Русия гони служител на българското посолство

Това е ответна мярка, съобщи Москва
26 май 2021 13:15, Елка Василева
103
Русия гони служител на българското посолство
Снимка: архив, БГНЕС

Русия обяви за персона нон грата служител на българското посолство в Москва като ответна мярка. Това съобщи днес руското външно министерство, предаде ТАСС.

Още по темата

Според съобщението днес българският посланик Атанас Кръстин е бил поканен в министерството и там му е била връчена нота, с която служител от посолството се обявява за персона нон грата.

"Въпросната мярка е отговор на взетото през април от българската страна немотивирано с нищо решение да бъде обявен за персона нон грата дипломат от посолството на Русия в София", се казва в документа.

На 29 април българското външно министерство съобщи, че е взето решение за експулсиране от страната на руски дипломат. Ден преди това българските власти заявиха, че прокуратурата на страната подозира шестима души от Русия като замесени в експлозии, станали от 2011 до 2020 г. във военни складове, в които е съхранявана продукция на компанията ЕМКО, предназначена за износ в Грузия и Украйна, както и в опит за отравяне на шефа на ЕМКО Емилиян Гебрев, отбелязва ТАСС, цитирана от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
12
 
24
 
! Отговори
руснак преди 2 години
Мога само да кажа, че от жлъч и злоба ще се поболеете.Такава омраза безпочвена без фундамент е присъща само на племе достигнало дъното, а иначе е видно, че прогресивно намалява мислещото население по тези земи, то и HR отдела ни по CV-тата може да го разбере човек, а бяхте НАЦИЯ със самочуствир, а сега сте плямпащи обеднели васали!Тъжно и жалко е да ви чета писанията, времв е за работа, а той кервана си върви....
40
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лошо! Няколко девушки ще спрат да бъдат унождани регулярно.
39
18
 
15
 
! Отговори
до 45 преди 2 години
Гледай сега, никой не мрази руснаците. Аз имам много приятели в Русия и ходя редовно по проекти там (технологичен сектор). По-миналата година съм прекарал сумарно 4 месеца сред мои приятели и колеги там (руснаци). Мразим руската политика (както и 90% от интелигентните руснаци). Това как ти плащаш някакви заплати по 2000лв., колкото на касиерка в Била не е интересно. И Аз плащам заплати, ама далеч над 2000лв.. Западните компании плащат десетократно на тебе на стотици хиляди хора в България.
38
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да си прибират надзирателката от концлагера - Митрофанова. И всичките навлеци от Камчия. Никой не ги е канил.
37
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До руснак Положението при теб излиза извън контрол. Ходи на лекар!
36
12
 
18
 
! Отговори
руснак преди 2 години
74 човека (62 семейства, от които 54 са четиричленни, 2 петчленни и 6 тричленни)На повечето семейства работи само единият член от семейството)Заплатите нв са високи, но са над средните за страната, имат осигуровки (задължителна и допълнителна пенсионна от фирмата)Получават 13 заплата + премии за Великден.Имам договор с частна клиника за да имат хората 24/7/365 възможност за здравеопазване и 30% от разход за лекарства и преглед го поема фирмата ми.Имат и всички отпуски, както смятам, че е ре
35
14
 
27
 
! Отговори
руснак преди 2 години
Аз нямам против да напусна България, но 74 човека - българи ще трябва да ги оставя на вас и вашето правителство, а данъците, които плащам тук ще трябва да ги плащам в Гърция, то е просто!Винаги съм хранил топли чуства към Българите, но вие тук сте антипод на всичко българско!Вие ще продадете и майка си и баща си за пари и тщеславие, но....няма да напусна, тук се родиха децата ми, тук давам храна на Благодарни Българи, които не мразят, като диви балкански селджуци....Здраве и късмет на всичк
34
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що?Средният българин какво знае за САЩ и за Русия?Континента ще го нацели, ама нататък?
33
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До В ответИ паметника да им гръмнем, пак е нещо.
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Емил БоевДоста си ***.Нотата се предава на посланика, не на самият изгонен.
31
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хамерикантците не били чували за България. Кои американци - ония от Бронкс ли?! Там Оксидираните знаят, че Испания се намира в Латинска (Южна) Америка, но я мръдни из офисите в Манхатън, където бачка елита и ше сФаниш знаят ли дека сме, или Да. Все едно да идеш в Столипеново и да попиташ коя е столицата на кралство Бутан. Забрави.
30
3
 
6
 
! Отговори
Емил Боев преди 2 години
Днес .бг пускате невярна информация ,Русия изгони директно нашият посланник във Русия Атанас Кръстев ,а не някакъв служител .Това е вярната информация предадена от Руски медии .
29
1
 
5
 
! Отговори
СТИГА С ТОЯ НОВИЧОК преди 2 години
Ако беше руска отровата, да са се гътнали на мига, а нямаше нужда да убиват котката на СКРИПАЛА. А той жи и здрав и дъщеря му също. ГБРЕВ и той една валка душица, трафикатнт и и бандит, дърт п.ръч, и него тровили, Че той да си мие марулите по-добре, че от нитрати ще се гътне и без Новичок...Нали и Навали уж го тровили, ама пак никой не знае с какво точно, германците си мълчат "скромно" и не дават шишето
28
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз пък ако бях на мястото на *** - щях да закрия българското посолство за една година или за две. Ей така. Свят голям, притрябвали им на *** Ганчовци...
27
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се махат всичките!Руснаци в България не ни трябват!
26
0
 
1
 
! Отговори
до 11 преди 2 години
До АнонименА той си замина предварително....
25
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 23 Ние ли шпионираме и гърмим боеприпаси на чужда територия, или те? М?
24
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Техните агенти троват тук хора с Новичок!Да се махат на мига!!!!!
23
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 19 "Русофилите са гнусни типове с внуци в Америка" Те затова мразят САЩ: щото живота на роднините им там им напомня за собствените им неудачи. Те мразят СЕБЕ СИ! Затова и когато някой руски сатрап като Путин унижава езика ни, те се радват, защото го говорят и обичат да се чувстват унижени!
22
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С какво американофилите и еврофилите са по добри от русофилите ,не са ли и те същите продажници и *** и въобще къде са българофилите ?