Русия увеличава доставките на газ при пускане на "Северен поток 2"

Путин обвини енергийната политика на ЕС за газовата криза
22 окт 2021 08:16, Елка Василева
121
Русия увеличава доставките на газ при пускане на "Северен поток 2"
Снимка: архив, БГНЕС

Русия може да увеличи доставките на природен газ за Европа, когато Германия одобри газопровода "Северен поток 2", заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от Ройтерс.

Пред участниците в годишната среща в Сочи на Международния дискусионен клуб "Валдай" Владимир Путин заяви: "Първата тръба на "Северен поток 2" е запълнена с газ. Ако германският регулатор разреши доставките утре, то те ще започнат вдругиден. Седемнайсет и половина милиарда кубични метра.До края на годината ще завърши технологичната работа по запълването на втората газова тръба на “Северен поток 2”. Общият обем е 55 милиарда кубични метра," каза руският президент.

Още по темата

Путин обвини енергийната политика на Европейския съюз за газовата криза и рекордно високите цени на суровината.

Европейските газови пазари сега изпитват недостиг на 70 милиарда кубични метра газ, каза руският президент. Той обърна внимание, че това е станало, въпреки че Русия е увеличила в последно време своя износ.

Руският президент предупреди за потенциален недостиг на петрол през идните години заради ограниченията пред инвестициите в сектора. Възможно е в бъдеще да дойде в момент, когато световното търсене на петрол ще се увеличи, но суровината няма да е налична, предположи той.

Путин коментира и стратегията на Европейския съюз за Арктика, която предвижда забрана на добива на енергийни ресурси в района.Той добави, че Русия е готова за диалог на базата на международното право, но в същото време предупреди: "Ако някой отвън се опитва, заобикаляйки тези международно признати документи, да ограничи суверенното ни право да се разпореждаме със собствената си територия, то това е покушение с негодни средства," каза Путин, цитиран от БНР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Гошо Русофилските разсъждения винаги са интересни за четене, най-вече да се види колко далече са от реалността. :)))))
20
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Купувам и плащам, не плащам няма стока. Квичащите бройлери сакате с Манифеста да правите капитализъм, ама тоз път нема да ви мине номера. Стока-пари-стока щом нямаш кинти мреш, нале така пропагандира Капитала. оцелява най-приспособимия, аре бройлерите тичкате на конвеера за заколение.
19
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НАЛИ ИСКАХТЕ РУСКИ ГАЗ, ИЗГОНИХТЕ ТРЪМП? НА ВИ!
18
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 19 Те рублоробите се радват малко раничко. Тепърва ще разбират, че Путин не може да си прави каквото си иска със СП2., който, между другото, не е само руски. :))))
17
13
 
9
 
! Отговори
Бутафорна държава преди 2 години
Хитруването на *** ще се окаже безполезно, защото нямат никакъв шанс да спасят феодалната си империя. В 21-ви космически век крепостния комунизъм е бита карта.Нямат промишленост, нямат икономика, нямат космически оръжия, имат само мераци да завладеят света, нещо което ще ги затрие като държава.
16
6
 
14
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
До MikoЕми САЩ защо не реагират и спрат "изнудването " с некоя и друга кофа течен газ Тия цени точно САЩ ги докара като пречеше за изграждането на СВ ,ама сега да им е честито на европеиците ,цеп отпред ,цеп отзад и от Русия и от САЩ Иначе там по Брюксел да продължават да разсъждават върху въпросите за ощастливяване на кокошки ,прасета ,изправяне на краставици ,ама ще го правят на студено ,то на студено по бързо се разсъждава
15
4
 
15
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Северен поток-2 ще заработи съвсем скоро.Путин показа кой командва парада.
14
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 15 "Квичащите бройлери, щом сакате газ плащате. Не плащате няма газ. Пазар голям клиенти и търговци много." Ти стоки не купуваш ли? Щото Путин и на теб ти бърка в джоба.
13
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Толкова статии имаше по въпроса... Наложи се даже оная коза Урсула да признае, че Русия си изпълнява текущите договорните отношения, но ЕС не е предвидил възстановяването на икономиката и сега ще трябва повече газ за Европа. Путин сега ви казва, ето ви северен поток 2, газта е налична, какво се мотаете... Европейците реват.
12
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рублоробите се юрнаха да защитават Путин, нищо че неговия рекет им бърка И на тях в джоба. Колко трябва да си пропаднал, за да правиш такова нещо?
11
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Квичащите бройлери, щом сакате газ плащате. Не плащате няма газ. Пазар голям клиенти и търговци много. Само при комунизма ще има безлпатна стока, ама защо всички бягате от комунизма, а ревете за безплатна манджа. Стоката парите. Пазарна икономика.
10
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Крети "Двойни Стандарти от една година не искат да Пуснат Руската ваксина в ЕУ," Лъжеш като съдран. Руснаците отказаха да предоставят нужната документация, за да се направи оценка на ваксината им и на практика оттеглиха ваксината си от разглеждане за одобрение.
9
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До началото на декември тази година ще завърши технологичната работа по запълването на втората газова тръба на Северен поток 2. Общият обем, който Русия може да достави на ЕС след сертифицирането на "Северен поток 2" е 55 милиарда кубични метра. Путин каза и друго, иключително важно за нас нещо, а именно, че към днешна дата дефицитът на природен газ в ЕС е около 70 милиарда кубически метра.
8
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
откачал99ките в Брюксел се ни тласкат към пропастта. В Евросъюза все по бързо обеднява а в Брюксел седят едни охранени и нищо не разбиращи ти77пове.
7
7
 
16
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
Я едни санкции му пернете на Путин ,да се научи че това руската газ и петрол е за всеевропеиско ползване и то безплатно
6
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е изнудване а бизнес политика, както се изразяват в големите корпорации. Имаш пазар стока, клиент, търговци. Що не купуваш от САЩ или от Норвегия. Има болдоставчици и производители, имаш емнайси алтернативни газопровода
5
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето от къде взимат пари руснаците когато въвеждат локдауни и платени неработни седмици.... вдигат цената на газта и европейците им плащат. Лошото е че отново предвиждат платен локдаун и познайте след това какво ще стане с цената на газта им.
4
10
 
14
 
! Отговори
Крети преди 2 години
Двойни Стандарти от една година не искат да Пуснат Руската ваксина в ЕУ, а буклуците на Модерна и Пфеисер ги одобриха веднага. Много ясно че ще се *** с европейските Дроститутки докато го лапат на ФАЩ
3
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Потвърдиха се твърденията на някои страни от ЕС, че Русия използва СП2 за политически натиск. Сега следва прилагане на стратегията за възпиране на ефекта от това: първо се защитават потребителите в ЕС от изнудването на Путин (както стана във Франция, а скоро и на други места), лишаването на Газпром от допълнителната печалба и .... поредния провал на Путин на геополитическата сцена. Блъфа с това как Русия "не искала" да рекетира ЕС се провали.
2
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Откакто фръкнаха цените на енергийните ресурси сите по-дли шорошпияци се скатаха като бити таковата. Няма да ви забравим и ще ви издирваме и по мишите дупки където се завряхте.