Над 12 000 военни в грандиозния парад в Москва, Путин: Този празник е свещен!

Демонстрирани бяха едни от най-новите военни машини в руската армия
603

Москва отбеляза Деня на победата над нацизма с внушителен военен парад, в който участваха близо 12 хиляди военни. Демонстрирани бяха и едни от най-новите военни машини в руската армия.

В тържествен марш през Червения площад преминаха 12 500 военнослужещи и 190 единици военна техника.

Президентът Владимир Путин наблюдаваше парада в компанията на ветерани от Втората световна война. В речта си той подчерта решаващата роля на руския народ за победата над хитлерофашизма. И нарече празника свещен за Русия.

Още по темата
"Той е наш по право на родство с тези, които са побеждавали, разбивали, смазвали нацизма, наш е по право на наследници от поколението победители. Поколение, което почитаме и се гордеем с него", заяви руският държавен глава.

Тазгодишният парад се случва в момент на изострени отношения между Русия и Запада, заради шпионските скандали и напрежението край границите на Украйна. Пред военните и гражданите, президентът Путин не пропусна да подчертае, че страната ще защитава твърдо интересите си.

"Русия последователно защитава международното право. В същото време ние твърдо ще защитаваме националните си интереси, за да осигурим безопасността на нашия народ", допълни той.

Вижте повече в репортажа на Яна Червенкова и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


603
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
318
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 404"Русия не започва войни, Русия ги завършва."Русия е започвала множество войни, включително ВСВ а последно тази в Украйна.А за завършване, Русия няма една успешна голяма война без да е била в съюз с някоя мощна държава.И така, за тая басня!:)))
317
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия не започва войни, Русия ги завършва.
316
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 399Там няма нищо.:))))
315
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 397"Англия сключва Мюнхенския сговор с Хитлер срещу СССР в 1938 г."Я кажи какво пише в "Мюнхенското споразумение"?:))))
314
8
 
4
 
! Отговори
Кабелат преди 3 години
Ако Япония беше нападнала СССР по суша, а Хитлер вместо да унищожи сам корабите си ги беше пратил в тила на врага, сега щеше да има справедливост.България щеше да си е осъществила националното обединение, Русия щеше да е 4-6 милиона населени (колкото са и тъй наречените славяни наистина), нямаше да има никакви граници и Райха щеше да просъществува.Чудно как досега в нито един руски филм досега не съм видял и капчица на благодарност към монголоидната раса, която беше използвана за пушечно месо
313
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен391 Османците са ги назовали този тип *** още през 15 век с една едничка дума- еничари! Тия предатели превземат Константинопол за неверниците- турци, еничарина коли и беси баща, братя, майка без никакво угризение на съвестта, защото е СЛЯП за правдата, от пропагандата на господаря му! Това са " българските" русофили- еничари!
312
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 387 Англия сключва Мюнхенския сговор с Хитлер срещу СССР в 1938 г. Британско-германското военноморско споразумение от 1935 г.
311
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ са бита карта. Светът е многополюсен вече.
310
8
 
5
 
! Отговори
зед преди 3 години
До Анонимен -Фашизма е тръгнал от Америка срещу Русия. Гледайте в тубата- медисън скуер гарден нациТОва е абсурд и ЛЪЖА. Не знам как е сега, но САЩ дълги години са имали възможност да унищожат напълно СССР или както сега е модерно да се казва да го изчегъртат, при това без да понесат каквито и да е поиследствия, но никакви стъпки в тази насока не са предприети.
309
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 390Евала един да разбира от история и войни. Русия никога не е печелила война сама. Дория Япония е бие на изтока. Войната Сащ - Япония е много по злобна от тая в Европа и е на 10,000кю от Сащ. Трудна за логистика и водене. Доста по интересна от военна гледна точка.Сащ са гений във военните действия.
308
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин и Китай се отказват от долара, затова е целият *** рев!
307
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 380Пинко тея дето хвалиш май не си прочел,че са те окупирали 44та година НАСИЛА. България ,не е обявила война на русия, нито ги е викала. Влизат в България с 200 хиляди армии и сменят правителство, а после избиват и стотици хиляди Българи. И днес ти се гордеешш с тея.... идва ми да повърна от такива хлебаркиии
306
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До зед384Елементарно е русия никога не е била велика сила, тя е печелила войните си в коалиция на едни големи европейски държави воюващи срещу други! Така " печелят" и срещу имп. Наполеон, така е и Първата световна + еврейския подарък 1917 г, така е и ВСВ! Русия може да плаши само слаби държави като нашата, грузия, украйна и подобни
305
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фашизма е тръгнал от Америка срещу Русия. Гледайте в тубата- медисън скуер гарден наци
304
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До зед/384"Не знам откъде е тази зверска ненавист на съвременна Русия към САЩ. Също и на русофилчетата списващи коментари тук."Аз знам.Руснаците винаги са се смятали за богопомазана империя, която е предопределена да "властва" над света.Преди да започне ВСВ Сталин си е мислил, че като смаже Хитлер и ще завладее цяла Европа. ще наложи комунистическа диктатура на континента и оттам нататък ще я използва за да се разширява нататък.САЩ са го принудили да се прибере в кочччината.
303
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Англия е много по-голям герой от москва. Англичаните 2г са сами срещу Хитлер. Гледал съм войната в детайли и се възхищавам от устойчивостта на Англия. Отдвлно разбиват кодирането на нацистите ,както и измислят първия Радар. Хитлер 2 пъти предлага на Англия съюз ,но те отказват. Русия изобщо не ли е сред мъжките държави. Те започнаха войната заедно с Хитлер.
302
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 382"Русофили ... Всички говорите едни и същи щуротии."Ти нали не си мислиш, че това е случайно?:)))
301
8
 
3
 
! Отговори
зед преди 3 години
До (-_-)Не знам откъде е тази зверска ненавист на съвременна Русия към САЩ. Също и на русофилчетата списващи коментари тук. САЩ воюват срещу тристранният пакт на фронтове в Тихия океан, завладените от Япония територии, също в Атлантическия океан, Африка, Западна и Южна Европа Същевременно снабдяват СССР със голямо количество суровини и техника.СССР води явни заигравики със Хилтер, но когато получава удара, овряква Света, та и до днес.И няма смирение или благодарност, само хейт
300
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
380Остави фантазиите си отстарите ленти, я кажи кой има атомно оръжие 1945 г? Май США а? Или и това не е така, ти *** руски имаш ли си идея на какво щеше да прилича русията ти, ако САЩ са ги заблъскали тях с атомни бомби, а не Японците??? Бе вие всички руски еничари сте 80% шизота бе!
299
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 380Говориш напълно неадекватни исторически неща. Нямаш нито един факт. Договаряне Наем-Заем не е промиване на мозъци а реалност. Видял съм доста русофили,които са тотално невежи по история. Всички говорите едни и същи щуротии. Вземи се образовай ,не се излагай.Русия няма ВВС, ВМА, модерно оръжие, пари и храна ... как точно победи Хитлер :))