Путин иска писмена гаранция НАТО да не се разширява на изток

Русия предприемала адекватни военно-технически мерки за защитата си
2 дек 2021 13:20, Елка Василева
103
Путин иска писмена гаранция НАТО да не се разширява на изток
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин настоя за гаранции, че разширяването на НАТО на изток ще бъде прекратено.

На тържествена церемония в Кремъл по връчването на акредитивните писма на 20 чуждестранни посланици Владимир Путин увери, че Русия предприема адекватни военно-технически мерки за защитата си, но в същото време не застрашава никого, предаде БНР.

„В диалога със Съединените щати и техните съюзници ще настояваме за постигането на конкретни договорености, които изключват всякакво по-нататъшно разширяване на НАТО на изток и разполагане на оръжейни системи, които ни застрашават в непосредствена близост до територията на Руската федерация“, заяви руският държавен глава.

Президентът Путин подчерта, че гаранциите трябва да бъдат писмени, защото по думите му дадените след разпадането на Съветския съюз обещания, че НАТО няма да се разширява на изток, не са били изпълнени.

Той добави, че интересите на Русия в сферата на сигурността са били пренебрегнати тогава и че се пренебрегват и в момента.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баси наглото джудженце! То може да се разширява към Украйна и на където си иска ама не иска него да го притесняват.. брееей къде го дават така ?
32
5
 
7
 
! Отговори
до 36 преди 2 години
я да обясниш как Путин не зачете Минските договорки. Чакам фа ни обясниш, но първо ги цитирай какви бяха....май ти е трудно
31
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой бил ли е в Украйна? Това са ромите на славянските народи. Езикът им е някаква смесица от руски, имената им са смесица от руски, всичко им е руско, но преработено. Те са нещо като Северна Македония по отношение на България. Това си е руска територия от векове. Аз се чудя едно нещо - защо ЕС, САЩ и НАТО не поискат Турция да върне Константинопол сега Истанбул. Този град винаги е бил европейски. Да, ама никой не повдига този въпрос. Защо ли?
30
5
 
5
 
! Отговори
до 29 преди 2 години
уважаеми, НАТО не е световния жандарм. Има ООН с резолюция на което може да се сформира коалиция за защита на дадена държава, нищо че Русия е с право на вето има точка в устава която в спец случаи заобикаля ветото....
29
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 29 "Украйна със сигурност е настабилен и несигурен съсед, с изключително корумпирани лидери и в този смисъл е заплаха за националната сигурност на Русия. Затова няма право да се присъединява където си иска." Изказванията на рублофилите от ден на ден стават все по-нагли и абсурдни.
28
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин много добре знае, че Западът и писмени гаранции да даде, няма никакви скрупули да ги нарушава.
27
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 19/26 Сещам се, че не е Путин, който трябва да казва какво мислят украинците, независимо какво е то. Това противоречи и на изказванията на Кремъл, че не се "бъркат" в работата на други държави, що се отнася до техните суверенни дела. Разбира се, всички знаят, че това не е и никога не е било вярно, но последните изказвания на Кремъл ясно показват, че Русия рязко вдига агресията към западния си съсед.А за тези от вас, които искат да живеят в руската мизерия, винаги препоръчвам да отидете там
26
7
 
12
 
! Отговори
до 20 преди 2 години
стига с това изтъркано клише за народите, дай всички да са в НАТО щото щяла да ги напада Русия. Русия за си има достатъчно територия и ресурси. И има за задача да ги опазва.Що Русия не си разполага ракети в Куба ,Венецуела и Никарагуа, някой да отговори.
25
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 19 Украйна със сигурност е настабилен и несигурен съсед, с изключително корумпирани лидери и в този смисъл е заплаха за националната сигурност на Русия. Затова няма право да се присъединява където си иска.
24
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И да нямаме враг, ще го създадем. За родину, за Путину. Урааа другари!
23
7
 
11
 
! Отговори
д-р Дрегер преди 2 години
Ако не беше Русия да устройва набези по Европа веднъж на 50-100 години, никой нямаше да се занимава с НАТО, което е трън в *** както всеки друг отбранителен съюз. Така че на практика Вова иска гаранции че никой няма да му пречи да присъединява и ограбва територии.
22
10
 
15
 
! Отговори
Гого преди 2 години
А какво стана с писмените гаранции на Русия че признава и е гарант за териториалната цялост на Украйна, договор от 1994 година. Когато поиска Украйна да и предаде ядреният си арсенал? И Русия като иска да определя кои държави в какви съюзи да влизат, какво предлага насреща?
21
4
 
6
 
! Отговори
селянин преди 2 години
това ми звучи като ултиматум на който отговора е не а пък това е повод за окупация на украйна
20
6
 
7
 
! Отговори
X преди 2 години
Да пише писмо на Дядо Коледа.
19
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А тези народи на изток,които искат да са в НАТО ,тяхната воля има ли значение?Защо искат в НАТО,а не търсят сигурност при жужи?Алчността на запада държи империята все още на крака.Вечна Му памет на Рейгън.
18
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 17 Какъв е "предлога", че Украйна няма право да решава сама към кой съюз да се присъедини ли? :)
17
10
 
11
 
! Отговори
Адекватни мерки, а? преди 2 години
Вовата пак се пъчи с великата си армия, с която не знам какво и кого ще спре, ако ситуацията съвсем се сгорещи. Чудо-оръжията Су-57 и "Армата" още ги човъркат на етап опитни екземпляри и хвалби как ставали все по-страшни. Какво друго да очакваш от държава, в чийто износ стоковата категория "Машини, оборудване и апаратура" е 4%, но пък във вноса е 32%. Русия си е все същият беден и войнствен суровинен придатък. Но пък си има стотина ненаситни доларови милиардери за сметка на останалите.
16
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те ще му откажат ( защото не са много умни) и това ще е предлог да окупира Украйна. И ще си е напълно прав.
15
12
 
13
 
! Отговори
за един Крим питам преди 2 години
Защо му е писменна гаранция на Путин, той да не ги спазва писменните гаранции?
14
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ха-ха,никой не ще с Русия,всички бягат от нея и искат с НАТО.Защо ли другарю Путин никой не ви иска освен разни комунистически остатъци като Беларус,Северна Корея и Венецуела.