САЩ: Русия изостря напрежението и предизвиква съжаление

Можем да отговорим на всяка ответна мярка, заяви Вашингтон
17 апр 2021 09:08,
335
САЩ: Русия изостря напрежението и предизвиква съжаление
Снимка: БГНЕС

Искането на Русия десет американски дипломати да си заминат в отговор на експулсирането от Вашингтон на същия брой руски дипломати за предполагаема зловредна дейност е изострящо напрежението и предизвикващо съжаление, заяви говорител на Държавния департамент, цитиран от Ройтерс и БТА.

"Не е в наш интерес да влизаме в цикъл на изостряне на напрежението, но си запазваме правото да отговорим на всяка руска ответна мярка срещу САЩ", каза говорителят.

Още по темата

Вчера Москва обяви още, че ще включи осем американски представители в свой списък със санкции и ще вземе мерки да ограничи и спре действия на американски неправителствени организации, намесващи се в руската политика.

Сергей Лавров добави, че Кремъл е предложил на посланика на САЩ Джон Съливан да последва примера на руския си колега във Вашингтон и да се върне в родината си за консултации.

Освен това Русия ще вземе мерки да попречи на посолството на САЩ да наема административно-технически персонал от Русия и трети страни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


335
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
253
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Де и БГ да имаше тая смелост да отговори на САЩ реципрочно за Визите Робството е сладко нещо , навик ко да се прай !
252
0
 
3
 
! Отговори
Атлантик+ преди 3 години
"..но си запазваме правото да отговорим на всяка руска ответна мярка срещу САЩ"... Не може да се санкционират ответни мерки в отговор на мерките предприети от Властелина на Света. Трябва ред - Нов Световен Ред!
251
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проблемът на руснаците е че се държат много надменно, в кооперацията във Варна, където живея от 12 домакинства 5 са руски, домоуправителят е една нагла рускиня, държи се с нас българите като с някакви слуги, някои руснаци носят законно притежавани пистолети, един беше тръгнал да ме заплашва с пистолет когато му запуших без да искам колата на паркинга. Как да не ги изгониш с кеф?
250
1
 
9
 
! Отговори
Бай Петко преди 3 години
Кой наложи пръв санкции!?Сега като отговориха руснаците ги боли
249
6
 
3
 
! Отговори
ББ преди 3 години
До Анонименкгб изро.че..зад "дедото"стой Народа на САЩ...Свободни хора,най силната и модерна Армия на планетата ни,Свободни Хора с Ценности,с цялото ми уважение кам Народа на Русия...имат само суровини,с продажбата на които купуват...яхти на "управляващите"ги..."господари",руски пенсионер на круиз...няма да се случи...американски гражданин мечтаещ да си купи руска кола...фантастика...Народа на Русия заслужава по-добър и Справедлив живот..ограбван е от столетия...от жалки и дребни "управляващи"
248
8
 
4
 
! Отговори
ББ преди 3 години
До Анонименхаха и Куба и Виетнам са "процъвтяващи",Русия също с диктаторите имащи само *** и заплахи...само факти...ВСВ САЩ освободиха Света от Хитлер...руснаците и китайците още да копаят камъни в мините му и да захранват газовите му..СССР...същата история ...отнети Свободи на милиони хора,превърнати в роби,заплашваха САЩ с какво ли не и как ли не...фалираха бедните...Русия дори не е СССР...САЩ не са търсили конфронтация...но няма и да са съучастници в несправедливости..
247
2
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Путин трябваше да изгони 11 янки!
246
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дедото няма ли кой да му каже че е 2021г,че милия още си мисли че е 1960 г и ахаха да праща войници в Куба ли във Виетнам ли!Събудете го бре! Човека сънува, но понеже е дърт и го прави с отворени очи и цялата администрация му се връзва!
245
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин трябва да действа по-твърдо срещу западните провокации и украинските и полски фашисти в Украйна!!!
244
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Православни са Гърция, България и Румъния. Русия, Сърбия и Македония са староверци.
243
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ролинг джо да внимава да не го духне вятъра. Ще има да се търкаля...
242
2
 
11
 
! Отговори
До Анонимен 280 преди 3 години
Хаха...............колко си елементарен...............това е нивото на всички комплексирани рософоби.............много сте зле, ей..................ужас сте.............неграмотни и прости, но пък нагли и "духовити"....................хаха!!!
241
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 277Ясно !Аз също не водя правилен Православен живот ,но знам кое е правилно и кое е повърхностно и формално!Това което за теб е формално(ходенето на църква,изповед,молитви и Причастие) е същността на Православната цивилизация и след като не водим и най-малък духовен живот ще бъдем слуги на други народи.
240
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 275Не е вярно ,че между Православните държави винаги е имало войни!Война между Русия и Украйна ,Русия и Грузия никога не е имало до времето на Жужи.Между Русия и Румъния е имало само 1война,между Румъния(Влашко) и Сърбия НИТО ЕДНА.България и Румъния 2войни.Сърбия и Гърция 4-5за 8века.
239
3
 
7
 
! Отговори
До Анонимен 277 преди 3 години
Tова, което казваш е само формалната страна на религията...............човек може да живее в мир със съвестта си и без да се изповядва редовно и без да ходи на църква през ден...............всичко е в сърцето и в душата!!!
238
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 265Като пишеш за православни цивилизации и определяш някой държави за част от тези цивилизации,ще трябва да знаеш ,,Символа на Вярата,"редовно да се изповядваш и да вземаш свето Причастие(поне 4пъти в год.)Пропуснеш ли без причина3 последователни недели без да си присъствал на Литургия сам се отлъчваш от Св. спасителен път на Православен живот(това е по каноните)Да не говорим за избягването на светските съблазни.Едва ли познаваш хора живеещи по каноните на Православната цивилизация .До ту
237
0
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 274 преди 3 години
Гърците не ги мисли............те са хитри гадни византийци...........и между другото...........м/у православните страни винаги е имало конфликти и войни................Гърция е един от най-големите врагове на България..............това е ясно и доказано от историята!!!
236
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 269Гърция като Православна държава която в последните 200години винаги е била близо до западните държави ,пък гледам не е станала плячка за тях,даже напротив 5 пъти фалира и винаги и прощават голяма част от дълговете.Впрочем 70години в Русия религията беше забранена ,и църкви са рушени!Какъв защитник на Православието и православните държави е била Русия след като власта там е забраняваше религията?
235
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има няколко цивилизации.............не са само източна и западна............учете се, ей, не само от CNN и Дойче веле!!
234
5
 
7
 
! Отговори
До Анонимен 271 преди 3 години
Пещерните антикомунисти и русофоби сте много зле...............който не е съгласен с вас, му лепвате етикет "комунист" или "каскет".............................много сте смешни и жалки!!!Като идолите ви...........Иво Инджев, Роската Плевнелиев или Александър Йорданов!!