Сестрата на Ким Чен Ун отрече КНДР да доставя оръжия на Русия

Това бил лъжлив слух, разпространяван от враждебни сили
17 май 2024 21:22, Елка Василева
29
Сестрата на Ким Чен Ун отрече КНДР да доставя оръжия на Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Влиятелната сестра на севернокорейския лидер Ким Чен Ун отново отрече Пхенян да доставя оръжия на Русия, предаде Ройтерс, като се позова на севернокорейската информационна агенция КЦТА.

Още по темата
САЩ и Южна Корея обвиниха Северна Корея, че предава оръжия на Русия, за да ги използва тя срещу Украйна. И Москва, и Пхенян отричат обвиненията, но миналата година те обявиха, че ще задълбочат военните си отношения.

Връзките между двете страни се засилиха драстично след посещението през септември миналата година на Ким Чен Ун в руския Далечен изток и срещата му с президента Владимир Путин.

Ким Йо Чен - сестрата на лидера - обаче заяви, че твърденията за оръжейна сделка между Северна Корея и Русия са сбор от предразсъдъци и измислици и представляват "крайно абсурдна теория", която не заслужава оценки или тълкувания, тъй като е само лъжлив слух, разпространяван от враждебни сили.

Ким Йо Чен подчерта, че разработваните от Северна Корея оръжия не са предназначени за износ, а за отбрана срещу Южна Корея.

Технически Северна и Южна Корея остават във война, тъй като въоръженият конфликт от 1950-1953 г. между тях приключва не с договор, а с примирие, припомня Ройтерс.

Междувременно САЩ обявиха вчера нови санкции срещу две руски физически лица и три компании за улесняване на прехвърлянето на оръжия между Русия и Северна Корея, в това число балистични ракети за използване в Украйна.

Според доклад на наблюдатели на санкциите от ООН, представен пред комисия към Съвета за сигурност, отломките, паднали в украинския град Харков на 2 януари, са били от севернокорейска балистична ракета от серията "Хвасон"-11 (Hwasong-11).

Ръководителите на Китай и Русия - основните партньори на Пхенян - се срещнаха вчера и разкритикуваха Вашингтон и съюзниците му за "сплашването, което извършват във военната сфера" срещу Северна Корея, се посочва в общо изявление на руския президент Владимир Путин и китайския му колега Си Цзинпин.

На фона на засилващото се партньорство между Москва и Пхенян посланикът на Северна Корея в Русия вчера нарече украинския президент Володимир Зеленски марионетка на САЩ и заяви, че Русия ще излезе победител от конфликта си с Киев, съобщи КЦТА. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от Русия
Путин знае заплахите в руската история: Загуба на война или срив на икономиката
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И да доставят, това си е тяхна работа.
24
0
 
0
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 3 седмици
Тая е спала с лице към пода.
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Хвасона е летял към Джурджунека Сорос докато си е изтървал Сапуна в банята но е имал късмет че е паднала ракетата в Украйна при еврейна зеленски.
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Посланикът нарекъл украинския президент Волдемар Зеленски пиндостанска марионетка и заявил, че Русия ще излезе победител в конфликта с колективния запад.
21
5
 
6
 
! Отговори
Я па я..! преди 4 седмици
Права е Не доставят оръжие , а само дефектни муниции , които се взривяват в дулата на руските танкове.
20
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Корея е независима държава и решава на кого може да продава оръжия!
19
2
 
8
 
! Отговори
ароматния пръч преди 4 седмици
Напрово чупи скалата.Ей това е жена!
18
4
 
7
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 седмици
На Запад(и Изток) да се молят сестричката да не поеме властта,че става страшно!Впрочем,това е първата снимка,на която я виждам усмихната!
17
5
 
10
 
! Отговори
крундел преди 4 седмици
неее, те сателитните снимки са фалшиви - няма такова нещо, даже фрагментите от ракетите с надписи на корейски не са истински - украинците са си ги надписали...затова оленовъда ходи три четири пъти да им се моли за снарядите дето хрусчов им беше подарил навремето...
16
2
 
3
 
! Отговори
Империя на злото преди 4 седмици
Ха-ха-ха.
15
2
 
4
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 седмици
Тази май е по-умна от брат си, дебелунгата :)))
14
13
 
9
 
! Отговори
Дасо преди 4 седмици
На кой му пука за тия монголо татари руснаци и всякакви такива племена някъде си
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Да така е,убедени сме!
12
4
 
10
 
! Отговори
Утешител преди 4 седмици
Не е лоша. Мисля, че има нужда от мъж. Готов съм да се жертвам за общото благо.
11
8
 
6
 
! Отговори
Кек преди 4 седмици
Обладаните от днес.бг пак ни занимават с мокрия си сън - Северна Корея. Явно скритичко, всеки тайно в ъгъла на тесната си душичка, си мечтае съкровено да бъде я като Путин, я като Кадиров, я като Сзи, а пък ако са като Ким - направо върха. Това ли ви е G точката, обладани?
10
5
 
17
 
! Отговори
Факт преди 4 седмици
В комуно-фашистките диктатури да лъжеш колкото се може по-цинично е добродетел и "традиционна ценност".
9
7
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 седмици
КИМ ЙО ЧОНГ ПОРЪЧА УБИЙСТВОТО НА БРАТ СИ КИМ ЧЕН НАМ ПЪРВОРОДЕН СИН НА КИМ ЧЕН ИР! ТОВА Е НЕВОЪБРАЗИМА ГЪДИНА КОЯТО ДА ЛЪЖЕ Е НАЙ-МАЛКОТО . НАПРАВИЛ СЪМ ЧЕРНА МАГИЯ НА САМОЗВАНИЯ ПУТИН ! АКО ДЖО БАЙДЪН СПЕЧЕЛИ 2-РИ МАНДАТ ЩЕ НАПРАВЯ ЧЕРНА МАГИЯ И НА КИМ ЙО ЧОНГ
8
4
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 седмици
КИМ ЧЕН УН ПОЧИНА ПРЕЗ 2014-ТА ОТ БОЛЕСТ. СЕГА НА ВЛАСТ В СЕВЕРНА КОРЕЯ Е СЕСТРА МУ КИМ ЙО ЧАНГ И МНОГО ГИ Е СТРАХ ДА НЕ ГИ ОТУПАТ И ТЯХ АКО ДЖО БАЙДЪН СПЕЧЕЛИ 2-РИ МАНДАТ!
7
1
 
4
 
! Отговори
Деликатен преди 4 седмици
До Анонимен 2 Утрепаха го, в аквариума с пираните!
6
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
"САЩ и Южна Корея обвиниха Северна Корея, че предава оръжия на Русия, за да ги използва тя срещу Украйна"-------------Вашингтон е впрегнал всичките си натовски сателити да зараждат Украйна с оръжие, а "обвинява" С.Корея че изпращала оръжия на Русия? Що за наглост?