Путин и Байдън може да се срещнат през юни

Все още не е взето твърдо решение за срещата
25 апр 2021 16:40, Нели Христова
79
Путин и Байдън може да се срещнат през юни
Снимка: БГНЕС

Възможно е руският президент Владимир Путин и президентът на САЩ Джо Байдън да се срещнат през юни, заяви служител на Кремъл, цитиран от информационната агенция РИА Новости, предаде Ройтерс.

Служителят, Юрий Ушаков, поясни, че все още не е взето твърдо решение за провеждането на срещата.

Взимането на окончателно решение за срещата зависи от много фактори, каза още Ушаков, който беше посланик на Русия в Съединените щати от 1998 до 2008 г. Той изтъкна, че от американска страна има сигнали за намерение за провеждането на среща между двамата лидери, но отбеляза, че не се водят обсъждания на работно ниво за организирането на подобно събитие.

Отделно от Ушаков, руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от РИА Новости, заяви днес, че предложението на Байдън за среща с Путин е било възприето позитивно и в момента се обмисля, отбелязва Ройтерс.

По-рано този месец Байдън проведе телефонен разговор с Путин с цел да намали напрежението, предизвикано от струпването на руски войски на границата с Украйна, и му предложи среща, на която да обсъдят спорните въпроси, припомня Ройтерс.

Отношенията между Русия и САЩ се влошиха още повече, след като миналия месец в интервю с журналист американският президент Байдън изрази съгласието си с твърдението, че Путин е убиец, отбелязва Ройтерс.

Въпреки протестите на Москва, Съединените щати въведоха този месец серия от нови санкции срещу Русия заради предполагаемата й намеса в американските президентски избори миналата година, кибератаките, агресията срещу Украйна и други прояви, които намират за злонамерени, отбелязва БТА.

Путин взе участие миналата седмица във виртуална среща за климата, организирана от Байдън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 11Недей да сравняваш Байдън с шимпанзе, това е оскърбително! Шимпанзетата са интелигентни животни и със сигурност помнят по-дълго от Байдън
38
0
 
3
 
! Отговори
Възмутен преди 3 години
Долното съм го написал само като кратко пояснение, може да има някоя неточност, но в общи линии нещата стоят такаНакратко - Крим е РУСКИ - исторически, етнически, легално и всякакБългарски е толкова, колкото луната е македонска
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Но е истина и, че когато Рус не е съществувала като нация Крим бе Български"Истината е, че "Рус" не е нация, а държава - Киевска Рус. Прабългарите (не българската нация) само са минали оттам за кратко през 7 в. Крим е бил след това Византийски и е бил много по-дълго Византийски, отколкото бг. През срдните в-ве, като тюрксо Кримско ханство извършва много набези към Русия. Отвличат и продават много хора. Крим става руски през 18 век с победата на Русия в Руско-тур. война (не нашата, а предишна)
36
0
 
3
 
! Отговори
Възмутен преди 3 години
До Веселинъ 7112136860Да добавя, че не е само това, а целият ти коментар е пълен с грешки, включително груби правописни! Ама седнал да раздава акъл, като че го има в излишък :((Те само такива семпли натури стават русофоби
35
0
 
3
 
! Отговори
Възмутен преди 3 години
До Веселинъ 7112136860Абе умнико, руски език е толкова български, колкото и българският е руски! До девети век всички славяни са говорели един език (макар и вече с различни диалекти). Затова и възприемането на кирилицата става така лесно и в Русия могат да се ползват преведените църковни книги в Б-ия. Като видя такива необразовани, ама върли русофоби, ми се иска да ги върна в училище за доограмотяване. Как може да се поддържа хейтърска кауза без съвсем нищо да се разбира!
34
3
 
2
 
! Отговори
Доктор преди 3 години
А Путин на кокили ли ще бъде на срещата ? Дали Путин стига до чатала на Байдън ? Или може би ще ходи на пръсти като балерина ? Кофти е да си джудже.
33
1
 
5
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Байдън позвънил на Путин и му предложил среща. Що великата америка се унижава така пред един "диктатор"? Па вие пак си пишете колко е слаба Русия, не ми пречи.
32
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може, ако дедо Джо не забрави до тогава.
31
3
 
3
 
! Отговори
СМЪРТ преди 3 години
за русия и сащ
30
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредното губене на време за Запада.
29
4
 
2
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 3 години
По един от коментарите, напомнящи за Освобождвнието ни от турско робство. Съгласен съм,че когато руснаците ,заедно с опълченците се бият срещу турците Украина не е съществувала като нация. Но е истина и, че когато Рус не е съществувала като нация Крим бе Български. Проблемът на руснаците е ,че умишленно подтискат цивилизационната роля на Българите, за да си присвоят нашите заслуги-територии,каузи, език и азбука. Да,не само азбуката, а и езикът е български.
28
2
 
0
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 3 години
Втръсват ! Какво значение има дали ще се срещнат, при положение, че общуват по един или друг начин всеки ден? Хората очакват от тях една крачка водеща към мир, а не да се свалят с първи или пети срещи. Не аз, а целия цивилизован свят е против глобализацията и смесването на несъвместими култури. Въпрос на 5 минути е да вземат решение, което им се дава наготово от народите. Европа прилича на нещо средно между Тел Авив и Багдад. Европа не е семитска земя.
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може.Стига единият от тях да не забрави...
26
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
джуджан велики клекна тотално
25
4
 
4
 
! Отговори
Ясно джендъри преди 3 години
Путин с терористи не се среща, той ги е.бе...
24
3
 
7
 
! Отговори
11 преди 3 години
До ЧебурашкаЩо лъжеш, ве тролейбyc? При Свищов има и Мински, и Подолски полк, а Брянск си е направо в Русия! Чел, недочел, ама се изходи тука.
23
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както се очакваше ! Кравефермата клекна на колене и ще проси прошка !
22
2
 
10
 
! Отговори
тя преди 3 години
Този Байдън ми е много антипатичен !
21
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предпочитам и се надявам да се разберат помежду си и да си въртим взаимоизгодна търговия с руснаците и да печелим,вместо да има конфликти от които нищо няма спечелим,само ще загубим,особено около нас никакви конфликти не щем!Трябва България да се обяви официално за зона на мира,за да не ни стресират с разни конфликти, има и такива организации,които спомагат за запазване на мира!
20
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧебурашкаАбе Чебурашка,много си бос в историята,когато българи и руснаци са воювали на Шипка през 18 век, украинска нация не е съществувала, опита да се създаде украинска нация от немците(австрийците) е чак през 19 век - ПСВ и то опита е само за 4 години,те до неотдвана до преди около 10-20 години,даже не говореха измисления украински език,а само руски,който им е майчин език,виж старите речи на украинците и Тимошенко,даже и тя не знаеше украински и вкарваше руски думи непрекъснато в речта