Парадът на Победата започна в Русия

Страната отбелязва 76-та годишнина от победата във Втората световна война
9 май 2021 11:22, Петя Славова
639


Снимка: БГНЕС

Започна парадът на Победата, посветен на 76-та годишнина от победата на СССР във Втората световна война, предава TACC.

Заедно с президента на Русия, като почетен гост на парада, пристигна на Червения площад президентът на Таджикистан Емомали Рахмон. Заедно с него Путин се изкачи на централната трибуна и зае място на първия ред, заобиколен от ветерани от Великата отечествена война. От дясната страна на Путин е Нина Михайловна Данилкович, която през годините на войната е взела участие в партизанското и нелегалното движение, отляво е ветеранът Василий Гаврилович Пронин, който е участвал в битката при Курската дъга.

Още по темата

Преди да заеме мястото си, Путин говори накратко с някои ветерани, поздрави мнозина с ръкостискане. Рахмон също се намира на първия ред на трибуната.

Централната трибуна на Червения площад е предназначена за 150 души. От нея парадът ще бъде наблюдаван от ветерани от Великата отечествена война, ветерани от други военни операции, както и юнкери на Московското военно училище Суворов, ученици от интерната на Министерството на отбраната и курсанти от Военния университет на Министерството на отбраната. Времето в столицата е прохладно, на гостите бяха раздадени одеяла и дъждобрани, предава "Фокус".

Както беше съобщено по-рано, по време на главния парад в чест на 76-годишнината от победата във Великата отечествена война в Москва, ще преминат 37 парадни формирования по паветата на Червения площад. Ще дефилират и над 190 единици военна и специална техника, както историческа, така и съвременна. Парадът на победата ще бъде завършен от 23 хеликоптера и 53 самолета на Руските въздушно-космически сили.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


639
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
438
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С една дума, създаваш си опозиция, която да привлече инакомислещите и да ги заблуди те, че някой по върховете е с тях. Също като седесарите, които псуваха БКП, а накрая 90% от тях се оказаха с картончета в ДС.Дяволът е дошъл на земята с голям гняв, та ако е възможно, ще се опита да заблуди дори и избраните. Как да го направи? Ами просто слага свои хора, които да имитират борба с банкстерите. Едно нещо трябва да ви е ясно - ако не си брат в някоя ложа, няма кой да те пусне над определено ниво.
437
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И още нещо за Шеломович, по който много иначе разумни хора припадат. Медиите на световното хазарско банкстерско задкулисие всячески се стараят да легитимират лицето Шеломович като " антисистемен" играч, пускайки крайно нелепи слухове, които много лесно могат да бъдат опровергани и така да се утвърди авторитета на протежето им пред антиглобалистите като единственият силен противник на статуквото.Много елементарна примка, ала твърде успешна, както виждаме.
436
1
 
2
 
! Отговори
пущиняк преди 2 години
До анонимен 562, Поинтересувай се, няма да ти е излишно! Може да научиш неща, за който никога не си предполагал, че може да бъдат факт. Това пък може да те накара да поумнееш и да спреш да повтаряш едни и същи глупости, дето си ги чул по медиите!
435
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дефакто, нито един от т. нар. руски милиардери не е руснак.
434
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И още нещо за Октомврийската революция, което потвърждава думите ми. САЩ не само са финансирали Бланк и Лейба Бронщайн, но в щатската преса са се леели дитирамби за революционния полъх на изток, докато в Русия се е разнасяла до небето миризмата на християнски трупове, струпани на купчини.И ако някой си мисли, че същите господари в костюми не владеят сега Русия, щото видиш ли нямала нищо общо с болшевишкия СССР, то жестоко се е излъгал.
433
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До пущинякИзбягвам да "казвам" за неща, за които не знам достатъчно, а партенките на русофилите не са нещо, на което ще си базирам мнението.
432
3
 
2
 
! Отговори
пущиняк преди 2 години
До анонимен 558, Едно си баба знае, едно си бае. Кажи де, защо "убиеца" Путин не е утрепал досега Герман Греф?
431
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отдавна няма Русия и САЩ. Има Източна и Западна Хазария. Ние нямаме място в това мнимо противопоставяне, в този театър.Защото, повярвайте ми, върхушките на двете Хазарии не се мразят, поради простата причина, че са от едно и също племе и имат обща цел. Но пък за сметка на това насажда враждебност между двете нации, които нямат реално какво да делят.
430
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До пущинякНе е никак "противоречива".Чист убиец си е.
429
0
 
0
 
! Отговори
пущиняк преди 2 години
Нещо повече, дори и не го маха от този пост!
428
0
 
2
 
! Отговори
пущиняк преди 2 години
До до пущинак,То че Путин е много противоречива личнст спор няма! Аз всъщност не съм му фен. Само че на вас, американофилите, кой ви каза, че падне ли Путин от власт и веднага Крим ще бъде върнат на Украйна например? Вторият по резултат на миналите президетски избори в Русия, Павел Грудинин също подкрепи руския суверенитет върху Крим. Не подкрепя този суверенитет и дори публично заявява това шефа на най-голямата руска банка, Герман Греф! Само че Путин нещо не и тпъгнал да го трепе него.
427
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 551 Кво си се загрижил за сърбежите ,и на тях им е ясно,че отдавна са загубили мнозинство в Косово .НАТО даже ги спаси от албанското разрастване към НИШ.Общини като Буяновац,Прешево,Медведжа са вече 90%албански , тези общини не са в Косово!
426
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се смяташ за антиглобалист, а да вярваш, че хора с имена Мендел, Еделщайн и Шеломович са срещу Ротшилд, Рокфелер, Шварц...О, санкта симплицитас!
425
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До пущиняк"Как по-точно прецени, че Путин е излязъл извън контрол и че е убиец?"Де да знам, мисля че кървавата следа след него от избитите опозиционери, журналисти, лекари и в крайна сметка, обикновени руски граждани говори за това?Знам че на русофилите ви е трудно да работите с такива факти, тъй че не очаквам да се съгласиш с мен.Карай си по листчето!
424
1
 
4
 
! Отговори
пущиняк преди 2 години
В Косово пък референдум даже нямаше, а и много добре знаем кога точно албанците станаха мнозинство в Косово. За разлика от тях руснаците са мнозинство в Крим от 200г. насам. Най-смешно беше, когато по родните медии твърдяха, че хората в Крим гласували на референдума под дулата на автоматите на части от руската армия!
423
1
 
3
 
! Отговори
пущиняк преди 2 години
Как по-точно прецени, че Путин е излязъл извън контрол и че е убиец? Може би Путин изгори живи над 140души! Знаем ви оснавната мантра- "анексията" на Крим! Само дето тази "анексия" изобщоне е прецедент. По абсолютно същия начин е била присъединена сирийската област Александрета(Хатай) към Турция, като там дори са вкарвани допълнително турци от Турция, че да може да мине успешно референдума.
422
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Лошо СедларовНали уж нищо не били правили "двамата шпиони"?
421
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 545На теб Господ скоро няма да ти прости, защото не се вижда как ще станеш грамотен и ще продължаваш да правиш същите грешки.Между другото, червените сте атеисти, тъй че нарушаваш партийния ред.
420
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гаргите у наше село много се разтроиха от путинските пушкала.
419
0
 
2
 
! Отговори
Лошо Седларов преди 2 години
Пак е добре,че тези танкове от войната още вървяят щот за новите нема Китайски батерии а и шерпите намаляха и няма кой да ги тика !То нема и смисъл от оружия де.Путин с двама шпионина ги напраай разногледи жендърите!