Москва определи като заплаха стремежа на Украйна към НАТО

Военната инфраструктура се приближава към границите ни, заяви Песков
5 сеп 2021 20:15, Анисия Иванова
92
Москва определи като заплаха стремежа на Украйна към НАТО
Снимка: БГНЕС

Говорителят на руския президент Дмитрий Песков нарече продължаващия стремеж на Украйна към НАТО и теоретичната готовност на САЩ да обсъдят този въпрос "непосредствена заплаха".

„Първо, [украинският президент Владимир] Зеленски казва: "Искаме, стремим се към НАТО". Американците казват: "Чудесно, има определени условия, изпълнете ги и ние ще ви чакаме с отворени обятия." Това е пряка заплаха за Русия. Това е потенциално бъдещо приближаване на военната инфраструктура на НАТО към нашите граници", каза  Песков в ефира на телевизионния канал Русия-1.

Той отбеляза, че руският президент Владимир Путин "ще положи усилия", така че историческите земи на Русия да не бъдат използвани срещу нея, съобщи БГНЕС.

Според Песков резултатите от срещата на Зеленски с президента на САЩ Джо Байдън, ако се изхожда от онези моменти, които „очевидно Москва не харесва“, са продължение на създаването на проект за превръщане на Украйна в антируска.

Песков също подчерта, че въпросът за това на коя страна принадлежи Крим, не може да бъде тема на среща между лидерите на Руската федерация и Украйна.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МАЦКВА И ЖУЖЕТО ДА СИ ГЛЕДАТ КОМИНАТА!ПОНЯТНО?
13
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Анексирахте Крим...мътите главите на ЛНР и ДНР...после защо Украйна иска да е в НАТО.С вашите камъни,по вашите глави..
12
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цяло чудо е, че ни пуснаха нас в НАТО и ЕС, нали им бехме първи другарчета.......хахахаха :))) Разбира се българските евреи натиснаха САЩ, както и стратегическото ни местоположение на Балканите си казаха думата :))
11
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия пък всички ги плашат всички са им виновни. Как пък не намериха една приятелска държава. В Донбас, в Клим, в С. Осетия в Грузия в Нагорни Карабах , в южна Африка ЦАР, в Сирия руски военни. Какво правят там? Единствено С. Корея харесват, Сърбия, която и днес плаши съседите си например Ч Гора, и талибаните. Путин имаше нахалството да призове демокрациите по света да оправят отношенията си с талибаните.
10
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Митя, вашето собствено младо поколение ще ви *** майката на целия милитаризъм. Нямате бъдеще. Нищо не можете да предложите на никого. Пародия на империя със затихващи функции. Между Китай и Украйна ще е малко тежко, но ще е сравнително бърза смърт. Не се пени
9
8
 
20
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Немогат да спрат Украйна към НАТО и ЕС.Това е техен избор и те са независима държава.
8
11
 
4
 
! Отговори
да я приемат в НАТО преди 2 години
След иногурацията си Джо Байдън заяви в реч, че 34 милиона американци гладуват.
7
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
най-якият ход ще е ако Русия първа се присъедини в НАТО, и играта се обезмисля хех
6
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пазят интересите на руските олигарси и на Путин, по-точно. А ти, като се изтърсят руските танкове на Орлов мост, ще разбереш колко много си имал да пазиш и си го подарил на руските Ал.. ка.. ши.
5
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що не питат оня с белега на главата какви договори е подписвал със склеротика Рейгън. И колко милиона му плати за предателството на СССР и Соц лагера. Нали не си мислите че без милони ни е предал. Защо не го очистихте за предателство на родината. Сега ще ви обградят от всички страни и ще се чудите от кои да се пазите. Така е като немате никой в празните черупки. А оня с белега на главата си изживя живота в богатство и охолство. Станал е 150 кг. Един прст артист го изигра.
4
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия руснаци съвсем са откачили... Украйна може да е защитена от Русия, само, ако е в НАТО.
3
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пазят си интересите хората. Какво сега да плуем по тях че си пазят интересите.Ние като няма какво да пазим ...не требва и да коментираме.:)
2
6
 
7
 
! Отговори
:) преди 2 години
КГБ ЯВНО НЕ МЕ Е РАЗБРАЛО ПОСЛЕДИЯТ ПЪТ, КОГАТО СИ БЕСЕДВАХМЕ. :) ЗАТОВА ЩЕ ПОВТОРЯ: КОЙТО КОПАЕ ГРОБ ДРУГИМУ, САМ ПАДА В НЕГО. ОЩЕ ВЕДНЪЖ: КОЙТО КОПАЕ ГРОБ ДРУГИМУ, САМ ПАДА В НЕГО. ОЩЕ ВЕДНЪЖ: КОЙТО КОПАЕ ГРОБ ДРУГИМУ, САМ ПАДА В НЕГО. СЕГА СХВАНАХТЕ ЛИ ИЛИ ЩЕ СИ ГО ПОВТАРЯМЕ ДОКАТО МАТУШКАТА СТАНЕ ШВЕДСКА СОБСТВЕНОСТ?
1
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз адмирирам свободния украински избор и ще приветствам присъединяването на страната към НАТО. А Песков ми прилича на заблудил се в Москва колхозник.