Без руснаци по морето, Русия спира полетите на своите туристи за България

Ситуацията е сложна заради напрежението Москва-София
4 май 2021 19:07, Анисия Иванова
1157

Русия спира полетите на свои туристи за България - за това алармираха от Регионалната туристическа камара. Това се случва след призива на руския политик Владимир Жириновски, един от най-горещите привърженици на президента Владимир Путин, който поиска държавата официално да забрани купуването на имоти в България, както и пътуванията до страната ни с туристическа цел.

След като британските и германските туроператори анулираха полетите до България за месеците май и юни, сега това се случва и с полетите от Русия.

"Полетите им за Бургас за месец май са отменени, като следваща дата не е поставена. Също така имаме информация от руски граждани, че в момента нашето посолство не издава визи за България. Визи се издават само за смесените бракове", заяви Христина Славова от Бургаската регионална туристическа камара.

Още по темата

В Поморие, дори в квартала, станал известен като "Малката Москва", не се чува руска реч. Няма ги собствениците на имоти, които си идват през лятото в България.

"Резервации правят. Всички очакваха решението при какви условия ще се влиза в България, но на този етап предплата не взимаме от руски туристи, тъй като миналата година се налагаше да ги връщаме. И миналата година имахме много резервации, но всички знаем какво се случи през сезона", обясни управителят на хотел в Поморие Деляна Цонева.

Александър от две години живее в България. Казва, че след забраната да пътуват в Турция сега руснаците няма да почиват и на нашето море.

"Все едно е какво е казал Жириновски, главно е това, което е казал диктаторът. А диктаторът отмени полетите за България, както знаете преди това ги отмени и за Турция. На този етап всички полети са забранени. Пропагандата е, че България не може да приеме тези полети, разбира се това не е така. Досега летяха, нямаше проблем", категоричен е Александър Викторович.

Миналото лято спадът на руските туристи е бил 60-70%, на места до 80% основно заради пандемията. От бранша казват, че сега ситуацията е още по-сложна заради напрежението в дипломацията между България и Русия.  

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева по
Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
815
0
 
2
 
! Отговори
тя преди 2 години
Само така ! Да поканат американците ! Ха , ха ха !
814
7
 
5
 
! Отговори
Чичо Любо преди 2 години
Щях да съм най-щасдтливият човек ако можеше без руснаци не на морето, а на земята.
813
0
 
5
 
! Отговори
ДаТеИзчаластря преди 2 години
Къде си Проста ботевградска Патицо !?
812
5
 
3
 
! Отговори
МТГОНТАЖ преди 2 години
47 000 РУСНАЦИ ПОСЕТИХА БЪЛГАРИЯ 2020 Г . С ТЕХ И БЕЗ ТЯХ ВСЕ СЪЩАТА . И БЕЗ ТОВА СА САНДАЛТУРИСТ И ВСИЧКО ИМ Е СКЪПО . ТУК НОВИНАТА Е КАК ДЖОБНИЯ ИМ СПИРА ПРАВАТА ЗА СВОБОДНО ПЪТУВАНЕ ??? 24 000 КАНАДЦИ И АМЕРИКАНЦИ СА ПОСЕТИЛИ БЪЛГАРИЯ . ВИЖ ОТ КОЯ ДЪРЖАВА НАЙ МНОГО НИ ПОСЕЩАВАТ :https://nsi.bg/bg/content/1969/%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%B5%D1%89%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%BD%D0%B0-%D1%87%D1%83%D0%B6%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%86%D0%B8-%D0%B2-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%BF%
811
0
 
3
 
! Отговори
Флин преди 2 години
До БайернСъбирай си партакешите и се връщайте в България!Докато все още може...
810
3
 
12
 
! Отговори
джо преди 2 години
Ето сега е момента Драсксащите безхаберници и тъпите ни управници , да докарат туристи от САЩ . Така хем ще спечелят доларчета , хем ще лижат *** на воля.
809
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците карат хората си да се заселват в Крим. Дават им по-добри условия там, дори от презастроеното черноморие и хората отиват.
808
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що ревем сега? Да ближем *** на европейските и презокеански фашисти можахме, а сега ревем щото руснаците наложиха ответни мерки. Взривени складове преди 8 години и други измислици по пример на глупостите на другите васали чехите можахме без срам да твърдим, а сега ревем що руснаците ни наказват заради глупостта ни.
807
9
 
15
 
! Отговори
Гларус преди 2 години
Жалко, рускинчетата бяха добре, сега пак трябва да минем на грозни полякини
806
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До БайернКогато пуснеш чешмата и от там потече COVID пропаганда, вместо вода, ти ли си виновен?Само ВиК и електрото още не ни облъчват за ваксини, маски, шнорхели и ... каквото там се сетиш в този дух!
805
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И как да пътуват без визи? Диктатора е спрял издаването на български визи, затворил е българския визов център и наредил на "българското" МВнР да не комуникира с Русия?Я се вземете в ръце и започнете да правите причинно-следствени връзки, че съвсем станахте за смях с това угодничество!
804
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въздушното ни пространство ще е затворено за полети . Май.
803
7
 
5
 
! Отговори
Байерн преди 2 години
Малко офф-топик, но все пак. Баварците, за да пуснат децата на училище, искат да ги тестват 2-3 пъти седмично и да им бъркат в носа. С жена ми се изпокарахме дали да ги пуснем на училище или не. Тя е твърдо ЗА(защото всички щели да отидат) смята че образованието е много важно, аз смятам, че това са психически травми за децата(1ви и 3ти клас), да не говорим за разраняване на лигавици и тнт. Аз ли полудявам или всички около мен са промити мозъци. Какво е вашето мнение?
802
7
 
12
 
! Отговори
Ами Ок преди 2 години
Това е положението! Ще трябва да измислим малко нови начини ... а не алкохолен туризъм! Може да е пречистващо! Ще е болезнено, но може да е за добро!
801
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва една трета от Черноморието да бъде освободено от строежите и те да бъдат бутнати. Със строителните материали от съборените хотели, ще бъдат покрити старите сметища в черноморските общини. Проблемът са не руснаците, а българите, които са строили
800
13
 
11
 
! Отговори
Неделко Миленковски преди 2 години
До АнонименНе е лесно да си русороб....тук може всичко да е, но живеем в пъти по-добре от колхозниците. И недей гледа яхтите на Абрамович- дори в Подмосковието повечето градчета нямат канализация, освен магистралата Москва-Петербург няма да видиш еднородно парче асфалт по-голямо от 3 квадрата, а пред панелките има външни общи нужници. Не е зле малко да се пообразоваш преди да се изхождаш неподготвен.
799
9
 
7
 
! Отговори
тя преди 2 години
Щом много й " лае" устата ,така ще стане ! Външната ни мивистърка е за чувала !
798
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците нямат нищо против България, те разбират че сме нечии пудел и обслужваме чужди интереси. Няма страшно ще дойдат англичаните ще има терасинг и кафява акула.
797
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Неделко МиленковскиЩотот ти заради задокенската 'демокрация' толкова си натрупал че няма къде да ги похарчиш ли ?Тука мутрите дават всичко на народа и строят музеи и болници до училищата! А здравеопазването ни е направо 'безплатно'!:):)Не че пенсионерите ни има какво да ядат но купихме на заем и ние оръжия да си подрънчим!гледай себе си първо - по-съвсем -демократично е!
796
8
 
14
 
! Отговори
Загрижен преди 2 години
Съвсем демократично - казаха на руснаците НЕ и няма да летите, ..имам имот в България, имам бизнес в България - НЕ и НЕ!.. Какъв прекрасен свят са си устроили ;-))) Предлагам да пращаме и нашите другари там - те обчиат някой да ги управлява така, понеже демокрацията им отне много!