Парадът на Победата започна в Русия

Страната отбелязва 76-та годишнина от победата във Втората световна война
9 май 2021 11:22, Петя Славова
639


Снимка: БГНЕС

Започна парадът на Победата, посветен на 76-та годишнина от победата на СССР във Втората световна война, предава TACC.

Заедно с президента на Русия, като почетен гост на парада, пристигна на Червения площад президентът на Таджикистан Емомали Рахмон. Заедно с него Путин се изкачи на централната трибуна и зае място на първия ред, заобиколен от ветерани от Великата отечествена война. От дясната страна на Путин е Нина Михайловна Данилкович, която през годините на войната е взела участие в партизанското и нелегалното движение, отляво е ветеранът Василий Гаврилович Пронин, който е участвал в битката при Курската дъга.

Още по темата

Преди да заеме мястото си, Путин говори накратко с някои ветерани, поздрави мнозина с ръкостискане. Рахмон също се намира на първия ред на трибуната.

Централната трибуна на Червения площад е предназначена за 150 души. От нея парадът ще бъде наблюдаван от ветерани от Великата отечествена война, ветерани от други военни операции, както и юнкери на Московското военно училище Суворов, ученици от интерната на Министерството на отбраната и курсанти от Военния университет на Министерството на отбраната. Времето в столицата е прохладно, на гостите бяха раздадени одеяла и дъждобрани, предава "Фокус".

Както беше съобщено по-рано, по време на главния парад в чест на 76-годишнината от победата във Великата отечествена война в Москва, ще преминат 37 парадни формирования по паветата на Червения площад. Ще дефилират и над 190 единици военна и специална техника, както историческа, така и съвременна. Парадът на победата ще бъде завършен от 23 хеликоптера и 53 самолета на Руските въздушно-космически сили.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


639
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
11
 
17
 
! Отговори
Бау преди 2 години
Радев и Сидеров там ли са?
17
4
 
13
 
! Отговори
izh преди 2 години
Te са богати на суровини, ще продадат титан на американците, ще финансират парада и после ще се тупат по ордените - ей как ги изработихме капиталистите да ни финансират дунанмата. А сега сериозно: Войната я печели руския народ въпреки изключително тъпанарското военно ръководство действащо със стратегии от времето на Суворов, жертващо бъдещето на нацията т. е младите и по грамотните. Не напразно една обрана до нула Герматия 25 години след войната отпуска на СССР заеми за покупка на техника
16
17
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Честит празник на братския руски народ, и народите от бившата СССР.С благодарност за подвига и саможертвата, по унищожаване на мракобесната доктрина на нацизма.
15
22
 
18
 
! Отговори
Granik преди 2 години
Това Северна Корея ли е ?
14
14
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Без руската саможертва сега цели народи и раси щяха да бъдат претопени от обезумялите от кръвожадност и злоба есесовски извратеняци със зализани противни прически!
13
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Горд народ.
12
34
 
18
 
! Отговори
Лили Иванов преди 2 години
Тия на черния площад ,ако им хвърлиш от самолет визи за ЕС, ще се избият и ще опразнят площада за 2 минути.
11
14
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Велика огромна страна! Честит празник братушки! Днешният Американски империализъм,в който и ние сме част от 31 г вече,е един лицемерен строй! Вие запазихте единността си! Слава на загиналите герои! Загинали,за да я има днес Русия и е фактор,в днешното съвремие! Слава!
10
2
 
7
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
На език какъв в заглавието словоредът е?
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До SakоОбратното на умник.
8
15
 
14
 
! Отговори
Тошето Ю ЕС ЕЙ преди 2 години
През соца се бришехме с Работническо дело във външния нужник, карахме москвичи, ядохме гадни марципани и одехме с мазни зализани перчеми, а сега при демокрацията сме с модерни тоалетни с LED огледала, фърчиме с мерджаните, ядеме тоблерони и бадеми и сме с модерни пречески и имаме вили с басейни!
7
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само да кажа ,че Чебурашка и Калеко са най-гну-ните предатели на България и Кирияк Стефчовци на н та степен!Позор и срам сте вие за България !Но Радев ще си свърши работата ,ако знаете какво е приготвил на всички фашизо.*** ..................
6
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Другата година пожелавам парад по улиците на НЮ Йорк и статуята на свободата гордо закичена с червения флаг.
5
19
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия поведе съветските социалистически републики и нанесе смъртоносна рана на западния фашизъм, който обаче до днес не е напълно изкоренен.
4
38
 
20
 
! Отговори
Saki преди 2 години
Това е една далечна държава, която си чества ,някакъв техен си празник. Какво ни засяга нас българите?
3
24
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
гнусни фашизирани империалисти...
2
20
 
44
 
! Отговори
Азимов преди 2 години
Слава!Единствената ненаведена нация.
1
33
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боли ме фара