Путин иска писмена гаранция НАТО да не се разширява на изток

Русия предприемала адекватни военно-технически мерки за защитата си
2 дек 2021 13:20, Елка Василева
103
Путин иска писмена гаранция НАТО да не се разширява на изток
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин настоя за гаранции, че разширяването на НАТО на изток ще бъде прекратено.

На тържествена церемония в Кремъл по връчването на акредитивните писма на 20 чуждестранни посланици Владимир Путин увери, че Русия предприема адекватни военно-технически мерки за защитата си, но в същото време не застрашава никого, предаде БНР.

„В диалога със Съединените щати и техните съюзници ще настояваме за постигането на конкретни договорености, които изключват всякакво по-нататъшно разширяване на НАТО на изток и разполагане на оръжейни системи, които ни застрашават в непосредствена близост до територията на Руската федерация“, заяви руският държавен глава.

Президентът Путин подчерта, че гаранциите трябва да бъдат писмени, защото по думите му дадените след разпадането на Съветския съюз обещания, че НАТО няма да се разширява на изток, не са били изпълнени.

Той добави, че интересите на Русия в сферата на сигурността са били пренебрегнати тогава и че се пренебрегват и в момента.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
13
 
13
 
! Отговори
Помним преди 2 години
През 1994 г. Русия даде писмени гаранции на Украйна че ще защитава териториалната и цялост ако се откаже от ядрените си оръжия. Е, Украйна се отказа. Пък сега Путин искал писмени гаранции. Да се смеем ли да плачем ли?
52
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Боби България в последните години има рекорден в историята си БВП И ИЗНОС. А ако беше поживял в социализма, щеше да знаеш какъв огромен БРАК произвеждаха прехвалените заводи. Щеше да знаеш и че "перлата" на комунистическата индустрия "Кремиковци" НИКОГА не е излизала на печалба. Ще ше да знаеш, че цялата ни икономика беше ЦЕЛЕНАСОЧЕНО водена към загуби, за да може руснаците да ни "помагат", създавайки порочен кръг: губещи производства>заеми>задлъжнялост и така руснаците ни държаха в шах.
51
5
 
4
 
! Отговори
Правило преди 2 години
Който много иска - много длиска.
50
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 41/56 Хихихи. Преди две години ходихме с жената на гости на нейна колежка в един град на около 90 километра от Москва. Седяхме там 2 седмици, като малко ни разведоха и из околните по-малки градчета: все едно бях в България от 80те, а в селата все едно беше 18 век. А Москва е строена от чужденци (както и Санкт Петербург). И милиционерите, които се разхождат в туристическите зони,са специални "декоративни" и нямат нищо общо с нормалната милиция в Русия. Изобщо, майка плаче е ситуацията там.
49
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 41/57 "Ти имаш бизнес виза за САЩ, колкото аз имам виза за Луната. И явно не си ме разбрал, аз не съм фен на Русия, а на България." Напротив, всички рублофилчета мислите, че каквото е добро за Русия е добро и за България (в тази поредност). А визата ти за Луната не знам докога е, но моята за САЩ изтича през 2028. А поне в едно отношение интересите на САЩ и България напълно съвпадат. От поне 102 години: Русия да стои по-далеч от България.
48
6
 
10
 
! Отговори
хахаххаха преди 2 години
Шороша имал бизнес юес виза? Домусчиев ти ли си или си моню паси?
47
6
 
12
 
! Отговори
до 41 преди 2 години
абе чук ти да не мислиш че само един ти пише на глупистите. Аз лично ходя и в Украинс и в Раша щото доставям млечни бг продукти и картината в Русия и Украина е като между София и Радомир. Москва е пък на светлинни години от София. В Казан дето са татарите им какви технологични комплекси има тук с нашите фабрични на Боко сме жалки направо.
46
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 49 "Хах, тука някъв шорош имал виза? А дори за канадците трябва юес виза за работа, ко остава за бългер.. Уат ?" Ако не си запознат е по-добре да не даваш "мнения", че се излагаш. Кажи сега, кога за последно беше в Русия? Нали много я "обичаш" кога ходи в "рая" на Путин?
45
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 45/50 "абе нищожество ама ти бърка в джоба когато си реши.. Честито нови цени на газчицата, другия месец и на точеца....пък ти му викай нищожесттво" Така само потвърждаваш, че бллатото е един международен мутрафон, и ,да, нищожество е.
44
4
 
7
 
! Отговори
до 45 преди 2 години
абе нищожество ама ти бърка в джоба когато си реши.. Честито нови цени на газчицата, другия месец и на точеца....пък ти му викай нищожесттво
43
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хах, тука някъв шорош имал виза? А дори за канадците трябва юес виза за работа, ко остава за бългер.. Уат ?
42
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя трябваше да пази целостта на Украйна според писмен договор, а я нападна.
41
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 41/43 "хаха имал виза, а на следващите 100 след теб показаха среден пръст." Всъщност, отказите на визи за САЩ за българи са изключително малък процент. Нещо бързо забрави за какво я спомена изобщо. Та да те питам пак.Ти кога за последно беше в Русия да се "порадваш" на "рая" там?
40
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя пък все някой ще го напада. То и половината им филми военни
39
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лидерът на държавата - икономическо жуже, тръгнал условия тип Ялта да поставя..нищожество!
38
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до31/40 "а ти от къде знаеш украинския народ какво е казал" Абе, не разбра ли, каквото и да е казал, не е работа на Джуджи да "превежда", щото неговите "преводи" все водят до нова агресия. Джуджи да си гледа прокисналото Бллато. Но май така не става, щото без външен враг да си оправдават дрънкането на оръжие не става. Жалка страна с още по-жалък диктатор начело.
37
4
 
10
 
! Отговори
до 41 преди 2 години
хаха имал виза, а на следващите 100 след теб показаха среден пръст. И защо с виза нали сме верни атлантици Натовци 15 години вече.
36
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е путин да размаже укропитеците!
35
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 31/35 Последно ходих в САЩ по работа през 2020. Имам 10 годишна бизнес виза, тъй че не се притеснявай, ние си стоим зад възгледите. Я кажи, ти кога за последно беше в Русия? :)
34
7
 
7
 
! Отговори
до31 преди 2 години
а ти от къде знаеш украинския народ какво е казал, референдум ли имаше или майдан превратаджиите така им се иска