От Москва: Нарастват рисковете от конфликт в Черно море

За момента няма споразумение за среща на върха Русия - САЩ
11 ное 2021 11:45, Елка Василева
108
От Москва: Нарастват рисковете от конфликт в Черно море
Снимка: архив, БГНЕС

Руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков предупреди, че се увеличават рисковете от конфликт в Черно море.

Рябков посочи, че НАТО се опитва да "тества" силата на Русия, като провежда учения в региона. "Наистина сме разтревожени от случващото се в черноморския регион, това е безкрайна поредица от провокации, извършени от Съединените щати и съюзниците от НАТО и някои от "клиентите" има в региона“, каза той пред репортери, съобщи агенция ТАСС, цитирана от БНР.

Коментарите идват, след като Съединените щати изпратиха своя военноморски команден кораб USS Mount Whitney и разрушител  USS Porter от клас Arleigh Burke с управляеми ракети в грузински води, за да проведат операции със своите съюзници от НАТО.

Според Рябков към този момента няма споразумение за среща на върха Русия - САЩ, като добави обаче, че въпросът остава актуален.

В сряда говорителят на руския президент - Дмитрий Песков каза пред репортери, че все още няма споразумение за среща между президентите на Русия Владимир Путин и на САЩ Джо Байдън. "Всичко е възможно“, каза той, помолен да коментира съобщенията, че може да се проведе онлайн среща на върха Русия - САЩ преди края на годината и е възможна лична среща следващата година. Подобна информация съобщи руският вестник "Комерсант", позовавайки се на свои източници.

"Все още няма реално споразумение“, отбеляза Песков и добави, че ще бъде направено съобщение, след като бъде постигнато споразумение.

Според Песков Москва и Вашингтон са заинтересовани от установяване на пряк контакт между двамата президенти в близко бъдеще.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 53-----Глупи, В-52 ще бъде свален с целия се бомбен товар на 1000 км от руската граница. А МиГ-31БМ от височина 21 км със скорост 3000 км/ч изстрелва хиперзвуковия маневриращ "КИНЖАЛ" с поразителна точност. Един "Кинжал" - един кораб! За самолетоносач може и два, за да потъне! На бойно дежурство в ЮВО до скоро бяха 12. Което значи 12 натовски кораба стават за минути част от Черноморския литорал! А България час по-скоро да излезе от НАТО, пък ако ще Мони да се обеси!
61
0
 
2
 
! Отговори
До анонимен 76 преди 2 години
Тъъпотата напира! В Кримската война Русия се биеше с британската Френската, османската империи и Кралството на Двете Сардинии и им нанесе доста тежки поражения. За гибелта на Тежката кавалерия на британците, изклани от казашката конница при Балаклава, на Острова се помни до днес! От ПСВ Русия побърза да излезе, защото в страната кипеше гражданска война. През ВСВ американците ПРОДАДОХА на СССР храни и оръжие- 15% от оръжието бе американско - вилиси, доджове, самолети Кобра и получиха злато и кръв
60
1
 
2
 
! Отговори
До анонимен 76 преди 2 години
Свестни хладилници правят много отдавана! Мой баджанак ловеше риба в океаните и като се върнеха, купуваха всичко от техни специализирани магазини. Купуваха телевизори Филипс, Телефункен, но хладилници ЗИЛ, а не АЕГ, Сименс, Мийле! Има много руски стоки на световно ниво. Сега правят и лицензионни. Правят всичко, а това че нашите *** не купуват руски стоки и ти не знаеш нищо за тях, те кара като по-семпличък да мислиш че не произвеждат нищо! Има сайтове, прегледай ги за обща култура!
59
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Nuclear blast Най-подготвен е Оня, с бункера за 80 млн евро...
58
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
чудя се на русофобите кво се кефят че ще пламне черно море. Що за абдали са и не вдяват че при един конфликт 5 години поне черноморски туризъм ще има ама на кукув ден. Да не говорим какво очаква Бургас и Варна чисто военно.
57
1
 
3
 
! Отговори
до 81 преди 2 години
доктрините се обявяват защито имат сдържащ ефект, преди сдържащия ефект на самото оръжие.
56
1
 
3
 
! Отговори
до 81 преди 2 години
Отбранителната доктрина и на САЩ и на Русия са явно обявени. Това не са секретни планове за водене на операции , военни.
55
1
 
3
 
! Отговори
до 81 преди 2 години
ама пич тя не е секретна, за какво да ми я казва Путин
54
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 80 бая прости парчета пишат тук, доктрината на Русия е ако има където и да е ракетен удар по Русия ответния удар да не е към конкретната еденица открила ракетен удар а по държавата чиято е ракетната установка."Да, Путин лично ти я каза.
53
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
бая прости парчета пишат тук, доктрината на Русия е ако има където и да е ракетен удар по Русия ответния удар да не е към конкретната еденица открила ракетен удар а по държавата чиято е ракетната установка.
52
1
 
4
 
! Отговори
Nuclear blast преди 2 години
Хората вече са подготвени, локдаун, запасяване с тоалетна хартия, стоене вкъщи, а навън само с маски, за да не вдишват прекалено много радиоактивна пепел.
51
0
 
1
 
! Отговори
до 89 преди 2 години
така ще си умреш с тези опорки изтъркани, безмислено е да ти се обяснява.
50
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До83Кримската война през 19век ядохте доста бой. ПСВ рано-рано излезохте от строя, а през ВСВ американците ви спасиха.Но за мен това не е толкова важно по ме интересува кога ще направите свестен хладилник, за кола е още много рано да питам.
49
4
 
9
 
! Отговори
Рамбооо преди 2 години
Този път войната ще е на територията на САЩ, а не в Европа
48
10
 
7
 
! Отговори
334 преди 2 години
България не е ничий "клиент", а равноправен член на ЕС и НАТО. Приемете го най-сетне. А иначе вие сте майстори на провокациите и анексирането на чужди земи.
47
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цивилизованият свят се отказва от въглищата, а руснаците още използват самолетоносач на въглища.
46
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз не разбирам защо все оше търпят режима в Русия самите Руснаци,а оше по-малко не разбирам защо НАТО оставя на Русия да се държи като сила.Та Русия е по-малка от ГЕрмания и Англия заедно.
45
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 68 67. Кога това ? До колкото съм чел история никога пред никого не са "клякали". Все наобратното се е получавало."Явно не си чел много!1903-5г.Японците ги пребиха от бой.Единствената война в която победеният превъзхожда победителя 2-3пъти и въпреки това няма и една спечелена битка. А, поляците ги победиха 1920г.с което си извоюваха независимостта.
44
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 68 трети март брест литовск 1918 например лягате и пред нас ))) Накратко руската в история е пълен фейк
43
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цял свят ги знае що за стока са болшинството от руснаците.Мързеливи водкаджии, които си повдигат самочувствието като заплашват съседите си и цивилизованият свят с война. Само може да плашат гаргите.