Над 12 000 военни в грандиозния парад в Москва, Путин: Този празник е свещен!

Демонстрирани бяха едни от най-новите военни машини в руската армия
603

Москва отбеляза Деня на победата над нацизма с внушителен военен парад, в който участваха близо 12 хиляди военни. Демонстрирани бяха и едни от най-новите военни машини в руската армия.

В тържествен марш през Червения площад преминаха 12 500 военнослужещи и 190 единици военна техника.

Президентът Владимир Путин наблюдаваше парада в компанията на ветерани от Втората световна война. В речта си той подчерта решаващата роля на руския народ за победата над хитлерофашизма. И нарече празника свещен за Русия.

Още по темата
"Той е наш по право на родство с тези, които са побеждавали, разбивали, смазвали нацизма, наш е по право на наследници от поколението победители. Поколение, което почитаме и се гордеем с него", заяви руският държавен глава.

Тазгодишният парад се случва в момент на изострени отношения между Русия и Запада, заради шпионските скандали и напрежението край границите на Украйна. Пред военните и гражданите, президентът Путин не пропусна да подчертае, че страната ще защитава твърдо интересите си.

"Русия последователно защитава международното право. В същото време ние твърдо ще защитаваме националните си интереси, за да осигурим безопасността на нашия народ", допълни той.

Вижте повече в репортажа на Яна Червенкова и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


603
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
298
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До (-_-)"Очевидно има бая промити мозъци.. САЩ влизат чак тогава във войната, когато става ясно, че нещата отиват в полза на Русия {тогава съветски съюз}"САЩ влизат във войната веднага след нападението над Пърл Харбър.Веднага отивай да си допиеш с бояришник.
297
5
 
6
 
! Отговори
(-_-) преди 3 години
Очевидно има бая промити мозъци.. САЩ влизат чак тогава във войната, когато става ясно, че нещата отиват в полза на Русия {тогава съветски съюз}.И без тях победата във войната е ясна. По същия начин хвърлят 2 атомни бомби върху вече съсипаната Япония.САЩ дори не успяха да се преборят с Корея и Виетнам.. За какво въобще говорите бе?Единствените, които клякат пред тая cган са индианците, които просто нямаха оръжия тогава иначе щяха да ги попилеят..
296
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При елцин, Русия беше посмешище, факт. Чесна кацна на червения, курск потъна и много други. Сега Русия при Путин е фактор и янките реват от яд, тоест насъскват васалите си като боко да лаят..
295
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да не забравяме ,че по това време Сащ вече е ядрена сила и може да подчини всеки за броени минути. Русия да не забравя, че беше подщадена, като държава започнала ВСВ.Днес да ми се правят на герои! Алооо вие започнахте войната заедно с Хитлер да завладявате нови територии. Ако Хитлер не беше ви изпреварил, щяхте да нападне те или него или други държави след Полша. Сега ми се правите на жертви...пфууу
294
2
 
3
 
! Отговори
Кабелат преди 3 години
До АнонименНищо подобно!Украйна е независима, или по-скоро освободена дори след Гладамор, в който измират повече украинци, отколкото уж евреи.Тя, както всички други е част от СССР, но насилствено, и затова не се обичат и до днес.Прочети Парижкото споразумение преди да ми дрънкаш глупости.
293
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 373"И до днес Русия трепери от Германия."Като гледам реакцията на поста ти, май и русофилчетата покрай техните господари треперят от Германия.И има защо.:))))))))
292
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пътят на САЩ1. Тежка военна битка с ВМА на Хитлер в Атлантически океа. За да отвори коридора за доставка на техника и храна до Англия. 2. Доставка на 15к самолети, техника, муниции, храна к какво ли не.3. Битка с ВВС на Хитлер за овладяване на небето над Германия.4. Бомбардировки на цяла Германия и скъсване на доставките и армията на Хитлер. 5. Войната свършва.6. Русия чака всичко това около Полша и влиза, като "победител: 7. Я стига:))) 8. Сащ е новия цар на света.
291
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 357комунистите дават 20-тина милиона жертви, но преди това са избили 2-пъти повече руснаци..Руския цар е постоянно във войни от 1904 г. с Япония, Англия после ПСВ и накрая гражданската война до 1930 г. Няма как без жертви в толкова дълга война и накрая пада и сам царя и царицата.
290
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И до днес Русия трепери от Германия. Путин не смее да каже нищо против немците. Навремето Сталин е живял в страх, че Хитлер все още е жив. Англия и САЩ ги спасиха от мощта на Вермахта. И те си го знаят. ;)
289
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 369Дори "великия" Покришкин е летял на американски самолет. След като свършва войната съветските лидери се опитват да му пробутат скапаните им самолети - за пропаганда.Руските тролчета е спорно дали имат завършен 8ми клас. Като грамотност са под това ниво.
288
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да си припомним малко историята!На 22 юни 1941 е нападнат СССР не само от Германия , но и от Европа!На границите има армии на пет държави начело с Германия и още девизиите на 13 държави.С други думи 18 европейси държави нападат СССР !!!
287
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко станаха победите на Путин изтървах му края. Крим, Сирия, Грузия, Армения, Либия, Марсилия.. Да боя по английските хулигани в Марсилия ми е любим...
286
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 366Нвма значение, кога се включват. А какво са направили. Мкогк си необразован да спорим по темата. Първ8 се образовай, колко техника е достига Сащ в Европа. Колко храна е занесла на Русия. Второ без ВВС Русия няма никакъв шанс нито срещу Хитлер, нито срещу Англия. Камо ли Сащ.
285
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименСАЩ помагат на Германия да ги нападне и после на СССр за да се избият едни и други и САЩ влизат в Москва.
284
5
 
8
 
! Отговори
(-_-) преди 3 години
САЩ се включват във войната чак накрая, а преди това съюзничат с едните и другите, според интереса. Общо взето грабят всичко що става за нещо от немците, дори военнопрестъпници 'спасяват' в името на своя интерес..Участник - да, но победител?
283
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Славна армия, победила Наполеон, Хитлер, Турския султан, Китай, и САЩ в Сирия! Слава!
282
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия решено е най слабата в тая война. Хитлер унищожава ВВС и още в началото. Пехотата и е слабо въоръжена и гладна...със старо оръжие.само за няколко месеца Хитлер е в Сталин град и си седи там 2г .Русия реално е била свършена и само помощта от Сащ е изважда от ада. И днес д се говори против Сащ е нелепо. Самия Сталин е признал,че без Сащ ....войната щеше да има друг край. Четете ,не се поддавайте на лъжи ...от ***
281
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре че бяхте в съотношение 10 към 1. А и Хитлер е бил ***.Иначе да 3 милиона атакуват 250 хиляди и едвам побеждават.С яко подпиране от англичани и американци
280
6
 
7
 
! Отговори
Кабелат преди 3 години
Искам да напомня на господата русофили, че Беларус, и Украйна гласуват, че България е страна победител във войната, но Русия казва, че ние сме загубили!
279
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 357"комунистите дават 20-тина милиона жертви, но преди това са избили 2-пъти повече руснаци..."Само един комунист може да е толкова нагъл, че да избие тия, които му пречат, и след това да ги включи в "общата" бройка за борбата с нацизма, и да вади дивидент от това: лозунгът на комунистите винаги е бил - да превърнем престъпленията си в благородство!И до ден днешен е така: Путин избива опозицията под предлог, че "пази" Русия!