Путин: Отношенията ми с Дядо Мраз досега са били благоприятни

Мъж от Санкт Петербург съди стареца, президентът е готов да му е адвокат
23 дек 2021 19:09, Нели Христова
80
Путин: Отношенията ми с Дядо Мраз досега са били благоприятни
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин заяви, че е готов да бъде адвокат на Дядо Мраз, съобщи ТАСС, цитирана от БТА.

На традиционната си пресконференция, която се провежда всяка година няколко дни преди Нова година, журналист от Вологодска област попита президента Путин как се отнася към иска, заведен от юрист от Санкт Петербург към Дядо Мраз в град Велики Устюг, тъй като добрият старец "не изпълнява желанията му вече 23 години".

"Това е юрист от Санкт Петербург, възрастен човек. Аз също съм юрист от Санкт Петербург, така че имаме някои сходства", отвърна Путин, който е завършил Юридическия факултет на Ленинградския държавен университет. "Ето какво бих отговорил в тази връзка: тъй като аз също съм юрист, мога да вляза в ролята на адвокат на Дядо Мраз и да напомня на ищеца, че той изпълнява желания и носи подаръци само на добрите момичета и момчета. Нека анализира поведението си и може би ще открие какво пречи на Дядо Мраз да го дарява за новогодишните празници", каза държавният глава и с усмивка уточни, че "това ще бъде основната линия на защитата".

На пресконференцията президентът бе запитан дали Дядо Мраз изпълнява негови желания. "Отношенията ми с Дядо Мраз досега са били благоприятни и съм благодарен за това, че мога да се срещам днес с вас в качеството, в което съм", отговори Путин. "Още повече съм благодарен за това на народа на Руската федерация, който ми повери тази висока длъжност", отбеляза президентът, преминавайки към по-сериозен тон.

Връщайки се на празничната тема, той изрази надежда, че "Дядо Мраз ще дари всеки от нас не само с подаръци, но и с най-важното - с осъществяване на плановете ни - на цялата страна и на всеки отделен гражданин на Руската федерация".

Междувременно от Градския съд във Велики Устюг съобщиха пред ТАСС, че там не е постъпвал иск от петербургски юрист срещу Дядо Мраз.

"Искова молба от ищеца не е постъпвала в съда. В интернет ищецът обяви, че искът е от 20 декември. Ако го е изпратил по пощата, тъй като в електронен вид не е постъпвало в съда, то той ще пристигне след една-две седмици. До днес то не е постъпвало, не е регистрирано", казаха от съда за ТАСС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
6
 
7
 
! Отговори
КОМУНИЗЪМА е.... преди 2 години
...част от Нашата История такава каквато е. Може да се гордеем че първи сме се опитали да променимсвета към добро, може и фа се срамуваме че не сме успели, поради чисто човешки причини и грешки. Толкова сме могли по онова време, така сме разбирали нещата. Комунизъма като идев е прекрасно нещо и Светът натам се е запътил, но тряба високо самосъзнание, култура, зрялост, инициатива - все неща които по онова време малко хора дс притежавали, а сега съвсем
14
13
 
10
 
! Отговори
Какъв преди 2 години
Дядо Мраз - измислен от Ленин и Сталин.Пълна съветска порнография във връзка с Исус Христос и коледата. Няма дадо Коледа.
13
7
 
10
 
! Отговори
До Анонимен 15 преди 2 години
"....Дядо Мраз е комунистическа измислица..."Дядо ти и баба ти също са били комунисти, пък не си седнал да се отричаш от тях......или да ? :))))Дядо Мраз е Историята такава каквато е. Санта Клаус и Коледа също някой ги е измислил, нали ? Или това че ги е измислил някой частник ги прави по-"истински" ?
12
3
 
4
 
! Отговори
До 18: преди 2 години
Кога успя да се натаралянкаш толкова много?
11
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Онтошенията ти с целия останалсмвят никакви ги няма. Още отпреди 105 години. Действията на болшевиките винаги са били в противоречие с действията на нормалните хора. 5 години СССР беше съюзник с Хитлер и се чудеше как да си дели света с него. После на Хитлер му скимна да нападне Русия. И тогава Сталин вместо да дели света с Хитлер се чудеше къде да се дене. Путин не е забрвил нищо старо и не е научил нищо ново
10
3
 
8
 
! Отговори
До Хохахаха преди 2 години
"....И поздравява македонските Кирил и Методий!..."И кво ? Кви са Кирил и Методи за България ?Щото неразумний юроде, азбуката която ползваме и пишем е на Черноризец Храбър или монах от екипа му, а бай Киро и бай Мето са създали Глаголицата, която ще я разчетеш колкото и гръцката "азбука". За огромно съжаление "образованието" ти не позволява да знаеш тия "дреболии"
9
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само шизофрениците си общуват с несъществуващи персонажи. Дядо Мраз е комунистическа измислица. ИстинскиятеФядо Коледа.
8
7
 
10
 
! Отговори
Хохахахах преди 2 години
Русофилите са тук и вадят език
7
7
 
9
 
! Отговори
Хохахаха преди 2 години
И поздравява македонските Кирил и Методий! Ликувайте русофили!
6
7
 
3
 
! Отговори
Напишете нещо.. преди 2 години
.... весело за Байдън ....или друг популярен комик ? :))
5
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На колко чаши е вече
4
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да си пасивен гей е истинска наслада от секса!!
3
7
 
6
 
! Отговори
Възпитаник на СССР преди 2 години
През 84-та година, когато кандидатствах "История" в СССР, но не ме приеха в Московския държавен, а в Ленинградския, та всяка година, до 5-ти курс, целият курс си разменяхме подаръци през декември, един представител на курса - Альоша от Новосибирск беше, винаги се обличаше се като Дядо Мраз и ни ги подаряваше! Докато в БГ, това нещо го нямаше!
2
8
 
9
 
! Отговори
вижда се преди 2 години
Велик мъж ,а не като тиквата --крадец !
1
5
 
9
 
! Отговори
Смехурко преди 2 години
Браво Вова!!! Вперьод!!!