България гони още един руски дипломат

МВнР настоя руските дипломати у нас да спрат да шпионират
29 апр 2021 15:00, Елка Василева
103
България гони още един руски дипломат
Снимка: МВнР

Министерството на външните работи на Република България обяви още един руски дипломат за персона нон грата и поиска правоохранителните органи на Руската федерация да окажат пълно съдействие на българските власти в разследването на взривовете в български оръжейни складове, унищожаването на веществени доказателства при пожар и отравянето на трима български граждани, за да може да бъдат разкрити извършителите и предадени на съд.

Още по темата

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева проведе задълбочен и сериозен разговор с посланика на Руската федерация в София, съобщи външното ни министерство. България желае да поддържа равнопоставени и взаимноизгодни отношения с Русия и в тази връзка настоява за активно и резултатно съдействие от руска страна за изясняване на обстоятелствата около инцидентите на наша територия.

Обърнато бе и внимание на някои публични коментари на официални руски представители, които българската страна смята за напълно неуместни.

"Ние сме партньори и съюзници в ЕС и НАТО, но това не означава, че имаме стопани, както заявихте наскоро пред медии. Българските служби работят единствено в интерес на националните ни интереси", каза Захариева пред руския посланик.

Българският първи дипломат заяви, че МВнР си запазва правото за още ответни действия и настоятелно поиска от посланика руските дипломати да прекратят извършването на действия, несъвместими с Виенската конвенция за дипломатическите отношения.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
2
 
2
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
АБЕ , ТРЯБВАШИ ВСИЧКИТЕ ДА ГИ ИЗГОНИТЕ!У ТАЯ КРЕПОСТ --НАРЕЧЕНА "ПОСОЛСТВО"....ДА ОСТАНАТ САМО 4-5 -ДИПЛОМАТА И ЧИСТАЧКИТЕ /от КГБ/....Напълно ни е достатъчно !
76
4
 
2
 
! Отговори
ГРУ преди 2 години
По-добре питай КЪДЕ НЕ СА ВЗРИВЯВАНИ.
75
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прочетох един дипломат и си рекох:Брех-Руската посланичка Мутрофанова изгоре. Изгониха я.....
74
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на Захариева! С какъв замах само наби до кръста yшанката на посланичката!
73
3
 
6
 
! Отговори
... преди 2 години
Днес информационния поток ни поднесе доста приятни новини...
72
4
 
4
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
Е ДОБРЕ ДЕ!-КАДЕ СА ВЗРИВЯВАНИ БЪЛГАРСКИ ОРЪЖЕЙНИ СКЛАДОВЕ-И АЗ ДА НЕ ЗНАМ?
71
0
 
2
 
! Отговори
до Родолюбец преди 2 години
нещо се обърка с Варна и Бургас, там има 20000 руснака, София да му мисли.
70
9
 
8
 
! Отговори
Родолюбец преди 2 години
Когато загърмят оръдията и руснаците унищожат с ракетни удари краварските бази ,а в последствие изгорят първо Варна и Бургас,ще видим къде ви е куража!?Ама то е лесно да. дудняте,американски !Вие напълнихте гащите от една корона,та ще се биете с руснаци и китайци и т.н.Пак ще запълните дупките ,като едно време.Неутрална България!!!!
69
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виждам че има и доста руслямци в този форум.Марш от българските форуми,които сте налазили като бълхи.Да не забравите и българските си слуги,които са на принципа"ла.йн.о да е ,от Русия да е", да им е сладко!Засранци.
68
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
покрай вируса една година голема мъка за русофобията, нямаше статийки за Русия, клишетата седяха неизползваеми. Сега омекнаха мерките към вируса и статийки вече има . Душата на русофоба грее.
67
8
 
10
 
! Отговори
до 74 преди 2 години
приятелю изби рибата, какъв историк забележителен. За какво ще ни напада Русия бе, 20000 руснака живеят постоянно по черноморието. Тръбата им минава през нас. 70% от българите нямат нищо против русия.
66
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само руските *** си позволяват да обиждат България. Че се и надяват Русия да ни нападне. Вие сте хора с чуждо самосъзнание, но дори не го проумявате! Всяка една империя промива мозъка на българите, за да настройва едни срещу други - така Византия създава сърбите, Османците създават "българските турци", руснаците славяните и македонците. Това не го проумявате и падате в капана на врага.
65
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
мдаа до Мъглиж са намерени фас от Беломорканал и капачка от одеколон Тройной, същите е имало и в чехия. Петка и Чапай са ги забравили.
64
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма такива некадърници като руснаците.Огромна страна с неограничени природни ресурси,а мизерията е навсякъде.Има нещо много сбъркано в блатото.Може би,защото се прекланят не пред Бога,а пред Гасударя.
63
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като разпуснем ДАНС и всички държавни органи дето са проспали, незабелязали, замели следите и създадем нови и ЕФЕСТИВНИ. ще ти кажа. Но тогава ти няма да можеш да пишеш тук, а ще си отпътувал за Масква, ако успееш де. Марш в Голямата Кална К-очина...
62
3
 
4
 
! Отговори
до 47 преди 2 години
в интерес на истината Булгаристтанн има като минеш Малко Търново и се обърнеш така пише Bulgаristan 3km. Виж твоето отроче на изпиления ти мозък Русластан или каквото си сътвирил само в твоята глава се джурка
61
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мааааааа-хаааааааааааааааааааааа....ЕДИН шпионин е изгонен. За 4 /ЧЕТИРИ/ взрива.Отделно, че те са много повече. ЧЕХИЯ-чест и хвала -за 1 взрив изгони 18 руски шпиони. Ние ТРЯБВА ДА ИЗГОНИМ НЕЗАБАВНО 72 ПАРЧЕТА. И лез това в руското пасальство/с размерите на цял квартал в "Изгрев" са цели чарди и спят на триетажни нарове, и то на смени...Да ги изпратим дружно към Голямата Кална ***....
60
5
 
4
 
! Отговори
до Дияна преди 2 години
Диянка те няма да ти отговорят щото не знаят как. Ще измъдрят някое евро атлантическо клише за нац сигурност и толкова .
59
6
 
4
 
! Отговори
До 60 преди 2 години
В руслямистан имате странни представи за нормалност. Но ако ти си нормален, не искам да знам какви са ви ненормалните.
58
8
 
2
 
! Отговори
До 63 преди 2 години
Запада ги спаси от немците през ВСВ. Иначе Вермахта все ги беше прегазил.