Путин категорично против членство на Украйна в НАТО

Ракетите ще стигат до Москва за 7-10 минути
10 юни 2021 14:55, Елка Василева
149
 Путин категорично против членство на Украйна в НАТО
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин се обяви категорично против евентуалното членство на Украйна в НАТО.

В интервю за телевизия „Русия 24“ Путин заяви, че половината от населението на Украйна е против членството на страната в Северноатлантическия алианс.

„Най-малко 50% от жителите на Украйна не искат страната да се присъединява към НАТО. Това са умни хора. Те не искат да се окажат на огневата линия, да бъдат разменна монета или пушечно месо“, каза руският президент, цитиран от БНР.  

Путин подчерта, че никой не се е съобразил с мнението на Русия при разширяването на НАТО на изток.

Той даде пример с разположените в Полша и Румъния елементи от американската противоракетна отбрана, които според него могат да се използват и за нападателни цели.  

„Да си представим, че Украйна стане член на НАТО. Времето за полет на ракетите от Харков и Днепропетровск до централната част на Русия и до Москва ще се съкрати до 7-10 минути“, каза Путин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
12
 
14
 
! Отговори
Това не са доводи преди 2 години
Особено за бъдеще време ! От космоса до Москва колко минути са ? Путин е тръгнал на Щатите да се ръби , и в момента съм сигурен ,че вече има качени оръжия горе , скоро горе ще гъмжи от всякакви нови технологии .Ако русия иска да се мери със Нато скоро хората там и да искат няма га могат да платят такава висока цена. На Путин мерака да е някакъв противовес на Щатите е невъзможен само на хляб да минат в Русия пак не могат .
19
13
 
18
 
! Отговори
Майна преди 2 години
И КОЙ Е ТОЯ, ЧЕ ДА ОПРЕДЕЛЯ ПОЛИТИКАТА НА ЧУЖДА ДЪРЖАВА??? ИЛИ ПЪК СМЯТА ЦЯЛА УКРАЙНА КАТО ЧАСТ ОТ РУСИЯ?! НЕНАЯДОХА СЕ НА ТЕРИТОРИИ ТИЯ ....!
18
11
 
14
 
! Отговори
Леша преди 2 години
От България ще стигат за 10-12 минути, каква е разликата?
17
15
 
15
 
! Отговори
българин преди 2 години
Кой го пита тоя , недоносения !
16
12
 
13
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До Христо - Кастро се спомина Ице. Не съм останал с впечатление кубинците да ритат да са руска ракетна база. Но пък ти може да си по информиран. На мен обаче ми изглежда, че са по отворени към Америка. Те така.
15
12
 
13
 
! Отговори
Чебурашка преди 2 години
Скоро и този ще отнесе шамарите, ама руснаците бият много по-лошо...
14
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой беше тоя ? Има ли пари да говори със запада... май беден идва
13
11
 
8
 
! Отговори
78 преди 2 години
Освобождението е дошло от Украинските земи
12
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Червените линии ги чертаят силните на деня.В случая Русия и Путин.
11
16
 
12
 
! Отговори
Паметлив преди 2 години
Изплю камъчето Путин. Ами ако не ви бяха върнали атомните оръжия през 1995г. ? Как щяхте да се отнасяте вие болшевиките от Русия срещу Украйна?В името на мир и разбирателство ви ги върнаха, натиснати от Великобритания и ост. държави в НАТО. Помним, др. Путин. Помним договорите в Будапеща за онези години.
10
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 8Абе всяка държава сама си избира бе охльов. Какво ни интересуват ракетите на Русия. И САЩ имат ракети 100 пъти по хубави и Франция и Англия имат ядрени ракети.Аре успокойте се вече с тая Русия. Дотегнахте на всички с вашите ракети и заповеди. Това е суверенна държава и сама си избира с кого да добрува.
9
12
 
9
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До Факт - мислим си, също така, че Путин не е притеснен за натовските ракети. Той просто изтъква по един доста циничен начин за колко време те - руснаците - могат да ударят Украйна с ракети. И заключава, че "умните" хора - тези които ще му дадат земята си без съпротива, не го искат това.
8
13
 
25
 
! Отговори
Христо преди 2 години
Дали ще им е хубаво на краварите малко руски ракетни бази в Куба.Дали няма да импари леко така....
7
15
 
9
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До Факт - ние си мислим .. я да видим, примерно, че ако не им бяха завлекли Крим с претенциите за руска "земля" вероятно този въпрос нямаше да стои днес.
6
18
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Расия никога не се е съобразявала с българските национални интереси ,а винаги е подкрепяла враговете низащо пък Ние да се съобразяваме с Блатная?
5
17
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна ще влезе в НАТО,когато телето забозае от вола.
4
20
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че кой си ти да казваш, коя държава, къдее ще членува? Нали си имаш Брикс. Аман от диктатори и луди. Не бил съгласен той ... извинявай шефе... Украйна е държава И сама ще си реши. Да им бяхте помагали финансово 30г ,а не да им крадете територията.
3
21
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин не е добре с главата си.Илимсе прави, че не е добре.Не знам как може да има хора,които се връзват на политици като Путин,Бойко,Орбан,Макрон и.тн.От километри иммличи ,че не са добри хора и основната им цел е да правят лошо на чужд гръб и да се облагодетелстват само и единствено те.
2
19
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Джуджин само ракети са му в главата.
1
15
 
20
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Ми разбира се това е заплаха за Русия вия какво си мислите.