Путин: Отношенията ми с Дядо Мраз досега са били благоприятни

Мъж от Санкт Петербург съди стареца, президентът е готов да му е адвокат
23 дек 2021 19:09, Нели Христова
80
Путин: Отношенията ми с Дядо Мраз досега са били благоприятни
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин заяви, че е готов да бъде адвокат на Дядо Мраз, съобщи ТАСС, цитирана от БТА.

На традиционната си пресконференция, която се провежда всяка година няколко дни преди Нова година, журналист от Вологодска област попита президента Путин как се отнася към иска, заведен от юрист от Санкт Петербург към Дядо Мраз в град Велики Устюг, тъй като добрият старец "не изпълнява желанията му вече 23 години".

"Това е юрист от Санкт Петербург, възрастен човек. Аз също съм юрист от Санкт Петербург, така че имаме някои сходства", отвърна Путин, който е завършил Юридическия факултет на Ленинградския държавен университет. "Ето какво бих отговорил в тази връзка: тъй като аз също съм юрист, мога да вляза в ролята на адвокат на Дядо Мраз и да напомня на ищеца, че той изпълнява желания и носи подаръци само на добрите момичета и момчета. Нека анализира поведението си и може би ще открие какво пречи на Дядо Мраз да го дарява за новогодишните празници", каза държавният глава и с усмивка уточни, че "това ще бъде основната линия на защитата".

На пресконференцията президентът бе запитан дали Дядо Мраз изпълнява негови желания. "Отношенията ми с Дядо Мраз досега са били благоприятни и съм благодарен за това, че мога да се срещам днес с вас в качеството, в което съм", отговори Путин. "Още повече съм благодарен за това на народа на Руската федерация, който ми повери тази висока длъжност", отбеляза президентът, преминавайки към по-сериозен тон.

Връщайки се на празничната тема, той изрази надежда, че "Дядо Мраз ще дари всеки от нас не само с подаръци, но и с най-важното - с осъществяване на плановете ни - на цялата страна и на всеки отделен гражданин на Руската федерация".

Междувременно от Градския съд във Велики Устюг съобщиха пред ТАСС, че там не е постъпвал иск от петербургски юрист срещу Дядо Мраз.

"Искова молба от ищеца не е постъпвала в съда. В интернет ищецът обяви, че искът е от 20 декември. Ако го е изпратил по пощата, тъй като в електронен вид не е постъпвало в съда, то той ще пристигне след една-две седмици. До днес то не е постъпвало, не е регистрирано", казаха от съда за ТАСС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия даде около 27 милиона жертви и извоюва с кръвта си свободата на европейските държави срещу Хитлер, но войните не е започвала Русия, Русия само е спасявала европейците през ПСВ и ВСВ.
34
4
 
4
 
! Отговори
I'm-дртиБелBoY! преди 2 години
До Русофилистик Така си е, и аз да имам натрупан домашен резерв от около 150 милиарда щ.д. и аз ще бъда отрупван и облагодетелстван от безброй готини падарки от Дедо ми Мороз и то неспирно и непрекъснато и ежегодно и ще трупам разни екстри под формата на Снежанки и некоя-друга НЕЗАКОННО-родена щерка от тях - поне 3 на брой неофициално потвърдени плюс некое друго замъче из СУИС, неколко яхтички и къщички край Монако /за гаджето там/, и скрити авоари из многобройните оффшорки по света...
33
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*До 41....Ти май не си чел изобщо история. Кой ги започваше войните Русия ли. Голем *** си бе сеяндурчо. Да ти го у носо.
32
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименИ двете световни войни, не са започвани изобщо от руснаците, ама изобщо, а ако не бяха руснаците, сега цяла Европа и двете Америки, щяха да говорят на немски, японски и италиански, но най-вече на немски, обаче Русия даде около 27 милиона жертви и подари свободата на европейските държави. А в НАТО ни задължиха да влезем , защото без НАТО , няма и влизане в ЕС. Винаги грешните политики са идвали от западна Европа, в източна Европа държавите такива грешки не са правили, те са по-кротки
31
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименИ двете световни войни, не са започвани изобщо от руснаците, ама изобщо, а ако не бяха руснациите, сега цяла Европа и двете Америки, щяха да говорят на немски, японски и италиански, но най-вече на немски, обаче Русия даде окло 27 милиона жертви и подари свободата на европейските държави. А в НАТО ни задължиха да влезем , защото без НАТО , няма и влизане в ЕС.
30
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя не е чел май история. Днес каза.. Американците слагат ракети до нас, не ние до тях. Така...Ама американците ли рушиха Европа 2 световни войни или вие? До колкото имам спомен всяка държава потърпевша от вас иска от НАТО ракети ,за защита от ВАС. На кратко, каквото си пасял...такова жънеш. Вместо да правиш поредната грешка ... по добре се извини на Европа и стани нормален човек вече. Болшевик.
29
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПаранояАми виж старите стихотворения и народности и ще видиш, че е имало Дядо Мраз и преди комунизма, изобщо в българските народни традиции и пълно с подобни персонажи - Малък Сечко, голям Сечко, Дядо мраз, Баба Марта, самодиви, самовили, караконжули и какви ли не още същества, типично за българските народните традиции.
28
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От векове в България си имаме Дядо Мраз, но след 1989 година режима на демократите го замени с измисления през 1931 година дядо Коледа.
27
5
 
5
 
! Отговори
Дедь Мороз преди 2 години
ще подари водоноски с квас заПияниците.
26
6
 
6
 
! Отговори
Слава на Русия преди 2 години
Жив и здрав да ни е Вовата !!! С Новаму Года Володя !! Наш братушка !!
25
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Параноя Объркал си се. Комунистите бяха унищожени в Русия, руснаците умишлено го направиха, за да няма много леви, сега има лява партия в Русия, но тя не управлява, мисля, че беше втора, поне според Уикипедията.
24
4
 
1
 
! Отговори
5 то колонниците преди 2 години
на амбразурата опят....пфу.
23
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според българските традиции по Коледа имаме коледари, а не дядо Коледа. Пак според българските традиции си имаме Дядо Мраз и то от много векове, а дядо Коледа е рекламна измислица на Кока-Кола от 1931 година.
22
6
 
4
 
! Отговори
Дядо ви Мраз преди 2 години
Ходи само из Русия и русофилските червени качулки.
21
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Христо Глупости, много "тихо" сме го празнували, у дома се събираха по 15-20 човека, баба ми си беше набожна и никога не е имало проблем, да не говоря, младите какви крясъци , пеене, крещене и викове разнасяхме по улиците, толкова "тихо" празнувахме Коледа,сурвакането и Нова година през соца. А всички улици наоколо , бяха шумни от игрите на децата, сега е тихо, като в пустиня, то и деца вече почти няма.
20
12
 
7
 
! Отговори
Параноя преди 2 години
Какъв дядо Мраз го гони дядо Путин. Тоя продължава политиката на дядо Ленин и дядо Сталин.Има само един -дядо Коледа.
19
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В българските традиции няма дядо Коледа. Не си измисляйте.
18
6
 
12
 
! Отговори
Обективен преди 2 години
Елин Пелин пише за Дядо Мраз още през 1910 година, но някои не познават традициите ни и се опитват да заменят българския Дядо Мраз с американския дядо Коледа измислен от Кока-Кола.
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименДядо Коледа е свети Никола, според българските традиции, според чуждите не знам как е? Там са някакви съвсем различни от нашите традиции, дори църковните са различни, различно е и значението и отношението към Коледа, досега не мога да ги разбера какви са, мацат се с черно например, тероризирайки децата, вменявайки им вина, че са били лоши, пълни ид-иотщини, а при нас на Заговезни се мацат с черно за здраве , след прескачане на огъня и за здраве.И на Коледа се сурвакат за здраве.
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До КакъвДядо Коледа е свети Никола, според българските традиции, според чуждите не знам как е? Там са някакви съвсем различни от нашите традиции, дори църковните са различни, различно е и значението и отношението към Коледа, досега не мога да ги разбера какви са, мацат се с черно например, тероризирайки децата, вменявайки им вина, че са били лоши, пълни ид-иотщини, а при нас на Заговезни се мацат с черно за здраве , след прескачане на огъня и за здраве.