Путин: Отношенията ми с Дядо Мраз досега са били благоприятни

Мъж от Санкт Петербург съди стареца, президентът е готов да му е адвокат
23 дек 2021 19:09, Нели Христова
80
Путин: Отношенията ми с Дядо Мраз досега са били благоприятни
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин заяви, че е готов да бъде адвокат на Дядо Мраз, съобщи ТАСС, цитирана от БТА.

На традиционната си пресконференция, която се провежда всяка година няколко дни преди Нова година, журналист от Вологодска област попита президента Путин как се отнася към иска, заведен от юрист от Санкт Петербург към Дядо Мраз в град Велики Устюг, тъй като добрият старец "не изпълнява желанията му вече 23 години".

"Това е юрист от Санкт Петербург, възрастен човек. Аз също съм юрист от Санкт Петербург, така че имаме някои сходства", отвърна Путин, който е завършил Юридическия факултет на Ленинградския държавен университет. "Ето какво бих отговорил в тази връзка: тъй като аз също съм юрист, мога да вляза в ролята на адвокат на Дядо Мраз и да напомня на ищеца, че той изпълнява желания и носи подаръци само на добрите момичета и момчета. Нека анализира поведението си и може би ще открие какво пречи на Дядо Мраз да го дарява за новогодишните празници", каза държавният глава и с усмивка уточни, че "това ще бъде основната линия на защитата".

На пресконференцията президентът бе запитан дали Дядо Мраз изпълнява негови желания. "Отношенията ми с Дядо Мраз досега са били благоприятни и съм благодарен за това, че мога да се срещам днес с вас в качеството, в което съм", отговори Путин. "Още повече съм благодарен за това на народа на Руската федерация, който ми повери тази висока длъжност", отбеляза президентът, преминавайки към по-сериозен тон.

Връщайки се на празничната тема, той изрази надежда, че "Дядо Мраз ще дари всеки от нас не само с подаръци, но и с най-важното - с осъществяване на плановете ни - на цялата страна и на всеки отделен гражданин на Руската федерация".

Междувременно от Градския съд във Велики Устюг съобщиха пред ТАСС, че там не е постъпвал иск от петербургски юрист срещу Дядо Мраз.

"Искова молба от ищеца не е постъпвала в съда. В интернет ищецът обяви, че искът е от 20 декември. Ако го е изпратил по пощата, тъй като в електронен вид не е постъпвало в съда, то той ще пристигне след една-две седмици. До днес то не е постъпвало, не е регистрирано", казаха от съда за ТАСС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
1
 
! Отговори
Мъдреца преди 2 години
Вчера правилно се предложи в някакъв форум докато атовете се ритат Вие да се затворите устите ,че в стремежа си да свършите нещо полезно да не стане обратното ,да ядете ритници и от двете страни.
54
0
 
4
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 2 години
дрън, дрън. Защо ни занимаваш, мила ***, с подобни глупави четива?
53
5
 
2
 
! Отговори
Бавноразвиващ ли си преди 2 години
"на помощ на поляците идват руснаците и започват операции с които да блокират Хитлер.....ватницитеНападат а не идват на помощ.....идиотиКато теб могат да вегетират единствено около рушкияПародиен център.
52
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 66Поредният много заблуден историк. Каква тежест е изнесла, като над 2г се крие зад Москва и само Англия води война с Хитлер? Русия няма нито флот, нито модерно оръжие, нито тактика, нищо. Фалит. Чак след като Сащ почват да и носят оръжие, муниции, храна и кво ли не ... започва да се съвзема. Отделно без съюзниците на запад, които удрят с 15,000 самолета цялата инфраструктура и армия на Хитлер... русиияя щеше да си седи до Украйна :)
51
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименАми да беше я извоювал ти тогава тази страшна , нечовешка война!
50
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименГлупости на търкалета, много държави са участвали както могат срещу Хитлер, но Русия е изнесла цялата тежест на войната на гърба си, воювала на два фронта, работили до изтощение във фабриките денонощно, дори деца, гладували, умирали милиони хора в битки във войната, по концлагери и от глад, студ.
49
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СССР иска коридор, за да спре войната в зародиш,след като Чехия е нападната, но Полша и Румъния не го дават, когато Полша е нападната, англичаните не си мръдват пръста, на помощ на поляците идват руснаците и започват операции с които да блокират Хитлер, но имам чувството, че някой умишлено е искал много кръв и тази война и нещата не са толкова прости, колкото изглеждат.
48
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименРусия със сигурност не си е стискала ръката с Хитлер за Полша, точно обратното, англичаните, които имат договор да защитават Полша, избягват, французите, които също имат договор с Полша, не могат да помогнат, защото са окупирани от немците, СССР, когато разбира, че Полша ще бъде нападната , питат французите,чехите, дали все още държат на договора си с СССР и те казват - да, СССР иска коридор, за да спре войната в зародиш, но Полша и Румъния не го дават, тогава на помощ на поляците и
47
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименРусия е държава от около 7 век, през 8 век - Киев е станал столица на Русия и е бил векове наред столица на Русия, а Украйна е една изкуствено-измислена държава от 1991 година, отцепили се руснаци от СССР-Русия, наричащи се "украинци", това са фактите и историята!
46
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой хора ,още си мислят че руснаците са спечелили войната и са дали 30мил . Жертви:) Каква невежест само.... Кой си стисна ръката с Хитлер да нападнат Полша? Кой влезе в цяла източна Европа и я окупира, без тези държави да са обявили война на Русия? Кой даде на Русия оръжие, техника, самолети и храна, когато цялата им армия беше се скрила зад Москва ?Голяма част от жертвите са Украйнци , а не руснаци. Научи историята клоун
45
6
 
7
 
! Отговори
Горките руснаци преди 2 години
Нямат никаква перспектива и мизеруват в тази тъжна и изостанала държава Русия, където Мин.рааботна заплата е 128 евро и 10 мил.работници от 142 мил. население преживяват месечно с толкова, а Още 10 милиона получават месечно по 100 евро, което е социалния минимум !
44
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тази асимилация е продължила около 4 години от 1914 до 1918 г., но Анатантата побеждава във войната и австрийците се махат, но веднага след това идват комунистите и продължават подобна политика, те не задължават руснаците да се наричат "украинци", но създават вътре в самата царска Русия републики, наричайки ги както си искат и така променят идендитета на руснаците и разцепват Русия отвътре на измислени републики. И не е странно, че както комунизма, така и фашизма идва от немците и западна Европа
43
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
през ПСВ, австрийците ги нападат и налагат новоизмислената нация "украинци" с която асимилират руснаците, който руснак не е искал да се пише "украинец" е пращан в концлагер или убиван, тази асимилация е продължила около 4 години от 1914 до 1918 г., но Анатантата побеждава във войната и австрийците се махат, но веднага след това идват комунистите и продължават подобна политика, те не задължават руснаците да се наричат украинци, но създават вътре в самата царска Русия републики, наричайки ги както
42
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименТе винаги са си били руснаци украинците и по кръвна линия са си руснаци, просто някои от държавите от запада се втурват да грабят и убиват на изток и си разпарчатяват варварски както си искат, без да питат местното население, така се е случило и с Русия(Украйна) през ПСВ, австрийците ги нападат и налагат новоизмислената нация "украинци" с която асимилират руснаците, който руснак не е искал да се пише "украинец" е пращан в концлагер или убиван, тази асимилация е продължила около 4 г.
41
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дядо Мраз е доста по-стар и от Дядо Коледа, и от Санта Клаус. Първообразът му е от славянската митология - той е почитан като дух, владеещ студа. В митологията на студа има и друг персонаж - Зимник, бога на зимата.Той също бил представян като старец с бели коси и дълга побеляла брада, с непокрита глава и облечен в топли бели дрехи. Там, откъдето той минавал, настъпвал жесток и смразяващ студ.
40
5
 
3
 
! Отговори
Wc преди 2 години
БОЛШЕВИКООЛИГАРСТИЧНИ ДЯВОЛСКИ СА МУ НАСТРОЕНИЯТА НА ТОЗИ КИТАЕЦ.
39
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Знаете ли кой съм аз дядо ви Мраз?Тежък лед ми е брадата,от бял сняг ми е косата.Ледни дишам ветрове,страшни трупам снегове.Дето щипна почервее,дето хапна, посинее.Бягай в къщи и се сгрей,гледай вънка и се смей!Елин Пелин, 1910 г.
38
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руският Дядо Мраз се вози на шейна с руска тройка (коне) и оригинално е със синя шуба. Българският Дядо Мраз е с червен кожух и шейната му се тегли от еленчета.
37
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен"Сега иска да "спаси" Украйна, нал'тъй бе алкаш?" ..... Това звучи малко смешно, защото украинците са руснаци по произход, все едно - брат ти да иска да те завладее, разбираш ли за какво става въпрос?
36
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименИ първата световна война и втората световна война са запалени от англичните, а немците са били особено агресивни и жестоки срещу всички, виж как са воювали срещу европейските държави, например прочети за Ото Хан с какви нечовешки експерименти се е занимавал и масово е убивал хора, държавите от източна Европа вкл. и Русия, такива издевателстване са правили, нито са започвали тези войни, нито са водили грешна политика, понеже са по-разумни и не са се хвърляли първи във война изобщо