Строителните работи по „Северен поток 2“ приключват през август

Германия е издала всички необходими разрешителни за строежа
12 юли 2021 17:22,
7
Строителните работи по „Северен поток 2“ приключват през август
Снимка: БГНЕС, архив

Строителните работи по проекта „Северен поток 2“ може да приключат през следващия месец. В Германия вече са издадени всички разрешителни за изграждането на газопровода на територията на страната, съобщиха от Министерството на икономиката на федерацията, предаде ТАСС.

По-рано изпълнителният директор на  Nord Stream 2 AG, Матиас Варниг заяви, че целта на компанията е газопроводът да функционира до края на годината. Той поясни, че заради американските санкции те са изгубили година и половина. Това е повишило и цената за изграждане на проектаа с милиони. 

Още по темата
Проектът "Северен поток 2" включва изграждането на две линии на газопровод с общ капацитет 55 милиарда кубически метра. м на година от брега на Русия през Балтийско море до Германия. Работата беше спряна през декември 2019 г., след като швейцарски консорциум  се отказа от участието си поради  възможни санкции от САЩ.

В края на миналата година строителството на газопровода беше възобновено след едногодишна пауза. На 21 май САЩ добави към своите санкционни списъци 13 кораба и три руски организации, участващи в изграждането на „Северен поток 2“.

От своя страна Русия многократно поясни, че „Северен поток 2“ е търговски проект и се изпълнява съвместно с европейски партньори. Германия подкрепя проекта, считайки го за икономически.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега остава един газовоз да гръмне по средата на Атлантика! Шистовият газ е на изчерпване, норвежките и английските находища - също! Европейските газови хранлища са с 25% по-празни от преди една година!
4
1
 
21
 
! Отговори
А Аз се чудех... преди 2 години
Затова ли за Навални новините оредяха?
3
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голямото краварско пъчене приключва. Още един пример как за едни може да се заобиколи така нареченото "европейско законодателство ", а ние рупаме щафиняк! Та така с нас "равноправните". Ще ни купят колело, ама...друг път!
2
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 1 АнонименЕ ми дойдоха трима американски сенатори единият от които сега се пържи в ада и нашите наведени спряха проекта
1
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А нас низшите европейци ни задължиха да се откажем от южен поток