Ученията на НАТО в Черно море - предизвикателство за Москва

Черно море се превърна в гореща точка в отношенията между Русия и Запада
80
Ученията на НАТО в Черно море - предизвикателство за Москва
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин заяви днес, че непредвидените военни учения на НАТО в Черно море са сериозно предизвикателство за Москва, предадоха световните агенции. Той изрази това мнение в интервю, дадено за програмата "Москва. Кремъл. Путин", излъчвана по руските държавни телевизии. Откъси от интервюто бяха публикувани на сайта на Кремъл.

"САЩ и техните съюзници от НАТО водят непредвидени учения в Черно море. С не само много мощна военноморска група, но и с авиация, в това число и стратегическа авиация. Това е сериозно предизвикателство за нас", заяви Путин.

Той както изглежда визираше участието на няколко американски военноморски кораби в ученията в Черно море, за които Москва заяви по-рано тази седмица, че ги наблюдава.

Путин добави, че руското министерство на отбраната "имаше предложение за провеждане на собствени непредвидени учения в същите тези води, но мисля, че това не е уместно и че няма нужда да се влошава още повече ситуацията", предаде Франс прес.

Черно море се превърна в гореща точка в отношенията между Москва и Запада, по-специално от анексирането на Крим през 2014 г. от Русия. Няколко страни членки на НАТО - Турция, България, Румъния - са освен това с излаз на Черно море, където този западен военен алианс има редовно учения и извършва редовно патрули.

Изявленията на руския президент идват в момент, в който Вашингтон изрази безпокойство от движение на руски войски близо до границата с Украйна и предупреди Москва срещу евентуална инвазия. ЕС също изрази безпокойството си вчера относно движението на руски военни. А говорител на европейската дипломация заяви, че страните членки обменят мнения със САЩ и Обединеното кралство по този въпрос.

Путин от своя страна обвини Украйна, че използва дронове турско производство срещу проруските сепартисти в Източна Украйна, нещо, което Париж и Берлин също разкритикуваха.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още по темата: НАТОчерно мореПутин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
4
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Пак ще се търсят врачки и баячки за американските войници.
61
21
 
9
 
! Отговори
До 71 преди 2 години
Не си разбрал правилно, пак, за кой ли път! Движение на 15 сили на НАТО, граничещи с Черно Море е обезпокоително за Една! Единствена държава! По някаква случайност, окупирала Крим! Който никога не е бил руски, освен под окупация!
60
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако съм разбрал правилно, движението на руски войски по руска територия е обезпокоително, а движението на американски войски край руската граница- не.
59
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците винаги имат опасен компромат. За всички ***.й.на по света! Дори и в Ухан ще намерите следи от тях.
58
4
 
3
 
! Отговори
съвет преди 2 години
дядя ***, затвори дарданелите с 2 ракети и минирай босфора и след 5 минуте уйната е свършила?пък после наште 2 курабейке 3 утотреба на втор суровини!
57
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пиндостан превърна Черно море в гореща точка, но Wall Street Journal пише, че в Русия знаят за пиндостанските власти нещо, което може да унищожи бялата къща. Холман Дженкинс твърди, че руснаците имат опасен компромат.
56
1
 
4
 
! Отговори
До 64 преди 2 години
Той внесе западни технологии за да постави Русия в редиците на нормалните държави. Не е ходил по казината и бордеите на Париж. Петър Първи е спасител на дива Русия!
55
6
 
3
 
! Отговори
До 64 преди 2 години
Ами нали затова говорим! Русия е била дива и тъмна територия!17 век! Даже Англия, Франция,Холандия е била силна тогава, и други, са планирали да завладеят тази територия. Но Петър Първи осъзна, да се включа в играта, тогава ще покажа сила! И той го направи. Сега Путин направи какво? Коремни? Лицеви опори?
54
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо Путин си мисли, че Черно море му е лична собственост? Руско безочие. От 5 държави граничещи с Черно море 4 са НАТОвски. *** се е разпищял като пале пред майка си.
53
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До: номер 58 (Та ....) Петър Първи свестен управник??? Боже!!! Кажи го това на руснаците! Ако той е свестен, тръпки ме побиват като се замисля за останалите!Петър Велики както е известен, е най-големият русофоб известен на Русия!Живял е в Западна Европа години наред, обичал всичко западноевропейско и искал да направи руснаците западноевропейци. Насила обаче. Използвал е азиатски методи за целта!
52
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И там не е много добре днеска като видях какви работи правят в училищата не е за приказване.
51
14
 
3
 
! Отговори
Росен преди 2 години
Президента путин още колко време ще седи на власт ако не е тайна някои знае ли защото последният път пак спечели изборите с фалшификация и маниполация.
50
1
 
12
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Доналд Кук в акваторията на Черно море ли е. Да знаем как ще цъфти планктона тая година
49
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама Путин, верно си заслужава името, а!
48
16
 
11
 
! Отговори
Крим не е руски преди 2 години
от как Русия нападна Украйна и Грузия всички съседи на руските окупатори искат защита от Запада-НАТО. Що нямат ли право да се защитават от руските окупатори..
47
12
 
4
 
! Отговори
Та .... преди 2 години
Каквото исках да кажа е, единственият свестен управник в Русия, Петър Първи, бил с финландски произход. Това обяснява нещата.
46
5
 
2
 
! Отговори
До 54 преди 2 години
54, нали за това говорех? Той, Петър Първи, ги докара от Азия, та в Европа! Правилно си разбрал, значи.
45
5
 
7
 
! Отговори
До 47 преди 2 години
1671г.бащата на Петър Първи, Алексей1 се оженва за втора жена, Наталия Ниришкина. Въпреки опитите на окръжаващите го "политици" да го откажат. Тя му ражда Петър, спасителят на Русия, който нарежда държавата в редиците на цивилизования свят. Иначе сегашната територия на Русия щеши да е разпределена между Западна Европа.
44
3
 
6
 
! Отговори
тъп на 91гр преди 2 години
Аз не разбирам, защо не го източат нанякъде морето и край с учения, край с кораби. Какво ни занимават с опасности и изобщо какво му е опасното на учение, освен да се самонаранят участниците или да гръмнат някой от своите. Нали в НАТО няма руснаци там?
43
11
 
6
 
! Отговори
до 46 преди 2 години
"Четете за Петър Първи (Велики)! Ще научите много за Русия!"четох и научих че преди него руснаците били като диваци(и сега е така) не се бръснели и не знаели що е баня и миене. От Европа са се научили на чонешки обноски... само хората около Петю-европеецо..ха.ха.ха