Русия прибира войските си от украинската граница в базите

Целите на внезапната проверка били изпълнени изцяло
22 апр 2021 16:55, Елка Василева
59
Русия прибира войските си от украинската граница в базите
Снимка: архив, БГНЕС

Русия нареди на върховното си военно командване да започне да връща войските в постоянните им бази в страната, считано от утре, като каза, че е направено успешно "внезапна проверка" на силите в южните и западните райони, в близост до границата с Украйна, предаде Ройтерс, като се позова на РИА Новости.

Съобщението доведе до рязък скок на курса на рублата, след седмици на напрежение със Запада заради голямо струпване на руски войски в близост до Украйна.

Още по темата
Не е ясно дали заповедта се отнася за всички сили, които бяха изпратени в района на украинската граница. Първият дипломат на ЕС каза в понеделник, че Русия е съсредоточила около 100 000 войници близо до границата с Украйна.

Смятам, че целите на внезапната проверка са изпълнени изцяло. Войските показаха способността си да осигуряват надеждна защита на страната. Затова реших да завърша инспекциите в южния и западния военен окръг, каза руският министър на отбраната Сергей Шойгу.

Той уточни, че военните ще се върнат в базите си до 1 май.

След като днес наблюдава учения в анексирания полуостров Крим край южната граница с Украйна, Шойгу обаче подчерта, цитиран от агенция Интерфакс, че руските въоръжени сили трябва да са готови да отговорят бързо в случай на "неблагоприятно развитие" на ситуацията около ученията на НАТО "Дифендър Юръп".

До 1 май в базите си ще се върнат личният състав на 58-а армия от Южния военен окръг, 41-а армия от Централния военен окръг, 7-а, 76-а и 98-а дивизия на въздушнодесантните войски, съобщи РИА Новости.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
10
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До Анонимен 19Русия си направи кефа да разиграе половината НАТО като ц?и+г+++ска мечка на селски събор! Сега войската се прибира по базите, че и за тях Великден е на 2 май! Ще си го празнуват по домовете! А чехите за чий ги ручаха жабетата ще се разбере по-нататък може би!
19
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
чехите току що изгониха 70 ватника от посолството им.Ние кога?
18
15
 
11
 
! Отговори
Истината преди 3 години
До Сплескан натовецСплескан русофил си! България е част от НАТО.
17
17
 
13
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Руските богатири подвиха опашки като бити кучета и поеха обратно към вътрешността на Блядosтан! :))Явно арматурата на бункера в който се крие Хаяско I - ви екранира сигнала и няма връзка между него и командващият войските на колхозниците:))Толкоз за съветската, пардон, руската техника :))Карай, както е тръгнало, крепостните ще се изнесат и от Крим :)))
16
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"дойдоха 2 натовски кораба в черно море и копейките бегом като дюнкерк хахахахха почвам да бегам бате"Въпросните два кораба изобщо не достигнаха Черно море, тъй като Байдън ги изтегли обратно още миналата седмица ;)Информирай се бе човек, 21-ви век е.
15
8
 
10
 
! Отговори
бай Спиро преди 3 години
Ако гражданите на РФ, вместо Путин имаха добър и мъдър ръководител, щяха да са заможни, поне колкото гражданите на ОАЕ, които също не са особено умни и работливи. Уви, те гражданите на РФ си държат на агресивното корумпирано джудже !
14
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само дето натовските ревльовци ореваха медиите напразно.
13
10
 
15
 
! Отговори
Сплескан натовец преди 3 години
американскат апропаганда ще изкочи със "Русия заплашително и агресивно си прибира войските"Това беше демонстрация само да знят краврските марионетки какво ги чака,братушките им показаха ,че нещата могат да загрубеят!Спешно трябва да напуснем *** и да нарите американския окупатор и агресор някъде на по далеч от БЪлгария1
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Язък! Китайските армии пак ще се връщат в базите си. Това вече за 4-ти път. Ама пък и двете държави понадуха БВП-то.
11
11
 
11
 
! Отговори
путин чао преди 3 години
Свиха байрака. По-жалки от рушнягите са само русофилите
10
15
 
9
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
Жужето пак го наритаха.
9
17
 
10
 
! Отговори
БЕСЕПЕТО ШАК АТАК преди 3 години
дойдоха 2 натовски кораба в черно море и копейките бегом като дюнкерк хахахахха почвам да бегам бате
8
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За съжаление Украинците пак го издухаха така като гледам,явно пак САЩ и Русия се договориха нещо а другите пак ще опъват каиша...
7
13
 
14
 
! Отговори
Унуфри преди 3 години
РФ е държава-бензиностанция със старо оръжие! БВП на РФ е колкото на миниатурна Нидерландия, въпреки, че е най-голямата по територия и най-богата на природни ресурси В РФ всичко освен кефир, водка и сельотка т.е. с остатъчна стойност се търгува в долари или евро, рублата е нищо. РФ е корумпирана людомразеща "държава" която вместо да се занимава със собствените си проблеми, прави всевъзможни мизерии по света !
6
14
 
9
 
! Отговори
Истината преди 3 години
До Анонимен....... Путин ако реши ще прецапа Украйна, а Н... Ами да беше я прецапал, ама за това се искат топки. А на джуджето са като орехчета. Просто се уплаши от решителността на Байдън и цената, която ще плати за нахлуването в суверенна държава.
5
15
 
9
 
! Отговори
Enver преди 3 години
Потракаха със скрапа, който смятат за техника и сега обратно към степите. Като разбраха, че Ердо обеща байрактари и стегнаха чамаданите. Той най-добре ги действа, редовно ги изпробва. Свали им самолета в Сирия -> нищо, убиха посланик -> нищо, арменските войници бяха резервирали с еър байрактар в нагорни -> нищо. Не казвам, че е добре, но путин от добро не рязбирам и турците знаят това. Само шамари, да им дойде акъла под ушанките на мужицците.
4
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тАТО сила хахахаах Русия вдигна 100 000 войника в бойна готовност и НАТО дори не успя да реагира пазят яко. Боже прибери си вересиите. Путин ако реши ще прецапа Украйна, а НАТО ще пристигне след 2 месеца със техните кораби дето едвам пъплят по водата.
3
17
 
11
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Дъртия Байдън излезе по-корав от джуджето и му показа, че не може да си прави каквото си иска!
2
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като усетиха твърдия ,се уплашиха.
1
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плашат гаргите рашаните!