Над 12 000 военни в грандиозния парад в Москва, Путин: Този празник е свещен!

Демонстрирани бяха едни от най-новите военни машини в руската армия
603

Москва отбеляза Деня на победата над нацизма с внушителен военен парад, в който участваха близо 12 хиляди военни. Демонстрирани бяха и едни от най-новите военни машини в руската армия.

В тържествен марш през Червения площад преминаха 12 500 военнослужещи и 190 единици военна техника.

Президентът Владимир Путин наблюдаваше парада в компанията на ветерани от Втората световна война. В речта си той подчерта решаващата роля на руския народ за победата над хитлерофашизма. И нарече празника свещен за Русия.

Още по темата
"Той е наш по право на родство с тези, които са побеждавали, разбивали, смазвали нацизма, наш е по право на наследници от поколението победители. Поколение, което почитаме и се гордеем с него", заяви руският държавен глава.

Тазгодишният парад се случва в момент на изострени отношения между Русия и Запада, заради шпионските скандали и напрежението край границите на Украйна. Пред военните и гражданите, президентът Путин не пропусна да подчертае, че страната ще защитава твърдо интересите си.

"Русия последователно защитава международното право. В същото време ние твърдо ще защитаваме националните си интереси, за да осигурим безопасността на нашия народ", допълни той.

Вижте повече в репортажа на Яна Червенкова и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


603
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
338
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия осигури своята пълна селско стопанска независимост. Русия може да обезпечи изобилно изхранването на населението си. При всякакви условия, каквото и да става по света за руснаците винаги ще има обилно храна, топло и жилище.
337
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се прави на икономист. Мкого по умни от тебе го правят. Гледай си там простоватия живот и толкова.
336
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 426"Загубеняциии"Точно. Между другото, не е до не знаене: в смисъл, да, те са ограничени, неинтелигентни и неуки, но на опорките им е даван отговор хиляди пъти вероятно. За да ги повтарят, то е защото нямат друго какво да правят, а не защото досега не са получили отговори. А нямат какво друго да правят, защото са пропаднали, без перспективи и без бъдеще, тъй че им е все тая какво говорят и пишат. Важното е ден да мине друг да дойде. Това им е живота - на загубеняци.
335
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Повече от година икономиата на запада е блокирана, произвежда се по малко а се печатат все повече пари за да се плаща на безработните останали без работа заради "пандемията". Защо няма инфлация? Как мислите? Как рухват финансовите пирамите - от само себе си, или техните създатели в определен момент ги разрушават и касират печалбите. Имате ли и най-малката представа каква инфлация се задава?
334
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако за запада дойдат тежки времена. Представям си в изтока, какво ще е ;)( Компоти , вестник народно дело за тоалета , банани и краставица по Коледа. Мерси.
333
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Идват много тежки времена за Запада, а в България ще бъде ужас!
332
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При соца всеки имаше сигурен дом, надеждна работа и гарантирано материално обезпечено бъдеще. Обаче банани, и тоалетна хартия бяха дефицит, нямаше маркови дрехи и нови 15 годишни западни коли а хората не можеха да ходят на запад да стават миячи. Сега всичко това го имаме. Има и висока безработица. Има и страх. Див страх. Страх че ако останеш без работа губиш дом, губиш поминък, оставаш на улицата. А станеш ли на 40 години - тогава вече забрави да си намериш работа ако те уволнят.
331
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Класика кято напълним устата на Филите с факти и почват да обаждат. Толкова им е капацитета. Никога нямат факти. Няма и да имат, защото просто са лъгани. Момчета живеете в измислен свят. Добре е да се събудитеи да прочете за велика България и кой е рути и окупира. Кой й взе Македония и кой бута Сърбия против нас. Загубеняциии
330
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами те чехиите почти доброволно си отстъпват територията на Хитлер. Чехите винаги са били комплексирани и слагачи.
329
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русофилите влязоха в натуралното си състояние.Винаги ме е забавлявало как следват само природните явления: слънцето изгрява - започват да тролят с кафето. Слънцето залязва, време е за мъжка ръка.А казват, че западняците били "гейропа":))))))))
328
6
 
4
 
! Отговори
Кабелат преди 2 години
Ето какво пише Леон Дегрел в мемоарите си, като белгиец и доброволец от СС.Ние отидохме доброволно, за да се бием с антихриста, който щеше да погълне цяла Европа"Бихме се за християнството!Бихме се за Белгия, и за цяла Европа!
327
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 416"В Мюнхен Англия отстъпва на Хитлер Чехословакия"Не позна.Пробвай пак.
326
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние сме единствената държава, която се е радвала на окупаторите:))) Добре,че младите не са селлски соц труженици и четат. В поколенията преди 89та лъха на простата. Звучат, като омагьосани от Ким Чен Ун. Лъжа лъжа лъжаа... вече не знаят къде е остината. Ким лъже децата ,че САЩ го е нападнал и те са победили :) Не им казва, че е нападнал събратята им от ЮК . Комуниститее са дяволски изчадияя
325
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 415"Къде си да дойда да ... ?"Кремъл, питаш за кабинета на Кървавия пигмей, влизаш и си ти!:)))))))
324
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 401В Мюнхен Англия отстъпва на Хитлер Чехословакия вместо да обяви война на Хитлер. Хитлер си осигурява тила с Англия и САЩ за да почне война срещу СССР.
323
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ква Япония бе козяче, хахаха Ако? Той моста на Крим АКО беше потънал ама си е там оше, а Крим е руски хахаха
322
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 410"Те американките са толкова красиви, че на онанистите само рускини са им във фантазиите!"Като говориш за вас си русфилите няма нужда да го премълчаваш. И без това ти личи.:))))))
321
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти се радвай,че 45 след Япония не хвърлиха 2 и в Москва. Нямаше да имат нищо и над корема. Под корема видяхме, че нямат нищо. 2 г се криха зад Москва, доакто руските гледаха немците под корема :))) Така ще айде малко по смирени бъдете. Не сте толкова велики спокойно.
320
7
 
5
 
! Отговори
зед преди 2 години
""Англия сключва Мюнхенския сговор с Хитлер срещу СССР""Поредната брутална лъжа. Мюнхненският договор не е насочен срещу СССР по никакъв начин. Никой не е пречел на СССР да се намеси за защита на Чехия, ако е искал, но не това е била целта.Абсурдно е да се твърди че англичаните или други "лоши" искат да насочат Хитлер на Изток, при положение че те му обявяват война именно защото е тръгнал на Изток през ПолшаНо безсмислено е да се спори с бетонни глави майцепродавци
319
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До КабелатСССР нямат хора.. Всичко е избивано от Хитлер по пътя към Москва. Глада в Украйна е след като Украйна обяви независимост от СССР но Англия и САЩ не им пращат храна.