката на Европа?!?!Себестойността на това което се произвежда в Русия е по-малко от това в Италия и то барабар с нефта и газа който го помпат от земята.Русия с това управление никога няма да има съюзници на Запад ,а САЩ направо са им враг номер едно,заради ядреният арсенал.
29
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като изчезне Украйна от картата и САЩ вече няма да имат повод да идват насам *** с пяна на устата защитават САЩ ама туй е положението, Путин ги надцака и то даже не беше трудно. САЩ е като Русия ама без бензиноколонките, арабите са си направили държави върху нефта на САЩ и продават.
28
2
 
1
 
! Отговори
Добра вечер ! преди 3 години
Вече е огласен отговора . Прочетете го . Не е лош!
27
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За арменското поражение са сивиновни арменците с технияминистър-председател русофоб Пашинян. Да си сърбат попаратаи следващия път да внимаваткого си избират и той какъв езикдържи на Москва.
26
3
 
4
 
! Отговори
до 23 преди 3 години
Дреме им на САЩ за Европа ,не само, че не им дреме а ще бъдат доволни ако Русия притисне икономиката на Европа които са приятели но и конкуренти на тяхната икономика.Така САЩ ще дължат почерка на Русия.
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 24Лукашенко от 25години се кани да присъедини страната към Русия,но само ако на ротационен принцип и той е президент на съюзната държава,нещо което няма никога да стане.Освен това с агресията си към Украйна ,Лукашенко се поодръпна от Русия.Той е им и обиден за цените на горивата и за някой промишлени стоки вкл.и военни,които Русия започна да си ги произвежда ,вместо да ги купува от тях ,както беше преди 2-3години.
24
3
 
5
 
! Отговори
до 24 преди 3 години
Това не е грешка на Путин а на Горбачов, Путин очевидно не е човека които може да оправи грешката на Горбачов.А отделно , руснаците са особняци не са дупедаващи като нас българите, може да ни използват заради това но поне приятели си имаме.
23
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 23"Руския излиза най-евтино за Европа"Излиза и докато излиза ще се купува, след това вече няма.Идеята е, че руснаците могат и да си врътнат кранчето и ще си останат с пръст в уста.
22
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 21"Молдова не е от големите приятели на Русия,а както е тръгнало и Беларус ще се осъзнаят."Молдова са в перманентна икономическа криза и за руснаците е лесно и евтино да си ги пазаруват (е, не колкото българските комунисти но почти). Беларус ще стоят до последно с тях. Очаквам Лукашенко да присъедини страната им към СССР-2. Но иначе Путин направо им разказа играта на руснаците: пълна изолация от цивилизования свят, а идва и по-лошо .....
21
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 10 Естествено ,че газ има и на други места . Руският излиза най-евтино за Европа. За да има конкурентна икономика ,трябват евтини суровини и енергоизточници. Другият вариант е да се намалят заплати , или да се увеличават цени . Обикновеният германец няма да се зарадва на последните 2 възможности
20
8
 
4
 
! Отговори
до 18 преди 3 години
Къде ги бъркаш САЩ в този конфликт , не нямат нищо общо с този конфликт ,това си е приумица на Украйна , а САЩ няма нищо против да им продава оръжие и да сложи малко ракети там срещу русия.Но САЩ не са тези които предизвикват конфликта ,те просто го използват рационално.
19
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 20Молдова не е от големите приятели на Русия,а както е тръгнало и Беларус ще се осъзнаят.В Армения също започнаха да се питат,до колко са искрени руснаците с тях след като не се намесиха във войната им с Азербайджан!А,уж Москва,Минск и Ереван са в един военен съюз,а Азербайджан не е с тях.Е,колко е ефикасен съюзът с Русия се видя нагледно в Карабах!Кремъл е готов да изтъргува съюзника си ,ако това е изгодно за руските интереси в трета страна.
18
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 18"На САЩ не им трябва война ,те постигнаха своето с помощта на Путин.Украйна да не е в орбитата на Русия ,а тя даже стана и враг на Русия."Не мога да повярвам колко слаб политик е Путин.За има няма 15 години, успя да заобиколи страната си отвсякъде с враждебни държави: останаха да са му "приятели" тия, на които буквално плаща (като Беларус и Молдова).
17
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 14На САЩ не им трябва война ,те постигнаха своето с помощта на Путин.Украйна да не е в орбитата на Русия ,а тя даже стана и враг на Русия.
16
4
 
5
 
! Отговори
до 10 преди 3 години
При това е важен петрола, както казват американците проблема на арабките държави е че техните държави се намират върху американския петрол.Така Европа ,Русия и Китай са длъжни да ползват долара.Садам се опита да продава в различна валута и то точно на руснаците ,но бързо беше наказа за тази наглост.
15
3
 
3
 
! Отговори
G преди 3 години
Бийте се за власт, само бедна България не намесвайте. Нон стоп тормоз. Черно море стана боксов ринг, за да си мерят технологиите.
14
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
,,Русия със санкции към САЩ"Това е най-големият виц на века!Държава от Средновековието не може да санкционира свръхразвита държава от 22век!
13
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 10 КО СТАНА БЕ НАТО, ДЕ Е КРИМ СЕГА, КЪДЕ СА АМЕРИКАНСКИТЕ КОРАБИ, А ДРЪВНИКО ? НЕЩО МАЙ НЯМА ДОСТАТЪЧНО ПАМПЕРСИ В КРАВАРНИКА И НЕ МОГАТ ДА ДОВТАСАТ НАСАМ ? НАЛИ СТЕ ГОЛЯМАТА РАБОТА, РАЗПРА ЛИ ВИ ПУТИН ХАСТАРИТЕ ?))