Рязък скок на газа, след като Германия отложи "Северен поток 2"

"Газпром" пък отказа да увеличи доставките
18 ное 2021 07:22, Ния Христова
62
Рязък скок на газа, след като Германия отложи "Северен поток 2"
Снимка: БГНЕС
Природният газ рязко поскъпна, след като Германия отложи сертифицирането на "Северен поток 2", а Русия и "Газпром" отказаха да увеличат доставките за Европа, предаде БГНЕС.
 
Котировките на нидерландския хъб TTF се вдигнаха в сряда с 8% и стигнаха над 100 евро за мегаватчас, което е най-високото ниво от 18 октомври насам.
 
Според правителствени източници, цитирани от Ройтерс, това решение може да отложи пускането на газопровода за март 2022 г.
 
От държавния оператор на газопреносната система на Украйна заявиха, че за момента няма признаци да има увеличаване на доставките на руски газ за Европа през следващата година.
 
А Киев продължава да хвърля обвинения срещу Москва, че използва енергията като оръжие срещу Европа. Москва от своя страна отхвърля обвиненията, и категорично заявява, че изпълнява договорните си задължения.
 
"Заради недостатъчните доставки на газ Европа може да се сблъска с прекъсвания на електрозахранването тази зима, ако температурите са ниски, поради недостатъчните газови доставки", заяви Джереми Уиър - изпълнителен директор на “Трафигура”, един от най-големите търговци в света със суровини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
12
 
! Отговори
ГОЧО преди 2 години
Да купуват от хамерканосите, техния газ е "ефтин"!!! Швабите се имат за много умни, а от това често навеждане, пред "приятелите" от отвъд океана май взе да им харесва.
36
1
 
10
 
! Отговори
НЕМСКИ ЛБГТ преди 2 години
НЕМСКИ ПЕЕРАЗИ
35
1
 
6
 
! Отговори
анонимен 25 преди 2 години
До Анонимен 24 Че то в Русия зимите си са тежки от край време
34
0
 
11
 
! Отговори
хахахаха преди 2 години
До ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА през България минават само бежанци....ГАЗ няма откъде.
33
0
 
8
 
! Отговори
гъС от азерите и още преди 2 години
До ГАЗ ОТ АЗЕРИТЕ...и откъде ще мине тоя газ,и с камили У кошници ли ЧЕ го докарват,ако мога да попитам.
32
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Германчугите си играят с огъня, хахах. Тъкмо поеха глътка свеж въздух и после самички пак си го набиха до сливиците. Мазохизъм някакъв.
31
2
 
22
 
! Отговори
Сбърна кампания преди 2 години
Ако се сдъвчеш със собственика-магазинер, дали ще очакваш отстъпки? А ? Защо Русия да е всеопрощаваща като има "Силата на сибир" и 1 млд китайци и още толкова индийци?
30
0
 
22
 
! Отговори
Така се прави преди 2 години
Със запада се "преговаря" по техните методи! Добрия Котарак Леполд няма място тука!
29
26
 
2
 
! Отговори
САЩ... преди 2 години
НЯМА ДА ПОЗВОЛИ СЕВЕРЕН ПОТОК!!!НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙ ТЕ!!!!! - - -НИКАКВА ЗАВИСИМОСТ ОТ РУСИЯ-----ТОВА Е СМЪРТ ЗА ЕС И ДЕМОКРАЦИЯТА!
28
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Газпром не множе да увеличи доставките, защото ще наруши антимонополното законодателство на ЕС. Вече ги глобиха десетки милиарди за това. Да не са луди пак да им наложат някоя умопомрачителна глоба. А и имат да избиват тези разходи, нали не мислите, че Путин ще плати глобата от джоба си? Ще я платят европейските потребители, разбира се.
27
12
 
2
 
! Отговори
ГАЗ ОТ АЗЕРИТЕ... преди 2 години
Това е истината..... ХАХАХААА....ДРУГ ПЪТ НЯМА...!!!!!!!
26
0
 
16
 
! Отговори
Шефа преди 2 години
За какво го строиха ,като го отлагат?
25
1
 
24
 
! Отговори
аз преди 2 години
Южен поток? Забравих че разБойко каза че ще диверсифицира доставките на газ и за това Южен поток не ни трябва! Благодаря Ти Бойко за диверсификацията.
24
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
42: Ицо, явно не гледаш други тв и не четеш нищо освен Дойче Веле. Германците забавят сертифицирането на Северен Поток2. Измислили са там нещо пак, отново, винаги и сега кой е пак виновния - Русия. Кой е виновен че няма газ - самите те, неподписват договори с Русия под натиска на САЩ, но САЩ си имат газ и са на топло а германските баби ще са на студено. В случая единствения виновен тук е самата Меркел/Германия.
23
1
 
41
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Че да не е длъжен Путин да им угажда на лиготиите, а те за награда да му налагат санкции? Изпълнил си договорите и точка. Да не би САЩ да ни заляха с шистов газ - пласираха го на добри цени в Азия. Наглите у нас казаха, че това било техния интерес Да, ама това защо не се отнася и за другите, не ми стана много ясно?
22
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не само новоизградените в Литва пристанищни терминали за газовози са празни. Празни са и пустосват цели пристанища, железопътни линии, товарни гари. Литва си разпродава товарните вагони. Путин я наказа за дългия език. Наказа и Латвия, Естония, Полша, Чехия, Молдова. България все още минава метър. Докога?
21
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напротив, точно това решение ще ускори пускането на газопровода, а не забавянето му до март 2022. Мога да се обзаложа.
20
0
 
24
 
! Отговори
предполагам преди 2 години
ЕК да вземе мерки и да включи най-големия американски производител на газ (американския президент Байдън) към европейската газопреносна мрежа!
19
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия спазва договорираните количества. За какво оръжие говорите. Май е точно обратното. Оръжието е у запада.
18
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние сме свикнали на лишения и студ евроГейците да му мислят;)))