Русия обвини САЩ за провокацията на британския миноносец

Той отново повтори, че Кремъл ще реагира остро на подобни действия
4 юли 2021 15:37, Нели Христова
77
Русия обвини САЩ за провокацията на британския миноносец
Снимка: БГНЕС

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков е сигурен, че в САЩ се планират провокации като тази с британския миноносец в териториалните води на Русия край бреговете на Крим, цитира думите му TACC.

"Мисля, че нашето разузнаване, разбира се, знае кой е взел решението там (в ситуацията с британския миноносец). Но, разбира се, мисля, че същността на подобни операции все още се планира от старши другари - в края на краищата, отвъд океана ", каза представителят на Кремъл в ефира на телевизионния канал "Россия-1.

Според него „в този случай разрушителят е бил просто инструмент за провокация“. "И президентът (на Руската федерация Владимир Путин) обясни, че по този начин се проверяват някои тесни места, слаби места в системата за наблюдение на целостта на границата, в системата за реагиране и т.н. и т.н. Това е умишлена, добре планирана провокация", подчерта Песков.

Говорителят на Кремъл също така повтори, че Русия ще реагира остро на провокации като инцидента с британския миноносец.

Песков се съгласи с мнението, че в такива ситуации руската страна ще действа строго, по устав. "Това наистина е така", подчерта Песков. По този начин той отговори на забележката, че реакцията на случилото се от руския президент Владимир Путин „е била много остра, от което става ясно: не трябва да се повтарят провокации, отговорът ще по устав, а в устава пише-„да се потопи“

В същото време говорителят на Кремъл отбеляза, че не е "привърженик на обсъждането на подобни сценарии на Съдния ден". "Но очевидно е, че реакцията, разбира се, ще бъде твърда", каза Песков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен "Путин: "Вие казахте, че светът е на ръба на световна война. Разбира се, че не е. Дори да бяхме потопили този кораб, пак ще е трудно да си представим, че светът щеше бъде на ръба на трета световна война, защото тези, които предизвикаха инцидента знаят, че не могат да излязат победители от такъв конфликт"" Ами, защо не се пробва. Според неговите думи Русия не може да загуби. Или? :)))))
31
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 31 Хе хе сладур, всичкия флот на Англия е в Шотландия! Атомните подводници пак са там. А пък шотландците само чакат някой да ги провокира и да покажат онова под килта на кралицата. Не си прави сметките без кръчмаря. Не случайно англетата се чудят как да се гънат за да се измъкнат в момента. А моето лично мнение е че ако искат за си го мерят да ходят в Северно море. Нямат място тука и едните и другите!
30
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Отговорвиж и другата страна на монетата - агресията в азия: виетнам, камбоджа, корея, или в арабския полуостров: египет, сирия, ирак! също и в латинска америка!!!
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
To ако ставаше с бюджет ...
28
10
 
3
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 2 години
До Тодар ПравешкиПо-неадекватен коментар не бях очаквал, заклевам се !
27
17
 
9
 
! Отговори
Отговор преди 2 години
До 24 Русия отдавна си я провокира тази война ! И с агресията в Абхазия и Южна Осетия, и с Крим, и с Алепо, и с Донбас , и със строяването на 120 хилядна армия на украинската граница! Кремъл и Путин са тези които провокират, и непрекъснато заплашват с война! Проблемът е, че такива като Путин и обкръжението му не знаят кога да спрат , и непрекъснато ще продължават безнаказано! Крайно време е НАТО да му демонстрира ,да не се шири толкова!
26
7
 
3
 
! Отговори
ёршик преди 2 години
Този питински ршик вече носи и маска?!?
25
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин: "Вие казахте, че светът е на ръба на световна война. Разбира се, че не е. Дори да бяхме потопили този кораб, пак ще е трудно да си представим, че светът щеше бъде на ръба на трета световна война, защото тези, които предизвикаха инцидента знаят, че не могат да излязат победители от такъв конфликт".
24
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Турците направиха грешка със руския самолети, Ердоган веднага започна да се извинява. Но следващият път като потопят натовски кораб в руски води, никой няма да им се извинява.
23
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С Брекзита Англия доказа че мрази Европа и ЕС! Сериозно ли чакате тия да мислят за бъдещето на Европа, при условие че демонстративно заявиха, че я мразят? Аз по-скоро очаквам всевъзможни мизерии от тях, в това число и да ни хвърлят в конфликт с руснаците и после да обясняват, че мерили километрите във футове и за това се объркали.
22
4
 
8
 
! Отговори
Тодар Правешки преди 2 години
До Руский Оккупант /Браво. Достоен отговор са дали на НАТО. Айде сега бегом да си обърнеш спестяванията в рубли и юани, че според крепостните, долара вече няма да го бъде!!!
21
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен - и да го бяха потопили, НАТО нямаше да посмеят нищо да направят, щяха да подскачат, санкции, декларации, и толкова.
20
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Владимир Путин: "Британският военен кораб е влязъл и на първо място, преследвайки военни цели, опитвайки се да разкрие действията на нашите въоръжени сили за потушаване на подобни провокации с помощта на разузнавателен самолет, той погледна какво, къде е включено, как работи, къде, какво е станало. Видяхме и знаехме това, затова дадохме такава информация, която сметнахме за необходима".
19
8
 
8
 
! Отговори
Сплескан натовец преди 2 години
цялата дивашка западна натофска гнъсс да се издави в Черно море !
18
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора вие изтрещяхте ли? Нали разбирате, че ако Русия потопи натовски кораб това е обявяване на война и по силата на чл. 5 от договора на Алианса всички натовски държави също са във война. Сериозно ли искате заради някакви куку англета да обявите война на Русия? Нали разбирате, че тая война ще се води в Черно море. А разбирате ли какво значи това за сигурността и икономиката на държавата ни?
17
5
 
6
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 2 години
До Тодар ПравешкиКакво направи ли ? Ами след сваленият руски бомбандировач, изведнъж конвоите с петрол от сирийски кюрдистан за Турция мистериозно бяха унищожени- А пиндосите се простиха с една база в Сирия която беше заличена от лицето на Земята, барабар с личният състав. Помниш ли, че свалиха руски хеликоптер в Сирия? Близкото село дето укри терористите свалили хеликоптера вече не съществува!
16
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Черно море е за държавите, които имат излаз на него!!!Останалите държави нямат място на Черно море!!!
15
11
 
7
 
! Отговори
Тодар Правешки преди 2 години
И какво по-точно ще направи Русия? Когато турците свалиха самовара им и двамата му шофьори загинаха, какво направи Русия? А когато САЩ изпратиха 300 вагнеровци в по-добрия свят, какво направи Русия? Тези думи на Песков са за вътрешна употреба - да се чувстват крепостните велики!!!
14
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До РУССКИЙ ОККУПАНТ Жалко, че следващия път като стане същото пак ще се пенявиш защо блатните са "пощадили" "краварите", а то те толкова си могат. :))))
13
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я всички вън от Черно море. Тия Северно море нямат ли си да се бъхтят там? Да се разкарват всичките от тука.